Türkçe yabancı dil mi

dogan_sait56
Cool Üye
Yabancı dillerle Türkçe Dili Bir biriyle etkileşim halinde.Neden ? Mesela Türkçede ki yoğurt İngilizce de yogurt diye geçiyor.Ancak Yinede Türkçemiz de bir sözcükten bazen binlerce mana çıkabiliyor.Bu yüzden Türkçemizi korumalıyız.Yabancı sözcükleri fazla kullanmamalıyız.

lockman
Forum Kalfası
Gençleri kendi haline bırakırsak bozulma daha da devam eder. onun için öncelikle forum modlarının öncülük edip genç kardeşlerimize abilik etmesi ve kurallar koyması gerekiyor.

ör: forumda BüYük KüçÜk yAzaRaK Şekil yaptıgını sananların yazılarına yaptırım uygulnamalı.

ikinci olarak qelime aralarında Q qullanımına yasak getirilmesi şart.

diğer userlerin uyarmalarına bu işi bırakmamak gerekiyor malesef, yoksa saygıda ortadan kalkıp bir anda kendinden yaşça büyük, gün görmüş abilerine hiç hoş olmayan davranışlarda bulunulabiliniyor...

Shadow39
Forum Kalfası
Konu için teşekkürler.
Kendi adıma Türkçe'yi yeterince iyi kullandığıma inanıyorum.

Sadece bu mesajı yazarken değil :
Kendi forum sitemde,duyurular kısmında Türkçe'nin düzgün kullanımını zorunlu kılan bir konu ve sitenin ana sayfasının sol üst köşesinde bu konuya sizi yönlendiren bir Türk bayrağı mevcut.
Bu sitedeki tüm mesajlarım aratılıp Türkçe'ye gerekli özeni gösterip göstermediğime de bakılabilir.
Çeşitli imla hataları olacaktır. Ya da dikkatsizlikten yazım hataları. Ne bileyim nokta koymamak,virgül koymamak,iki nokta koymamak vs... Ya da anlatım bozukluğu. Bunları sanal alemde uygulamaya kalksak saatlerimizi alır. Eğlence çileye dönüşür.
Son olarak imzam da ortada zaten.

Kendi üzerime düşeni yaptığımı özetleme ihtiyacı hissettim.
Hem belki bazılarına örnek olabilirim...

Saygılar.

Zafer
Forum Ustası
Çok güzel bir konuya parmak basmışsın helal olsun sana kardeşim işte budur. !! UTAN TÜRKİYE
Önce kendimiz utanalım sonra utandıralım ama "Utan Türkiye" yerine "Utan Türk Milleti, halkı yurttaşı, vatandaşı,karındaşı, gönüldaşı vesaire desek daha doğru olur. Ne demiş atalarımız. "Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına"

yeniceli
Forum Ustası
1970-71 li yıllarda; Ülkücü Üniversite talabesi olarak , Tandogan-Sıhhiye arasındaki tabelalarda güzel bir temizlik yapmıştık!... ;)

Maalesef mikropları toptan yok edemedik!... :mad: