Türk milleti senin gibi çok ırkçı gördü

bozkurttalat
Forum Ustası
Türk milleti senin gibi çok ırkçı gördü
DTP Diyarbakır İl Başkanı’nın evvelki gün yaptığı açıklamaların yenilir yutulur tarafı yok. Bu açıklamalar üzerine DTP hakkında kapatma davası açılması gerekiyor. Kaldı ki, DTP’lilerin yaptığı buna benzer pek çok başka açıklama ve girişim de mevcut. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın dava açmamak için neyi beklediği gerçekten ilginç bir soru.
Bu açıklamalar nasıl bir sorunla yüz yüze olduğumuzu ortaya koyuyor. Çünkü İl Başkanı sanki başka bir ülkeden bahseder gibi Diyarbakır’dan söz ediyor. Bu arada Kerkük de Diyarbakır olmuş. Nevruz kutlamalarına Barzani ve Talabani’yi de davet edeceklermiş. Yani adam kafasında Büyük Kürdistan’ı kurmuş ve fiiliyata geçirmiş bile.
Tabii, devlet yönetmemiş ve Batılıların şımartmasının ne anlama geldiğini bilmeyen insanlara has bütün basitlikler bu açıklamaya yansımış. Hazret, çoktaaan Büyük Kürdistan devletini kurmuş; Diyarbakır da dahil olmak üzere Türkiye’nin kocaman bir bölümünü ona bağlamış; Kerkük’ü Büyük Kürdistan’a başkent yapmış; ama lütfetmiş - belki de şimdilik kaydıyla bu lütuf - denize çıkış istememiş. Öyle ya, Barzani ve Talabani çeteleri Kerkük petrollerine el koyarlarsa, petrolü nereden denize indirecekler? Ama adam iyi niyetli ki, bizden henüz o istekte bulunmamış. Bir ucu İskenderun üzerinden Akdeniz’e, öteki de Rize ve Trabzon’dan olmak üzere Karadeniz’e çıkışlar da isteyebilirdi. Neticede Amerikalı patronları öyle haritalar yapıp, ortalığa dağıtmıyorlar mı? Dağıtıyorlar... O halde bu zatın da istemesi lazım... Her halde bu seferlik unuttu, söylemeyi. Bir başka defa hatırlatacaktır.
Düz bir mantık, basit akıl yürütmesi ve bilgisizliğin her türüyle dolu bir kafa... Muhtemelen şöyle düşünüyor. Amerika Kürtlere her türlü desteği vermeye hazır. Ayrıca bu kadar yıldır Türkiye de Amerika sayesinde ayakta kalmıştı. Türklerin her şeyini Amerika verdi. Şimdi Amerika Türklere kızgın ve Kürtleri seviyor. Türkiye’yi dizginlemek ve Ortadoğu’nun haritalarını tepeden tırnağa yeniden düzenlemek istiyor. Bunun başında da Irak’ta kurulmasını istediği Kürdistan projesi var.
Kerkük de buna dahil. Kerkük petrollerini ele geçirdiğimiz zaman kimse önümüzde duramaz. Türkiye, Amerika’nın korkusuyla bir şey yapamaz. Zaten 1 Mart tezkeresinden bu yana Türkiye sus pus halinde. Bizimkiler Kuzey Irak’ta istedikleri gibi at koşturuyor. Türkler ve Türkiye tam manasıyla birbirine düşmüş durumda. Bir grup AB diyor. Ötekiler başka bir telden çalıyorlar. Kısacası dağılmış, başsız bir vaziyetteler. Zaman bu zaman. Bir darbe de biz vurursak bu iş biter. Tıpkı 19. yüzyılın sonları ve 20 yüzyılın başlarındaki Osmanlı devleti gibiler. Sallanıp duruyorlar.
Böyle bir kafa yapısıyla hereket ettiklerine ve bu açıklamaları yaptıklarına hiç şüphe yok. Müzakere/mütareke basın ve televizyonlarının böyle bir Türkiye görüntüsü oluşmasına epeyce katkıda bulundukları açık. Ama bu kafadaki insanların tarih bilmediği belli. Çünkü 1920’de Sevr Antlaşması imzalanırken o zamanki Erivan Ermeni Cumhuriyeti’ni yönetenler de Türklerin bir gün toparlanabileceklerine hiç inanmamışlardı.
Hatta Ermenistan’ın ilk başbakanı Kaçaznouni, Sevr Antlaşmasının hemen akabinde ellerindeki her şeyi ve bu arada Ermenistan Cumhuriyetini de neden kaybettiklerini izah ederken, ’burnumuzun dibindeki Türk ordusunun bu kadar güçlü hale geldiğinin farkına varamadık. Buna inanmak istemedik’ türünden ifadeler kullanıyor. Nitekim Büyük Ermenistan kurulmasına cevaz veren Sevr Antlaşmasının imzalanmasından bir kaç hafta sonra bütün Ermenistan ortadan kalktı. Ardından, o güne kadar Ermenilere destek lafları eden başta İngilizler olmak üzere bütün yabancılar Ermenileri ’dilenci’olmakla suçlamaya başladılar. Yunan orduları Anadolu’dan atıldıktan sonra artık Ermenileri dinleyecek bile pek fazla kimse kalmamıştı, bırakın devleti... Türkiye’nin ve Türklerin bittiğini zanneden ve kendisine büyük stratejik misyonlar vehmedenlere duyurulur
Hasan Ünal

