Türkcell Vınn ile Avea-Vodafone internet kullanmak 7 TL sınırsız internet

.Şaban.
Banned
Slm WARDOM'cular Mobil internet konusunda size faydalı olabilecek bilgiler paylaşmak üzereyim...Mobil internet sayesinde artık internete ulaşmak daha da kolaylaştı ülkemizde bulunan 3 operatör de bu hizmeti vermektedir...

1- Türkcell - Vınn

2- Vodafone - Modem

3- Avea - Jet

Hangisi iyi diye bir soru gelirse cevabım şu olur !

Eğer mobil internet kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle kullanacağınız bölgede hangi şebekenin daha iyi olduğunu tespit etmelisiniz çünkü çekim gücü coğrafik koşullardan dolayı etkilenebilir...

Gelelim konumuza...Elinizde Türkcell Vınn var ama siz bunu başka bir operatörün hattı ile çalıştırmak istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz çok basit aslında ! Sadece ufak bir iki ayrıntıyı bilmeniz yeterli....

Vodafone'den başlayalım öncelikle aşağıda verdiğim linkten vodafonenin mobil internet yazılımını indirmeniz gerekiyor...

BURADAN

Sayfa açıldığında yan tarafında "Yeni Yazılım indirin (Windows)" gibi bir seçenek var oraya tıklayarak yazılımı indirin ve bilgisayarınıza kurun kurulumdan sonra bilgisayarınızı kapatıp açın....Sonra elinizde bulunan vınn'a hattınızı takıp bilgisayarınıza bağlayın 3-4 dakikalık bir bekletme olabilir bilgisayarınız cihazı kaydeder sağ alt köşede takip edebilirsiniz...Tanımlama işlemi bittikten sonra otomatik kullanma ile Vınn gelir onu kapatıp kurduğunuz vodafone yazılımını açın ve bağlandınız...

Yazılım ismi Vodafone Mobile Broandband olarak geçer bununla ilgili yaptığım yasaksız sitelere giriş yöntemine de buradan bakabilirsiniz...

Şuan kendim Türkcell Vınn ile Vodafonenin İlk üç ay 7 daha sonra 14 TL sınırsız internetini kullanıyorum dowland veya video izleme dışında bütün işleri yapabiliyorum benim bulunduğum bölgede Vodafone 3G yok bundan da olabilir...Yani aylık maliyet 2 paket sigara parası :)

Buyrun kanıtı !!

Yukarıda yaptığımız işlemin aynı Avea için de gerçerli sadece önemli olan yazılımı bulmak ve kurmak Avea yızılımı Buradan İndirebilirsiniz...Açılan sayfada güncel yazılımı indirin...

NOT:Yaptığım işlemlerde kullandığım cihazın modeli Vınn MF-190'dır.

≈ЌφЯHảΠ≈
Forum Kalfası
Ben şu an ne modem var nede internet paketi.
Vınn vs. almayı düşünüyordum onları almak yerine bu paketi almamı mı tavsiye edersin?
Ve internet hızı da Vınn'ın çekim gücü kadar vara mı yoksa onlardan daha mı düşük?

.Şaban.
Banned
Ben şu an ne modem var nede internet paketi.
Vınn vs. almayı düşünüyordum onları almak yerine bu paketi almamı mı tavsiye edersin?
Ve internet hızı da Vınn'ın çekim gücü kadar vara mı yoksa onlardan daha mı düşük?
Konuda bahsettiğim paketi alarak mobil internet kullanmak istiyorsan öncelikle çekim gücünü test etmen veya araştırmanı tavsiye ederim ! Hız konusunda bir şey söylemek mümkün değil çekim gücüne bağlı olarak değişkenlik gösteriyor...Yani hangi operatörün daha hızlı olduğunu söylersem yanlış bilgi vermiş olurum...

ozan_ronal
Forum Kalfası
vodafone gsm 900 kullandığı için türkcell ile aynı kalitede çeker ama avea gsm 1800 kullanır
menzil uzun ama parazitten çok etkilenir

- Yönetici düzenlemesi: :
siyah_01
Forum Kalfası
Hocam bana lazım değilde benim bi abim kullanıyor.Kendisi vodafonlu ama turkcell vın kullanıyor ayda 40 tl yemi ne 4 gb internet paketi alıyor onada yetmiyor.şimdi gelelim soruya
şimdi hocam turkcell vın aynı bi telefon hattı gibi numarası var şimdi biz o numarayı çıkarıp vodafonumu ekliyecez nasıl olacak bu.

