Üniversite Tercihim

RütbesizNefer
Forum Kalfası
Selam arkadaşlar iyi geceler dilerim herkese.

Çook eski bir üyeyim bu aralarda tercih telaşı sardı beni bende eskiden olduğu gibi burada bulabilirim dedim sorularımın cevabını.

7300. oldum mf3 puan türünde 3800 den düştü ne yazıkki ikinci sınavda .

Neyse hayırlısı olsun dedik aslında niyetim ankaradaki üniversitelerden birini yazmaktı fakat olmadı gibi bu yüzden tercihim değişti tıp konusunda kararlıyım yinede.

Şimdi öncelikle iyi bir eğitim almak benim niyetim yani bu yüzden rahatlıkla giriyor olsamda başkent tıp'ı seçebilirim parasına katlanarak , fakat kocaeli tıp , kemerburgaz tıp tam burslu gibi seçeneklerde mevcut.

Eskişehir 7060 ile kapatmış geçen sene yani bu sene olur mu emin değilim olursa giderim ona ..

Sizin görüşünüz nedir sayın üyeler :)

zaman-yolcusu
Banned
benim universite zamnimda en alt puan 120 idi ben 201 almis idim :D (2002 senesi :D sayisal 83 dogru 7 yanlis :D sozeli kayda almiyordum o zamanlar :D iyiydim yaw )!!!
simdi 7300 ler 7060 lar anlamadim bisey :D !!!
parali universiteye her daim karsiyimdir :D !!!
gonlun nereyi istiyorsa oraya git oku derim emme istanbulu ilk secenek yap derim :D !!!

RütbesizNefer
Forum Kalfası
benim universite zamnimda en alt puan 120 idi ben 201 almis idim :D (2002 senesi :D sayisal 83 dogru 7 yanlis :D sozeli kayda almiyordum o zamanlar :D iyiydim yaw )!!!
simdi 7300 ler 7060 lar anlamadim bisey :D !!!
parali universiteye her daim karsiyimdir :D !!!
gonlun nereyi istiyorsa oraya git oku derim emme istanbulu ilk secenek yap derim :D !!!
direk sıralama var şuan o daha geçerli :)

teşekkür ederim yorumun için kemerburgaz daha yeni bir kurum olduğu için emin olamıyorum ne yazıkki araştırmaktayım

Penqueen
Banned
ünv hastanelerinin bulunduğu yerlerden başla bakmaya
eğer ki şehir takıntın yoksa akdeniz ünv. olabilir
şu an eğitimi nasıldır bilmiyorum ama bundan 10 sene önceki halini hatırlıyorum mükemmeldi

RütbesizNefer
Forum Kalfası
alanya tıp akdeniz tıp ile birlikte eğitim alıyormuş açıkçası oraya puanım yetiyor düşünebilirim ama kocaeli daha mı iyi emin olamıyorum :((

tcrt34
Forum Kalfası
2010 dan beri mezun olduğum yıldan bu yana ygs sınavına giriyorum tabi işim olduğu için doğrusu pek asılmıyorum ingilizce bölümünü bitirmiştim sayısal alt yapım yok
hedefim ilk 90.000'e girmek
ygs ve lys ile verebileceğin taktikler nelerdir esnafım ikinci öğretim tercih edeceğim
Bulunduğum şehirde ikinci öğretim biligsayar mühendisliği bölümünü kazanmak istiyorum seneye yani 2016 ygs'sine gireceğim sayısal puanım 200 civarında ham okul puanı ile 235 falan yapıyor istediğim bölüm 305 puan aralığında

kusura bakma konu içinde konu açar gibi oldum ama tiyon varsa albilirim

Penqueen
Banned
2010 dan beri mezun olduğum yıldan bu yana ygs sınavına giriyorum tabi işim olduğu için doğrusu pek asılmıyorum ingilizce bölümünü bitirmiştim sayısal alt yapım yok
ygs ve lys ile verebileceğin taktikler nelerdir esnafım ikinci öğretim tercih edeceğim
Bulunduğum şehirde ikinci öğretim biligsayar mühendisliği bölümünü kazanmak istiyorum seneye yani 2016 ygs'sine gireceğim sayısal puanım 200 civarında ham okul puanı ile 235 falan yapıyor istediğim bölüm 305 puan aralığında

