Türkçe Yok Olursa Türkiye de Yok Olur

HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

''Dilini Kaybetmiş Bir Millet Yok olmaya Mahkumdur''
M.Kemal Atatürk !

‘Türkçe ağzımda Annem’in Sütü’dür’
“Yahya Kemâl Beyatlı

Türklerden nefret ediyorum.bu yüzden Türkler gelecek kuşağa ulaşmadan yok olmalıdır.bunun için,en kısa yol,Türkçe unsurunu yok etmektir..."
General Albert Sidney Johnston.(Teksas, Birleşik Devletler ve Konfederasyon Ordularında general olan Albert Sidney Johnston’dur)

"Bir daha,Türklerle savaşmadan önce,Türklerdeki din,Dil,namus,aile vatan,millet ve birlik duygularının yok olup olmadığını iyi kontrol edin.Yoksa,Türkleri savaşarak yenemezsiniz... "
Albay Pierre Loti Ünlü Fransız romancı. Gerçek adı Louis Marie Julien Viaud olan yazar aynı zamanda bir deniz subayıydı

“Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim.Bir ırk birbirine bu kadar mı bağlı olur?.Beyler Bu birlik bozulmadığı sürece,başarmayı hayal etmeyiniz…”
General John B.Gordon. Amerikalı General

Türklerdeki olguyu gördünüz mü? Türk anaları, evlatlarının siperde ölmesi için, evlatlarının saçına kına yakıyor! Öyle günler getirmeliyiz ki, o evlatlar analarına isyan etmelidir! Türkler’deki aile birliği yok olmalıdır!
Robert Toombs

Video için Ahmet FAYDALI'ya teşekkürkerimizi iletiyoruz!.

Ufak bir araştırma wardom için **

Hasret GÜMÜŞ

CT-Ege
Banned
Çok haklısın nedir bu rezillik ?

Ya = Yha
q = k
Çocuk = Jojuk

ShEkiLLB0Ys

Bunlar nedir ? türkçemi ? lütfen dilimize sahip çıkalım...

HAMUŞ
Misafir Üye
Dilin değişmesini engellemeye hiç kimsenin gücü yetmez.

Bırakın dili korumayı da dili nasıl evrensel yaparız onu düşünün.

Ülkede mühendisler, bilim adamları yetiştirmekten geçer dili evrensel yapmak. Bakın adamlar buluyor bir icad koyuyor adını kendi dilinde. Bütün dünyada kabul ediyor.

Bakmayın bende sinir oluyorum şu ya-yha, k-q yapanlara.

lvlicrop
Cool Üye
Cümlelerin başında genellikle bakarsanız önce gelen şey din'dir.
Albay Pierre Loti nin cümle başına bakarsanız önce din geliyor...
Hâla lafza bakılıyor, oysa ki arapça dili (Araplar demiyorum, cümleyi farklı yerlere çekmeyin!) türkçe den üstündür...
Türkçe yok olursa Türkiye yok olur değil, dinimiz yok olursa hayatımızda, asıl ozaman yok oluruz..
İslam dini düşmanlarının senelerden beridir yapmak istediği budur, dini baktılar ki değiştiremediler değiştiremezler de, ne yapmaya çalışıyorlar? Yanlış bilgi soktular aramıza, fitne fesat soktular, akıllıyım diye kendini sanan o müslüman da neler demeye başladı? Örnek: "Asıl hacıdan hocadan korkacaksın" bunu diyen müslüman olduğuna inanıyorsa tevbe etsin... Sen asıl beynini değiştir! Hacı hoca dediğin ama hacılığına inanamadığın güvenemediğin insanı (çok akıllıyım diye geçiniyorsun ya) bi araştır bak bakalım ne var ne yok gelmişi ne geçmişi ne, neler yapar ne eder kimin nesidir bilmiyor hoca diye gidiyor bilgi almaya... O kadar din hakkına kitap boşunamı yazıldı araştır bak yazarına yazılana.. Yav... Sonumuz hayır olur inşallah.
Adam hala türkçenin y sine k sine bakıyor bide inanıyorum dediği dininin yasakladığı şeyin bırak z sine bakmayı, zina ne anlama geliyor, yapınca ne olur, o y mi önemli k mi ozaman daha iyi anlarsın.

Adam kullanıcı adının türkçe olup olmadığına bakmıyor türkçeyi yaymaktan bahsediyor bu ne çelişkili hayat, Allah sizi inandırsın benim sizden günahım çok arkadaş çok, sanmayın iyi yoldayım, sanmayın övünüyorum, övünülecek birşeyim yok benim.

Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur... Bir düşünün.. Bizim asıl dilimiz zamanında farsça ve arapça ile karışık iken dilimizi değiştirenin cümlesinde kurduğu gerçeği dile getirişine bir bakın ki tam dilimiz değişmedi bile içinde hala arapça ve farsça var.. Allah bizleri uyandırsın.

- Yönetici düzenlemesi: :
Ulu
Forum Ustası
Dilimiz+Dinimiz bu iki olgu..Türkü Türk yapan ve tüm dünyanın yıkma çabasında oldukları mukaddesatımız...
Üstadım siz ve HasretGÜMÜŞ kardeşim konu hakkında söylenebilecek olumlu/mantıklı şeyleri söylemişsiniz,

Fazla söze hacet olmadığını bildirir,sözlerinize katıldığımı belirtmek isterim,

Konu için teşekkür ederim,

Saygılarımla...

kolest
Cool Üye
ghizem janım six o'klokta chilek cafede bulushuoz...
(-Gizem canım saat 6 da çilek kafede buluşuyoruz...)

(-aanadım pepeeemm...kojaman kisssss...
(Anladım bebeğim.Kocaman öptüm...)

-walla pen böhle konsuomm...ishinize gelirse....chünkü pen moronum....
(-valla ben böyle konuşuyorum.İşinize gelirse.Çünkü ben moronum.)

-aqhlının almadıqhı hayallheyle dakılıyoyhum gafhaun büle basmadughu gheyceckleyle yashıyoyhum !!
Yani diyor ki: Aklının almadığı hayallerle takılıyorum kafanın bile basmadığı gerçeklerle yaşıyorum.Vay be

Bunlarda Türkiye'den dükkan isimleri

Lavash Dürüm...

Pi-love Center..

Ahmet's Yeri..

Derwish Dürüm..

Turkish-i fastfood..

M-Luck ..

The Dönerium...

Türkish raviöle.

Chicken Translate...

Clube İnternet Cafe..Kulübe şeklinde yapmışlar birde dükkanı...

The Adana Khebab...

Oto Rent A Car ...

Three Co Tekstil...

Lüzumsuz batı hayranlığından mıdır yoksa,
Özentilikten midir bilinmez
Bu şekil konuşanların sayısı her geçen gün artmakta.
Ve biz de türkçemizi savunmayı bir borç biliyoruz...

Dünyanın en güzel ve en anlamlı dillerinden biri olan türkçeyi mahvetmelerine izin vermeyelim...

(Alıntıdır)

lvlicrop
Cool Üye
Batıyı savunan batı medeniyetini medeniyet olarak hedef alan kişidir türkçe dilini kuran ve şu biline ki türkçe başlı başına bir dil değildir bir çok dilin karışması ile oluşmuştur arasına o batıya özentilik dediğimiz ingilizceden gelme kelimelerde girmiştir.

HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası
Dil, din.

Bunlara herkes ellerinden geldiğince sahip çıkar arkadaşlar.

Ama bunu ne derece koruyoruz ve sahip çıkıyoruz meçhul tabii ki.

Kullanıcı adınızın hiç bir önemi yok.

Bunu kişiliğiniz ile kıyaslayıp perdeyi daraltmayınız.

Neticede sizin karakteriniz içinizdeki vicdanınız ile kıyaslanmalıdır.

Örnek;

Benim adım Hasret

Arapça kökenlidir.

Sanırım IVIicrop nikli ( nikli diyorum, karakterli değil;)) arkadaş da bundan bahsetti.

Ama bu benim Türk olmadığım ve Türkçe'yi konuşamadığım/ konuştuğum ya da , dilimi nasıl kullandığım/kullanamadığım yorumları yapılmasını doğurmaz.

Önemli olan şey kabul ettiğiniz değerlere sahip çıkınız.

Doğuştan varolan değerleriniz, elinizde olmadan kimliğinize kondurulan, müslüman ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı yazıları sizin asıl sahip olduğunuz değil, akli baliğiniz erdikten sonra sahip olduğunuz düşüncelerinizdir.

Not:

Herkes hatalıdır. Dil ve din konusunda ve herkesin eksik yönleri vardır.

Bunun için, eksik yanlarımızı keşfetip, düzeltip, iyi olanı, örnek olması gerekeni paylaşalım.

Boşverin kullanıcı adınızı ya da bir kaç kelimeyi.

Konudaki tema senin/benim değil, sizlerin/bizlerin sahip olduğumuz değerlerdir;)

İyi olanı, örnek alınması gerekenleri paylaşalım.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Paylaşılarınız ve olumlu/olumsuz görüşleriniz gelişmemizde bizlere ışık olacaktır.
Saygılar.

lostimes
Forum Kalfası
bilgisayar kullanımı ve mesajlaşmak iyice bizi dilimizden kültürümüzden soğuttu.... uyanın artık !

lvlicrop
Cool Üye
Dilinin önemini savunup hatta bu dilin her bölgelerde yaygınlaştırılmaya çalışılmasını düşünen bir beyin önce kendisinde yaymaya çalışmalıdır...

