Bir Ak Partili bakan ANAYASA MAHKEMESİNİ TANIMIYORUM dediği zaman alkışlamasını biliyorsanız
Mit tırlarını basan fetö örgütünün algı yönlendirmesine uyarak, mit tırlarıyla silah götürülüyordu diye bağırmak neyin haberciliği? Hadi diyelim basın özgürlüğü kapsamında karar verildi. Hadi diyelim herhangi bir siyasi karar da değildi.
Benim olayı alkışladığımı nereden biliyorsun?
Örneğin.. Bir siyasi parti liderinin peşinden koyun gibi giden ve hiç bir fikriyatı, icraatı olmayan hödüklere laf sokulduğu zaman neden cezalandırılmadığını ısrarla sorguladığın konuyu biliyorum. Linki elimde
Şu linki bir rica etsem ve incelesem. Hatırlamıyorum.
MİT'in yaptığı hukuksuzlukları, antidemokratik eylemleri eleştirdiğimiz zaman
MİT, sırf sizin gönül verdiğiniz partinin hizmetinde olduğu için bize PARANOYAK dediğiniz konunun linki de elimde
Oysa bugün bu konuda nasıl da demokrasi aşığı kesilmişsiniz
Bu konuda hala aynı fikirdeyim. İstihbarat teşkilatları çoğu ülkede, buna demokrasiden örnek verdiğimiz ülkeler de dahil olmak üzere, üst derecede yetkilere sahiptir. Bakın CIA diyoruz eli her yere uzanıyor. Darbe girşiminin arkasında olduğundan bahsediliyor. Darbe yapacak kadar anti demokratik ve hukuksuz bir teşkilat, onlara da mı karşısın?
Burada demokrasi havariliğine soyunuyorsun ama, ülkeyi soyan bir hırsızın bu soygunları ülke yararına kullanmış olabileceğini söyleyerek HIRSIZLIĞI bile savunacak kadar demokrasiden bi haberseniz ne yapacağız?
Ben öyle bile olsa evet savundum. Çaldıysa çalmıştır. Fakat o paranın nasıl bir güç haline geldiğini farketmedin mi?
Neden bu darbe girişiminde iyi ki RTE vardı başımızda dedin? Evet RTE ülkemizdeki en güçlü insan şu anda.
Dünyayı yöneten diğer zengin aileler kervanına bile katılmış olabilir. Eğer yaptıysa bunun için yapmıştır ve ülkenin bekasını buna bağlı gördüyse yapması da gerekir. Ki buradaki çalma olayını netleştirmek gerekir. Ne şekilde çalmıştır? Nasıl çalmıştır? Nereden çalmıştır hazineden mi ? Yoksa kayıt dışı ticaretle mi elde etmiştir paraları hani şu halkbank olayı? İran ile yapılan ticaretten gelen. Fetö'nün baskın yaptığı?
Milliyetçiliği ayak altına alıp mötler gergiye gelince milliyetçiliğe sarılan
Milliyetçilik ırkçılıksa ben de ayak altına alıyorum ki zaten bu kastedilmiştir ayaklar altına aldık derken. Ben her zaman vatanseverdim. Yapılan yanlışlardan dönülmesi için çaba gösterdim. En azından kendi adıma bunu söylüyorum ki ak partinin politikası da bu yöndeydi açılımla.
Demokrasinin çöpe atılmasını umursamayıp, sıkışınca demokrasiyle buluşmak için meydanları dolduran
Gila farkında mısın biz halkın seçtiği iktidarın, halkı yönetmesini bile yeni yeni başarabildik. Darbeler, parti kapatmalar dönemlerini hatırlıyor musun? İşte o demokrasinin çöpe atılması dediğin olaylar sadece bu ana kriter içindi.
Anayasa mahkemesine karşı yapılan her türlü siyasi darbeleri destekleyip, başka ülkelerin anayasa mahkemesi BAŞKANLARININ BİLE DEĞİL üyelerinin bir bakanı sorguya çekmesini örnek olarak önümüze koyan..
Kabul ediyorum ABD bu konuda bizden önde. Şunu hatırlatıyım:
"Gila farkında mısın biz halkın seçtiği iktidarın, halkı yönetmesini bile yeni yeni başarabildik. Darbeler, parti kapatmalar dönemlerini hatırlıyor musun? İşte o demokrasinin çöpe atılması dediğin olaylar sadece bu ana kriter içindi."
Biz de, o örnek videodaki devlet gibi olacağız ama bu günlerden geçmemiz gerekiyordu. Ve emin ol ak parti o anti demokratik dediğin olayları yapmamış olsaydı hala demokratik bir ülke olamayacaktık. Halk seçecek, darbe yapılacak başbakan asılacak, halk seçecek parti kapatılacak, halk seçecek kapatmaya çalışacaklar tekrar, halk seçecek e-muhtıra verilecek falan.
Önce şu seçim işini bir oturtalım demokrasi gelişir zaten.
Yarın malum şahıs HİLAFETİ GETİRİYORUM HAYDİ REFERANDUMA desin
Koşa koşa sandığa gidip hilafet lehine oy atacağınızdan zerre kadar kuşkum yok.
Hilafeti hep sorgulamışımdır.Hatta Atatürk kaldırmakla yanlış mı yaptı diye düşünmüşümdür. Bu devlet için büyük bir güç olabilir demişimdir ama sanmıyorum olumlu oy kullanacağımı ki şu andan sonra getiriyorum dese hangi ülkeler hilafeti tanıyacak? Atatürk döneminde de gücünü kaybetmişti şimdi ise hiç bir halta yaramaz. Yani cevabım olumsuz olurdu istemezdim. Sadece kendi ülkesinde bir hilafet saltanatı kurma çabası olarak görürdüm ve bunu kesinlikle desteklemezdim.
Bazen şüphe duymalısın kendinden
. İşte o bazen tam olarak şu an.