Menü
Wardom.Org
Forum
Yeni Mesajlar
Neler Yeni?
Konular
Yeni profil mesajları
Son Yazılanlar
Üyeler
Online Ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Giriş
Kayıt ol
Yeni İçerik
Yeni Mesajlar
Menü
Giriş
Kayıt ol
Forum
Off-Topic
Gezelim Görelim
Türkiyenin Cennet Köşelerinde Dolaştım.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Konuya Cevap Ver
<p>[QUOTE="harunergun2000, post: 4435584, member: 758694"]</p><p>Hakikaten istanbul bu derece hareketli ve yoğun olduğu bir kent. Yaşam burada oldukça zor. Hafta sonu için tercih edilebilcek istanbul'a yakın şehirlerinden biride Bursa kenti. </p><p>Bursa ulaşım çok kolay yapışlan Yeni Yavuz Sultan köprüsüne altarnatif olan ve benim daha çok beğendiğim İstanbul Yeni Kapı iskelesinden kalkan Bursa Mudanya direk giden </p><p>Deniz otobüs ile ulaşım bana kalırsa çok daha keyifli çok daha kısa bir yolculuk. Güzel bir deniz otobüs ile Bursa kentine vardık. Bursa diye tanımlamak istediğim ise tabiki </p><p>tarihi Bursa kapalı çarşı Koza han ve Bursa Ulu cami olduğu yer. Oldukca geniş mermer taşın olduğu meydanın bir bölümünde ise Bursa Cami bulunmaktadır. Burayı özel yapan iki </p><p>şey ise diğer osmanlı yapılarında olmayan , 12 kubbesi olması ve içinde su sadırvan ve fikiyesi var. Dışarda insanlar abdest alabildiği gibi burada abdest imkanı var. Bursa </p><p>halkın dışında şehir dışında insanlar burada namaz ve ibadet için tercih eder. Yağma taş binanın ait tek minaresi bulunmaktadır. Duvarlarında ise altın yaldız işlemeler ve </p><p>çok büyük olan Allah ve Muhammed yazan hat yazıları var. Tabi şunu untmamk lazım ki Bursa özel yapan bir diğer ise İskender Kebap. En güzeli ve tarihi ise Bursa Ulu caminin </p><p>çok yakın olan Bursa İskender kebapcısı vardır. Burası se son derece küçük ve önünde oldukca uzun bir insan kuyruğu var. Lokantanın duvarlarında ise çok sayıda ünlü sanatcılar </p><p>sporcular ve siyaset adamların fotoğrafları asılmaktadır. Bu meydanın diğer bir köşesinde ise Bursa Koza Han vardır. Açıldığı dönemden beri hizmet veren 2 katlı 20 yakın dükkan </p><p>yer alır. Dünya tarihi boyunca esasında Çin ipek tekstil önemli bir yer tutar. Ondan sonra en önenli ipek yetişriciliği ise bu Topraklarda olan Bursa kenti gelmektedir. Zaten </p><p>bugün ipek dışında pek çok tekstil sektöründe önde olmasının tarihi bir misyonuda bulunmaktadır.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="harunergun2000, post: 4435584, member: 758694"] Hakikaten istanbul bu derece hareketli ve yoğun olduğu bir kent. Yaşam burada oldukça zor. Hafta sonu için tercih edilebilcek istanbul'a yakın şehirlerinden biride Bursa kenti. Bursa ulaşım çok kolay yapışlan Yeni Yavuz Sultan köprüsüne altarnatif olan ve benim daha çok beğendiğim İstanbul Yeni Kapı iskelesinden kalkan Bursa Mudanya direk giden Deniz otobüs ile ulaşım bana kalırsa çok daha keyifli çok daha kısa bir yolculuk. Güzel bir deniz otobüs ile Bursa kentine vardık. Bursa diye tanımlamak istediğim ise tabiki tarihi Bursa kapalı çarşı Koza han ve Bursa Ulu cami olduğu yer. Oldukca geniş mermer taşın olduğu meydanın bir bölümünde ise Bursa Cami bulunmaktadır. Burayı özel yapan iki şey ise diğer osmanlı yapılarında olmayan , 12 kubbesi olması ve içinde su sadırvan ve fikiyesi var. Dışarda insanlar abdest alabildiği gibi burada abdest imkanı var. Bursa halkın dışında şehir dışında insanlar burada namaz ve ibadet için tercih eder. Yağma taş binanın ait tek minaresi bulunmaktadır. Duvarlarında ise altın yaldız işlemeler ve çok büyük olan Allah ve Muhammed yazan hat yazıları var. Tabi şunu untmamk lazım ki Bursa özel yapan bir diğer ise İskender Kebap. En güzeli ve tarihi ise Bursa Ulu caminin çok yakın olan Bursa İskender kebapcısı vardır. Burası se son derece küçük ve önünde oldukca uzun bir insan kuyruğu var. Lokantanın duvarlarında ise çok sayıda ünlü sanatcılar sporcular ve siyaset adamların fotoğrafları asılmaktadır. Bu meydanın diğer bir köşesinde ise Bursa Koza Han vardır. Açıldığı dönemden beri hizmet veren 2 katlı 20 yakın dükkan yer alır. Dünya tarihi boyunca esasında Çin ipek tekstil önemli bir yer tutar. Ondan sonra en önenli ipek yetişriciliği ise bu Topraklarda olan Bursa kenti gelmektedir. Zaten bugün ipek dışında pek çok tekstil sektöründe önde olmasının tarihi bir misyonuda bulunmaktadır. [/QUOTE]
Alıntıları Yerleştir…
Preview
Kullanıcı Adı
Güvenlik Doğrulaması
Osmanlı Devletinin Kurucusu Kimdir
Yanıtla
Forum
Off-Topic
Gezelim Görelim
Türkiyenin Cennet Köşelerinde Dolaştım.