Yemekler konusu;
Türkiye de olduğu gibi burada sulu yemek yapan lokanta en azından benim gözüme çarpmadı...
Yimpaş ta sulu yemeğe benzer bir şeyler satılıyor ama mecbur kalmadıkça yemiyorum... Sulu yemek ihtiyCIMI ÇORBA İLE HALLETMEYE ÇALIŞIYORUM...
Türkmenler genellikle koyun etli yeöekler yiyorlar... KEbaplar, pideler ve sulu yemeğe benzer şeyler çoğunlukla koyun etinden... Şahse ben ızgara hariç koyun eti yiyemiyorum... Sizde benim gibi iseniz mutlaka sorun...
Yimpaşta ayrıca pizza, hamburger, vafıl, balık var... Yine yimpaş ın içinde biraz daha lüks bir lokanta var orada kebaplar döner vb var... Ama biraz pahalı...
Syhatdar diye bir mekan var Yimpaş a yürüyerek 20 dk araba ile 5 dak... Ki benim evimde hemen bunun yakınında... Buraya da genelde Türkler takılıyor... Bazen sulu yemek oluyor... Izgara, kebap, makarna, mantı vb. sürekli var... Çorba süreklü var... Ayrıca pastahene burası aynı zamanda simit, pohaça, vb oluyor... Yaş pasta kuru pastada var... Çok iyi değiller ama yene bilirler...
Merdem diye bir mekan var... O da benim evime yakın... Buraya çok fazla Türk ailesi ile geliyor... Pazar günleri gayet güzel kahvaltısı var... Kelle başı 26 manat... Yine ızgara kebap ağırlıklı Türk yemekleri var... Burası diğer iki mekana göre daha pahalı ama daha da lezzetli... Keman, yan fülüt ve org tan oluşan bir gurup çok güzel müzik çalıyor... Bazen piyona çalınıyor... Canlı müzikte varmış ama ben denk gelmedim...
Merdem in bahçesinde ise Türkmen yemekleri yenen çadırlar var... Hiç gitmedim... Arkadaş yemeklerin fazla yağlı olduğunu ve yerde yendiğini söyledi... Malum göbekten dolayı yerde yemek bizim için zulğm... Ama oraya da gideceğim ve deneyimimi anlatacağım...
Merdem şu ana kadar gördüğüm yerler içinde aile ile gelebileceğiniz en güzel yer...
Biritiş pab dediğim mekanda yemek veriyor... Burası genelde sote et, hamburger, çizburger vb.yapıyor... Syjatdar ve yimpaşa göre kat be kat güzel yapıyor... Ayrıca anlattığım diğer mekanlarda alkol yok burada alkol var... Buraya eşiniz ile gelebilirsiniz....
Cuma ve cumartesi akşamlar canlı müzik var... İngilizce Türkçe ve Türkmence söylüyor... Gayet güzel söylüyor... Pazartesi televizyondan müzik... Diğer günler DJ oluyor...
Eğer bir Türk şirketinin şantiyesinde kalıyorsanız muhtemelen sulu yemek konusunda çok şanslısınız demektir... Bunun kıymetini bilin...
Pazar yerlerinde patates soğan meyve genelde bol miktarda var... Ama dediğim gibi Türkmen kültürü koyun eti üzerine kurulmuş...
Tavuklar bizdeki gibi hormonlu değilmiş...
Tatlılarından henüz tatmak nasip olmadı... Syhatder ve yimpaş ta da çok canım çekmedikçe yemiyorum... Merdem de tatlıların güzel olduğunu söylediler denemedim...
İçecek...
Yimpaşta erikli vb Türk marklaı sular var... Ama ben yerel suları içiyorum... Çünkü onlar daha taze... Türk suları en az 3 aylık.. Ve malumunuz sıcak havadaki sevkiyatlarda pilastik ve su karışımı tuhaf oluyor...
Yine yimpaşta her çeşit Türk ve Türkmen maden suyu, gazlı suyu meyve suyu, kola çay, kahve vb var...
Türkmenler yeşil çayı çok seviyor... Bizim çayımız ise gara çaydır...
Sodaları güzel... Ama bazıları tuzlu bildiğiniz deniz suyu gibi dikkat edin... Borjomi marka soda benim en hoşuma giden sodaları...
Meyve suları ise oralete benziyor.. O yüzden Türk meyve suyu alıyorum... Kola inanılmaz tüketiliyor.. Votkanın rakibi sanırım...
Toparlamak gerekirse Türkmen yemekleri çok yağlı... Ve Türkmen yamekleri yapan yerler pahalı... Sulu yemek sıkıntılı... Şantiyede kalırsanız yemeğin kıymetini bilin...
Yarın MARY eyaletine gideceğim iş için... Dönüşte o konuyu yazacağım...