Ubuntuyu nasıl kaldırabilirim

ddhnk
Çırak
Selamün Aleyküm..

2 hafta önce Windows yüklüydü bilgisayarımda,Windowsa format atıp Ubuntuyu denemek istedim.Ubuntuya alışamadım.Windowsu tekrar yüklemek istiyorum format yoluyla ama Ubuntu hakkında pek bilgim olmadığı için başaramıyorum.Elimde Windows 7 HomePremium cdsi var.Bunu bilgisayara takıp format için normal yolu seyr ettiğimde Ubuntu windows yazılımlarını görmediği için format atamıyorum..Ubuntuyu nasıl kaldıra bilirim.?Nereden başlamam gerekir?

ddhnk
Çırak
Cdyi takıyorum normal format işlemi atmaya çalışıyorum şu anda yüklü olan Ubuntuya.Ubuntu galiba Windowsun yazılımlarını görmüyor..Format düğmesi F9,tamam giriyorum cd seçiyorum..biraz bekledikten sonra yine ubuntu açılıyor..format atılmıyor.

akay
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ubuntuyla alakalı bir durum değil cd boot etmiyor.... iki seçenek var birincisi cd sorunlu yazma hatası çizik vs vs...ikincisi cd okuyucunuzun lensi kirlenmiş veya ömrünü yitirmeye başlamıştır

ddhnk
Çırak
Yani diyorsunuz ki format atmak istediğin isoyu başka cd yazıp dene..öylemi ? pek bilgim yok ubuntu hakkında onun için böyle soruyorum..bir de format için DVD-ROM`a mı yazayım CD-ROM`a mı yazayım İSOyu?

Tuva
Forum Ustası
Burada senin sorunun en başta Cd ile boot edip, format öncesi Hardiskini silmektir.

Eğer Ubuntu formatı atarsan tabi ki Windows görmeyecek.

Ubuntu Cd'si ile boot yapıp Hardiskin partion'larını sileceksin. Ubuntu ile format veya yükleme yapmayacaksın. Sildikten sonra makineyi kapat. Windowsu yükleyebilirsin.

ddhnk
Çırak
Elimde Ubuntu cdsi var.Onu bilgisayar takıp harddiskin nasıl partion`larını sileceğim onu bilmiyorum..Biraz detaylı anlatırmısınız?

Tuva
Forum Ustası
Dostum sen Ubuntu kurarken büyük ihtimal hardiskinin tamamını ubuntu için ayırdığından Windows kurmaya kalktığında Hardiskin Partiton'ı tanımsız olarak görüyordur.

CD'yi takacaksın makineyi onla açacaksın, advanced veya el ile kurulumu seçeceksin. O seçenekten sonra hardiskin Ubuntuya olarak ayrılan yeri sil. Veya Hardiskin tamamını sil.

Sildikten sonra kurulum yapma, kapat makineyi.

Daha sonra Windows kurabilirsin.

Windows hardiskte ayrılan yer görmüyor senin sorunun bu.

- Yönetici düzenlemesi: :
ddhnk
Çırak
Evet harddiskin tamamını kurdum..windowsu silmişdim..Şimdi ubuntu cdsini takıp silmeyi deneyeceğim inşallah başarılı olurum..Yardımlarınız için teşekkür ederim..

ddhnk
Çırak
ubuntu cdsi ile normal kuruluma başladım oradan silme seçeneği var..onu tıklayacağım..onu silip bilgisayarı kapatıp windows cdsini takacam.windows geçmeyi deneyeceğim bu şekilde.

ddhnk
Çırak
Sorunumla ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.Sorunu hall ettim..Önce ubuntuyu sildim şimdi de bilgisayara windowsu yüklüyorum..Gerçekten de kaliteli site..Çok teşekkür ederim