Türkçenin Rekorları

bAby boy
Cool Çırak
bir edebiyat öğrencisi olarak söyleyeyim şunu..
Herhangi bir kelimenin uzun ya da kısa olması,onun güçlü olduğunu göstermez.
Türkçe'nin güçlü olduğunu 70 harflik kelime ile değil,İngilizce'sinin uzun olmasıyla hiç değil,sadece geçmişe,kökenine,ve etkilediği diğer dillere bakarak öğrenebilirsiniz.
Saygılar.

oguzhan0232
Çırak
Yaa işte dilimizle gurur duyupda yukarıya taşımak gerekirken. Biz dilimiizi kullanmaktan utanır olmuşuz yazık çok yazık.

Zafer
Forum Ustası
Düşünmek sanatı, fark etmek, seçmek, sınıflandırmak, karşılaştırmak, analiz ve sentez yapmak sanatıdır. Bu sanatı öğrenmek isteyenler dilin büyülü dünyasından işe başlayabilirler.

mks_mks
Hızlı Çırak
3 dil konusuyorum turkce ingilizce almanca 3 yildir abd deyim gercekten turkce gibisi yok turkce duygulari en iyi vurgulayan dillerden biri belkide en iyisi tesekurler konu icin duygulanmdim :D

taxim
Daimi Üye
bunlari biyerde okuumustum ama yinede anlamlandiramadim okurken heceledim yaa masalllah 70 harf millet yetmis harfle birak cumle kurmayi kompozisyon yaziyor (bn şahıdım )

Kontrol
Forum Ustası
"kişiliksizleştiricileştiriverebileceklerimizdenmiş sinizcesine"
Bunu Bir Türlü Okuyamadım, Türkçe'yi Düzgün Konuşmak Ayrıca Bir Keyif Verir İnsana Ki Bu Keyife De Doyum Olmaz :)..

zafy
Çırak
Sanirim en uzun ad anlaminda demisler:
kuyruksallayangiller: ötücü kuşlar takımına ait bir familyadır.
"kuyruksallayamayangiller" ?

FIRTINALI
Misafir Üye
>Ingilizce Dersi
DERS 1)>"iki Turkce kelime 17 Ingilizce kelimeye bedeldir.">- Afyonkarahisarlilastiramadiklarimizdan misiniz ?
>Ingilizce tercumesi:
>-Are you one of those people whom we unsuccessfully tried to make resemble >the citizens of Afyonkarahisar?
DERS 2)>Yeni baslayanlar için tercume cumlesi :
>-Üç cadi üç Swatch saate bakiyorlar. Hangi cadi hangi saate bakiyor?
>Ingilizce tercumesi:>-Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch >watch?
DERS 3)>Simdi ileri derece tercume cumlesi :
>-Üç donme (travesti) cadi üç Swatch saatin dugmelerine bakiyorlar.Hangi >donme cadi hangi Swatch saatin hangi dugmesine bakiyor?
Ingilizce tercumesi: (bunu kendi kendinize sesli okuyun lutfen!)
-Three switched witches watch three Swatch watch's switches. Which switched >witch watch which Swatch watch's which switch?>>ingilizcenin bittiği andır bu :)

J3ay_X
Banned
>Ingilizce Dersi
DERS 1)>"iki Turkce kelime 17 Ingilizce kelimeye bedeldir.">- Afyonkarahisarlilastiramadiklarimizdan misiniz ?
>Ingilizce tercumesi:
>-Are you one of those people whom we unsuccessfully tried to make resemble >the citizens of Afyonkarahisar?
DERS 2)>Yeni baslayanlar için tercume cumlesi :
>-Üç cadi üç Swatch saate bakiyorlar. Hangi cadi hangi saate bakiyor?
>Ingilizce tercumesi:>-Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch >watch?
DERS 3)>Simdi ileri derece tercume cumlesi :
>-Üç donme (travesti) cadi üç Swatch saatin dugmelerine bakiyorlar.Hangi >donme cadi hangi Swatch saatin hangi dugmesine bakiyor?
Ingilizce tercumesi: (bunu kendi kendinize sesli okuyun lutfen!)
-Three switched witches watch three Swatch watch's switches. Which switched >witch watch which Swatch watch's which switch?>>ingilizcenin bittiği andır bu :)
Güseldi iice karman çorman oldu..:D :D :D