Burdan demek istediğim şudur ki kişi önce kendisine bir baksın..

Karaktere karşı, kullanıcı adı diyip karakterine yansıtmadım tekrar diyorum orada demek istediğim kişi önce kendisine bir baksın buna bende dahil olduğumu hatta karşımdaki insanlardan daha kötü olduğuma inandığımı da yazı sonunda belirttim, aman lütfen yanlış anlaşılmasın asla karaktere sözüm yok fıtraten yaradılış ve bizi ancak en iyi bizi yaradan bilir, nasıl ki bir trojanı sıfırdan yapan en iyi bilir okadar kullanıcısı olduğu halde yinede en iyi yapımcısı bilir işte onun gibi.

OSMANLI TIM
Forum Kalfası
Türkçemize bu aralar çok yabancı kelimeler girdi
Özellikle gençler arasında bu çok yaygın olarak kullanılıyor
Dilimizi kaybedersek benliğimizide kaybederiz
Bilgi için tşkler

ESTERGON
Genel Moderator
Bu bölüm Türkçe ve Türkçe Kullanımı ile ilgilidir.

Önemli bir konu verilmiş ama elden giden Türkçe değil sanki dinimizmiş gibi

mesajlar yazılmış.

Kısaca milli bir konu bilinçli olarak dini bir konuya çevrilmeye çalışılmış.

İşte ümmet zihniyeti budur.

Sanki İslamiyetten önce Türk Milleti yoktu.

Sanki Türkçe kullanılmıyordu.

Kısaca İslam dininden önce sanki Türk yoktu.

Bugün Türklerin İslam Kültür Dairesi'nde olduğunu zaten biliyoruz.

Ama bazı mesajlar gördüm ki "...şu biline ki türkçe başlı başına bir dil değildir..."

diyebilecek cehalete, ancak ve ancak tahsille sahip olunabilir.

İngilizce ve Arapça da dahil olmak üzere başka dillerden etkilenmemiş dünyada

hiçbir dil yoktur. Tabii ki buna Türkçe de dahildir.

Türkçe'nin sahip olduğu matematik yapısı nedeniyle bilim dili olmaya en yatkın dil

olduğunu söyleyen bilim adanmlarının ne yazık ki sesi duyulmuyor.

Yerli işbirlikçileriyle yabancılar, bu tür gerçekleri ifade eden sesleri boğuyorlar.

Bilinçli yada bilinçsiz olarak bunlara çanak tutanların sayısı ne yazık ki az değildir.

Prof.Oktay Sinanoğlu'nun söylediği şu cümle dilimizin geldiği noktayı çok güzel

izah etmektedir.

"Böyle giderse iki buçuk nesil sonra Türkçe yok olacaktır."

erol1407
Forum Kalfası
keşke türkiye üzerine dönen bu oyunları , dilimize kültürümüze ve milletimize yapılan bu dinamitleme çalışmalarına millet olarak cevap verebilsek benliğimizi ve bütünlüğümüzü sağlayabilsek ülkemiz üzerindeki kirli emelleri boşa çıkarabilsek

tamis
Forum Kalfası
Konu için teşekkür ederim HasretGÜMÜŞ ustam :)
Birliğimizi, bütünlüğümüzü, benliğimizi kısaca bizi biz yapan dilimizdir, Türkçe'dir. Ulu Önderimizin de dediği gibi "Türkçe kalbimizdir, zihnimizdir."

Saygı ve sevgiler.

cairo
Hızlı Çırak
Türkçe hocamız bir şey anlatmıştı bu konu ile ilgili.Kısaca bende anlatmaya çalışayım dediklerini;

Afrika topraklarını işgal eden düşmanlar her türlü düzenbazlığı hileyi denemişler Afrikalılar birbirlerinden nefret etsin birlik olmasınlar diye.
Hapislere atmışlar, yakmışlar,öldürmüşler ne fayda ? İşe yaramamış.
En sonunda dillerini elinden almışlar, konuşmalarını yasaklamışlar , ve sonuç:
Oldukça başarılı ve Afrika'nın durumu şuan ortada...

PClife
Cool Üye
Bağlı olduğumuz kavramları unutmamalıyız. Çevremdekileri daima uyarıyorum. Paylaşımın için sağol.

qabRieL
Forum Kalfası
Gerçekten dilimiz elden gidiyor.Her yere baktığımızda böyle saçma sapan yazılar görüyoruz.Bunun derhal engellenmesi lazım yoksa Türkiye için çok büyük bir felaket gelebilir.