Sözlük Türk Kahvesini Köpürtmek

SerKan1923
Banned
En İyi Türk Kahvesini Alıyorum Üstelik Internette Kahve Nasıl Yapılır Adlı Görüntülü ve Yazılı İçerikleri Harfiyen Okuyup Ezberlediğim Halde? Yaptığım Kahveler Köpürmüyor!

Mecburen Üstün TÜRK İnce Zekasını Kullanıp Doğal Yollar İle Köpürtüyorum!

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Kahvenin köpürmesi için soğuk su kullanmak şart.

Kaç fincan kahve yapılacaksa, ona göre cezve büyüklüğünü ayarlamak ta şart.

İki fincan kahve için koca cezve kullanırsan köpürmez.

Küçük cezve kullanırsan, fincanlardan biri köpüklü, diğeri güdük kalır.

Senin yaptığın gibi tükürerek bir yere kadar köpürebilir :D

0x0001
Forum Ustası
gilanın söylemiş olduğu gibi cezve ebatı önemli. onun haricinde önce şekeri daha sonra soğuk suyu cezveye doldur. daha sonra dolu dolu 2 çay kaşığı kahveyi suyun üstüne ilave et ve kısık ateşteki ocağa at. kahven çöksün. çöktükten bir süre sonra üst tabaka koyulaşmaya başlayınca 8-10 tur karıştır ve bekle bir daha karıştırma. bu şekilde köpürmesi gerekiyor.

ve bir de kahveyi fincana dökerken cezvenin oluklu tarafından değil de düz kısmından dökmeye çalış.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
gilanın söylemiş olduğu gibi cezve ebatı önemli. onun haricinde önce şekeri daha sonra soğuk suyu cezveye doldur. daha sonra dolu dolu 2 çay kaşığı kahveyi suyun üstüne ilave et ve kısık ateşteki ocağa at. kahven çöksün. çöktükten bir süre sonra üst tabaka koyulaşmaya başlayınca 8-10 tur karıştır ve bekle bir daha karıştırma. bu şekilde köpürmesi gerekiyor.

ve bir de kahveyi fincana dökerken cezvenin oluklu tarafından değil de düz kısmından dökmeye çalış.
ALLAH bilir, kahvenin cezveyle yapıldığını ilk kez okuyordur :D:D:D:D

gulhilal
Cool Üye
köpüğün kahvenin tazeligi ile de dogru orantılı olduğu bilinmesi gereken konu başlığı.

Ceren akgün
Daimi Üye
Biraz ilgi, biraz sevgi ve kesinlikle kısık ateş. Haşlanmış kahveyi köpürtemezsiniz. Ve asla başından ayrılmayıp yavaş ve nazikçe karıştirin. Hatta iyi bir çocuk olup başında şarkı söylerseniz hem vakit geçer hem de köpürmesi icin bekleme zamanınızda şirinleri bile gorebilirsiniz.

SerKan1923
Banned
Biraz ilgi, biraz sevgi ve kesinlikle kısık ateş. Haşlanmış kahveyi köpürtemezsiniz. Ve asla başından ayrılmayıp yavaş ve nazikçe karıştirin. Hatta iyi bir çocuk olup başında şarkı söylerseniz hem vakit geçer hem de köpürmesi icin bekleme zamanınızda şirinleri bile gorebilirsiniz.
Bugün Bunu Deneyeceğim Zira Ben Hep Amy Winehouse'yi Görüyorum.

xenon54
Çırak
Kisik ateste piairlen taze kahve kopurur. Acele etmeyin, narin ve kivrak hareketlerle ile yavasca karistirin kafi...

fearof
Forum Ustası
1- her bir fincan için 1-1,5 çay kaşığı kahve
2- kaç kişilik yapıyorsanız fincanla okadar su
3-kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak köpürtürsün
4- oluşan üst köpüğü yavaşça bir çay kaşığı yardımıyla bütün fincanlara dağıtırsın
5-sonra yine karıştırarak yavaşça kaynatır bu defa cezve ile kahveyi fincanlara eşit olarak yarım olacak şekilde dağıtırsın.
6- kalan kahveyi tekrar kaynatarak güzelce fincanları doldurursun.

Gençliğinde kahve ocakçılığı yapmış biri olarak tavsiye ederim.