Turkix Linux 30

st.cryptic
Forum Kalfası
Turkix Linux 3.0 !

ndirdiğiniz iso dosyasını nero ,clonecd vb. bir programla cd ye yazdıktan sonra boot olarak kurabilirsiniz yeni işletim sisteminizi...

İşletim sisteminden bikaç özellik ;

* Kurulum gerektirmeden cd üzerinden çalışabilir.
* Windows üstüne çalışabilir.
* Windows ile beraber çalışabilir.
* Menü yapısı windows XP ile aynıdır.
* Denetim masası windows XP ile aynıdır.
* İnternetden güncelleme desteği vardır.
* İnternetden güncelleme windows güncellemesi kadar kolaydır.
* Tamamen Türkçedir.
* Rpm kurulum dosyalarını destekler. Bu sayede hiçbir komut girmeden çektiğiniz dosyaların sadece üstlerine tıklayarak kolay bir şekilde kurulum yapabilirsiniz.
* Popüler windows programlarının çalışmasını destekler. (Mirc , ICQ , Msn)
* İçerisinde Media Player , Winamp , Mozilla Firefox , Mirc ve sisteminiz için gerekli diğer yazılımlar ile birlikte gelir.
* Fazla yüksek sisteme gerek duymaz. Bilgisayarınızı yormaz.
* Mandrake ve Redhat tabanlı olduğu için alt yapısı çok güçlüdür.
* İçerisinde Word , Excel , Power point gibi ofis uygulamaları ile birlikte gelir.
* Kullanımı kolaydır.
* Bilgisayar parçalarının büyük kısmını tanır.
* Bir sorun olduğunda ücretsiz destek alabilirsiniz.
* Distrowatch'ın yükselenler listesinde üst sıralardadır.
* Azerice dil desteğinede sahiptir.
* Windows XP kolaylığına sahip ilk linux dağıtımıdır.
* Kurulması ve kullanılması en kolay linux dağıtımıdır.

firstclass
Banned
iide şu iso ayarlamalarını bi öğretsen be abijim... olmuyo 8 tane cd yaktım :D isu juliet ayarları falan ettim olmadı, iso buster indirdim ordanda yapamadım... (kalıbıma ediim.) bi ayar çeksen be kardeşim ?

Sanal Tiyatro
Daimi Üye
valla indirdim bile bi kere kafadan adı güzel :) Türkx gibi ama kurmadım önce iyi bir araştırayım hiç bir bilgim yok lınux ve türevleri hakkında

Sanal Tiyatro
Daimi Üye
cd den boot yaparak açıldı güzel hoşmuş tahmin ettiğim kadarda karışık değilmiş fakat ciddi anlamda türkçe problemi var sanırım..şayet kalıcı kurarsak update olayı bu tarz hataları düzeltme şansı varmıdır..

en çok hoşuma giden şey oyunları oldu :) ben boulder dash hastasıyım arayıpta bulamıyordum Turkix de varmış :)