Yorumlarınız lütfen

Kaynak

neronaga
Elit Üye
bunların bu pabuc gibi uzun , yılan gibi çatallı dillerini birgün postal yalarken göreceğiz..yapmadıkları şey değil... az kaldı.. sabır deniyorlar sadece.. bende kalmadı...

jhonothon
Daimi Üye
Anlamıyorum dostum Turk halkı bunları hakedecek ne yaptı?Senin atalarına Saddam luzumunden kaçınca kim sahip çıktı?Hangi ülke senin çocugunu besledi?Çok çabuk unuttunuz bunları çok çabuk kapıldınız oyunlara!
Anlamıyorum dostum Türk halkı bunları hakedecek ne yaptı?Senin maaşını hangi tüyü bitmemiş yetimlerden alınan vergilerle verdi?Yok dostum,biz seni anlamayız zaten biz ayrı kültürlerdeniz!Ne kadar kültürlerimiz birbirine yakın olsak bile!
Anlamıyorum dostum ,anlamıyorum...Bir gün kurarsın belki çok istedigini (devletini).Ve belki birgün zora düşersin.İste o gün yardım istegeceğin kimse olmayacak!Senin sırtından vurduğun anavatanın Türkiye hariç!!!

yasba
Forum Ustası
Bir il başkanının çıkıpta bunu söylemesi benide çok etkiledi ama anında müdahale etmeyen hükümet ve sesi çıkmayan ordu beni daha çok etkiledi .Nerede bu devlet, bu kadar aciz durumlaramı düştük ,adamlar bu şekilde konuşma cesaretini kimden alıyorlar .Yakında seçim var iyi değerlendirin arkadaşlar ,iyi düşünün.

Sherlock_
Forum Ustası
yasba"ya katılıyorum...Tek güvencem ORDUM idi bugune kadar ama son zamanlarda olan olaylardan sonra ASKERİ BÜYÜKLERİMİZİN de sesi çıkmıyor bazı şeylere.....

Peker
Forum ustası
Anlamıyorum dostum Turk halkı bunları hakedecek ne yaptı?Senin atalarına Saddam luzumunden kaçınca kim sahip çıktı?Hangi ülke senin çocugunu besledi?Çok çabuk unuttunuz bunları çok çabuk kapıldınız oyunlara!
Anlamıyorum dostum Türk halkı bunları hakedecek ne yaptı?Senin maaşını hangi tüyü bitmemiş yetimlerden alınan vergilerle verdi?Yok dostum,biz seni anlamayız zaten biz ayrı kültürlerdeniz!Ne kadar kültürlerimiz birbirine yakın olsak bile!
Anlamıyorum dostum ,anlamıyorum...Bir gün kurarsın belki çok istedigini (devletini).Ve belki birgün zora düşersin.İste o gün yardım istegeceğin kimse olmayacak!Senin sırtından vurduğun anavatanın Türkiye hariç!!!

Ne mi yaptı

Zamanında kibrit çöpünü kullanmadık şimdi elektrik direğini versen banamısın demez o malum yerin insanlarının bi yerleri.

Tren kaçtı,toptan bir bahar temizliği yapmak lazım.
Biraz zahmetli olur ama temizlik bittikten sonra o evde oturmaya doyamazsın.
Pırıl pırıl.En ufak bir pislik yok rahatsız eden yok huzurlu bi şekilde bakarsın keyfine.

jhonothon
Daimi Üye
Ne mi yaptı

Zamanında kibrit çöpünü kullanmadık şimdi elektrik direğini versen banamısın demez o malum yerin insanlarının bi yerleri.

Tren kaçtı,toptan bir bahar temizliği yapmak lazım.
Biraz zahmetli olur ama temizlik bittikten sonra o evde oturmaya doyamazsın.
Pırıl pırıl.En ufak bir pislik yok rahatsız eden yok huzurlu bi şekilde bakarsın keyfine.
Dostum ben Kastamonuluyum.Benim memleketime de yıllarca devlet bir çivi bile çakmadı.Kimse de dağa çıkmayı düşnümedi!
Doğuda kaçakçılık oranı %50lere varmışken; Kastamonu da kaçakçılık oranı da yok denilecek kadar azdır,yoktur!
Kaldı ki fakir olmak;devleti bölmeyi hiçbir zaman haklı gösteremez!

rapersan
Cool Üye
ayrıca kastamonu en çok sehit vermiş ama asla işgal edilmemiş yerdir. ölenler vatanı kurtarmak için memleketinden ayrılmış siz ce onlar bu durumu hak ediyormu şimdi hakaret yemek için mi doğuyu çapulçu topluma bırakmak içinmi şehit 0ldular...bence bu topluma fazla iyilik yaptık azınlıktan çıkmış durumdalar.....