Kusura bakmayın pek anlamadımda ondan soruyorum.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
dostum şöyle yapsak olur mu bende aveanın modemi var.bunun içine vodafone hat alıp 7 TL ye kullansam olur mu acaba daha önce hiç denemedim

.Şaban.
Banned
Hocam bana lazım değilde benim bi abim kullanıyor.Kendisi vodafonlu ama turkcell vın kullanıyor ayda 40 tl yemi ne 4 gb internet paketi alıyor onada yetmiyor.şimdi gelelim soruya
şimdi hocam turkcell vın aynı bi telefon hattı gibi numarası var şimdi biz o numarayı çıkarıp vodafonumu ekliyecez nasıl olacak bu.

Kusura bakmayın pek anlamadımda ondan soruyorum.

Vodafonda kaç hattı var ? Eğer sadece kullandığı hat vodafone ise yeni bir hat alsın yada mevcut hatlardan birine vodafoneye taşısın sonrasında bu internet paketini satın alır vınn takar kullanır...

dostum şöyle yapsak olur mu bende aveanın modemi var.bunun içine vodafone hat alıp 7 TL ye kullansam olur mu acaba daha önce hiç denemedim
Olur kardeşim Vodafone de hattın varsa hemen yap eğer yok ise fazladan hattın varsa onu taşı yeni hat almana gerek yok ama eğer tek hat kullanıyorsan bir tane alman gerekecek !

Not : Bu işlemleri yapmadan önce şebeke gücünü test edin veya araştırın ! Sizin için daha iyi bir hizmet olmuş olur...

Kokoin
Daimi Üye
Dr.DeaTh* çoğu kişinin hala bilemediği güzel bir konuya değinmiş.
Şimdi avea veya turkcell wınn modem önermesinin sebebi
Bunlarda kilit yok, bu modemlerin içine istediğiniz hattı takıp modem olarak kullanabiliyorsunuz.
Yani turkcell wının içine aveada takabilirsiniz vodafonda.

Ama vodafonenin modemi olan Vodem in içine sadece vodafon hattı takılabilir. avea veya turkcell hat takınca ise çalışmıyor.Çünkü kilitli. o yüzdende vodem alın demiyor. yani imkanınız varsa Vodem almayın, onun yerine 2. el wınn alın vodafon hattınızı ona takın.

- Yönetici düzenlemesi: :
.Şaban.
Banned
Dr.DeaTh* çoğu kişinin hala bilemediği güzel bir konuya değinmiş.
Şimdi avea veya turkcell wınn modem önermesinin sebebi
Bunlarda kilit yok, bu modemlerin içine istediğiniz hattı takıp modem olarak kullanabiliyorsunuz.
Yani turkcell wının içine aveada takabilirsiniz vodafonda.

Ama vodafonenin modemi olan Vodem in içine sadece vodafon hattı takılabilir. avea veya turkcell hat takınca ise çalışmıyor.Çünkü kilitli. o yüzdende vodem alın demiyor. yani imkanınız varsa Vodem almayın, onun yerine 2. el wınn alın vodafon hattınızı ona takın.

Bu konuyu sıf tıklanmak adına açan bir sürü site var boş beleş şeyler ile aslında basit olan şeyleri karmaşık hala getiriyorlar ! Bende bu paylaşımı yapma zorunluluğu hissettim ! Millete hizmet olsun...

Günlük bakınıyorum konulara çözemediğiniz veya sormak istediğiniz bir soru var ise ben buradayım :)

AdrenaLiN_
Forum Ustası
dostum ben bunu araştırdım kafama da yattı ama şöyle bir şey var

bu sistem sanırım 250 MB 14 TL 250yi geçince hız çok düşüyor deniyor bu şekilde pc de bağlanmak biraz zor olmaz mı ?

AdrenaLiN_
Forum Ustası
Ben kendim bizzat kullandım hızda düşme olmuyor...
Allah Allah biraz önce müşteri hizmetlerini aradım

7 TL lik netiniz hakkında bilgi veriniz dedim

kotası 250 mb olup kota aşımında 95kps miydi neydi o hıza düşersiniz dedi. denemekte fayda aslında ben nişanlıma alcam evinde net kullanan yok o da akşamları bakacak gerçi elimde aveanın modemide var vodafone hatta var bir deneyeyim bakalım ne olacak :D

.Şaban.
Banned
Allah Allah biraz önce müşteri hizmetlerini aradım

7 TL lik netiniz hakkında bilgi veriniz dedim

kotası 250 mb olup kota aşımında 95kps miydi neydi o hıza düşersiniz dedi. denemekte fayda aslında ben nişanlıma alcam evinde net kullanan yok o da akşamları bakacak gerçi elimde aveanın modemide var vodafone hatta var bir deneyeyim bakalım ne olacak :D
Ben sana şöyle bir örnek verim kardeşim ADSL sınırsız tarifeler vardır ! Ama aslında onlar sınırsız değil

Örnek : 25 Gb adil kullanım hakkı olan bir paketin adil kullanım hakkı bitti mi ondan sonra hız düşer ama bu senin internete bağlanmana engel değildir sebebi şudur adil kullanımda ki hızın hepsini kullanamayız...

Bende Vodafonede satış temsilcisiydim bu tip şeylerin seminerine gittim !

Sen nasıl kullanmayı düşünüyorsun interneti facebook felan ise sorun olmaz !

AdrenaLiN_
Forum Ustası
Ben sana şöyle bir örnek verim kardeşim ADSL sınırsız tarifeler vardır ! Ama aslında onlar sınırsız değil

Örnek : 25 Gb adil kullanım hakkı olan bir paketin adil kullanım hakkı bitti mi ondan sonra hız düşer ama bu senin internete bağlanmana engel değildir sebebi şudur adil kullanımda ki hızın hepsini kullanamayız...

Bende Vodafonede satış temsilcisiydim bu tip şeylerin seminerine gittim !

Sen nasıl kullanmayı düşünüyorsun interneti facebook felan ise sorun olmaz !
dostum kusura bakma geç cevap verdim

nişanlım alış veriş sitelerine takılır ,youtube ve face video izler müzik dinler bunları yapar sadece bakıyım şu modemi bulamadım buluyum ilk işim denemek olacak :)

.Şaban.
Banned
dostum kusura bakma geç cevap verdim

nişanlım alış veriş sitelerine takılır ,youtube ve face video izler müzik dinler bunları yapar sadece bakıyım şu modemi bulamadım buluyum ilk işim denemek olacak :)

Önemli değil ! Bu dediklerini yapamazsın sadece nette gezinmene engel değil müzik dinlemek video izlemek bunlar kasar !

cilgindunyali
Daimi Üye
ben geçen yıl Türkiye ye geldim yaylada 1 ay kaldım,internete ihtiyacım vardı,turkcell mobil internet aldım 3 aylık sözleşme yaptım,parasını ödedim fakat hala bana her ay türkcell tarafından kullanmadığım internet için fatura geliyor.ben ağustosta yine Türkiyeye gidecegim,sizden ricam hakkımı nasıl ve nerde arayabilirim.rica etsem yardımcı olurmusunuz .

.Şaban.
Banned
güzel bir paylaşım tşkler. internet kafe + pc tamir işi yapıyorum. işime yarar.

Rica ederim...

ben geçen yıl Türkiye ye geldim yaylada 1 ay kaldım,internete ihtiyacım vardı,turkcell mobil internet aldım 3 aylık sözleşme yaptım,parasını ödedim fakat hala bana her ay türkcell tarafından kullanmadığım internet için fatura geliyor.ben ağustosta yine Türkiyeye gidecegim,sizden ricam hakkımı nasıl ve nerde arayabilirim.rica etsem yardımcı olurmusunuz .

3 aylık sözleşme bittikten sonra sizden böyle bir ücret talep etmeleri imkansız !

1- Siz 12 aylık bir sözleşme yapmış olabilirsiniz !

2- Kayda girilirken yanlış girişmiş olabilir...

3- Sözleşme kağıdı yanlış seçilmiş olabilir (size yardımcı olan temsilcinin hatası)

Bir Turkcell ana bayisine gidip konu hakkında bilgilendirme isteyin eğer bir yanlış varsa ki bana göre var o zaman size paranızı iade ederler veya kullandığınız bir faturalı hattınız varsa ödediğiniz bedel kadar ücretsiz konuşursunuz...