maalesef ülkemizde verilen eğitimin en büyük sorunu ezber üzerine olması
özellikle sayısal derslerde ezberin yeri yoktur
mantığını bilmen gerekir
misal formül ezberlemek yerine formüllerin nerden çıktığını, formüllerin ispatını bilirsen öğrenmesi daha kolay olur
mesela basit bir pisagor teoremini ele alalım
a² + b² = c² formülü herkesin ezberindedir
peki kaç kişi nerden çıktığını biliyor?
linkten 99 ayrı ispatına bakabilirsin bu formülün
Pythagorean Theorem and its many proofs
benim dediğim de bu işte
formülü ezberlersin
unuttun mu gitti
ama ispatını bilirsen unuttuğunda oturup kendin tekrardan aynı formüle ulaşabilirsin

tcrt34
Forum Kalfası
maalesef ülkemizde verilen eğitimin en büyük sorunu ezber üzerine olması
özellikle sayısal derslerde ezberin yeri yoktur
mantığını bilmen gerekir
misal formül ezberlemek yerine formüllerin nerden çıktığını, formüllerin ispatını bilirsen öğrenmesi daha kolay olur
mesela basit bir pisagor teoremini ele alalım
a² + b² = c² formülü herkesin ezberindedir
peki kaç kişi nerden çıktığını biliyor?
linkten 99 ayrı ispatına bakabilirsin bu formülün
Pythagorean Theorem and its many proofs
benim dediğim de bu işte
formülü ezberlersin
unuttun mu gitti
ama ispatını bilirsen unuttuğunda oturup kendin tekrardan aynı formüle ulaşabilirsin
Allah razı olsun derinlemesine analiz etmeye başladım

throck002
Daimi Üye
Selam arkadaşlar iyi geceler dilerim herkese.

Çook eski bir üyeyim bu aralarda tercih telaşı sardı beni bende eskiden olduğu gibi burada bulabilirim dedim sorularımın cevabını.

7300. oldum mf3 puan türünde 3800 den düştü ne yazıkki ikinci sınavda .

Neyse hayırlısı olsun dedik aslında niyetim ankaradaki üniversitelerden birini yazmaktı fakat olmadı gibi bu yüzden tercihim değişti tıp konusunda kararlıyım yinede.

Şimdi öncelikle iyi bir eğitim almak benim niyetim yani bu yüzden rahatlıkla giriyor olsamda başkent tıp'ı seçebilirim parasına katlanarak , fakat kocaeli tıp , kemerburgaz tıp tam burslu gibi seçeneklerde mevcut.

Eskişehir 7060 ile kapatmış geçen sene yani bu sene olur mu emin değilim olursa giderim ona ..

Sizin görüşünüz nedir sayın üyeler :)
eskişehir tıp iyidir, intörnlükte bazı asistanlar canından bezdirecektir tabi:) malum eskişehirde 3 tane hastane var [kamu] devlet hastanesi ssk , ogü tıp, en ciddi vakalarin hepsi ogü'ye gönderilir, osmangazi üniversitesi dagınık bir yapıya sahiptir,hastane girişi oldugundan girişlerde ögrenci halk ayrımı olmaz, özellikle tıpın oralar sivil doludur[ hasta, hasta yakını] ogüde en iyi fakülte tıptır, hocaları gerçekten çok iyidir,imkanları cok iyidir, başka bi fakülte deseydin ogüye kesinlikle gitme derdim ama , tıp olunca işler değişir,

eskişehiri ögrencilik için ayrıca tavsiye ederim, inanılmaz bir genç nüfus var, türkiyede öğrenci şehri ünvanını tek hakeden şehirdir,

tabi daha iyi yerler tutuyorsa veya tutma ihtimali var ise tercih sıralamanda onları önlerde yazmalısın, garantiler altta olsunki, belki iyi bir süpriz yaşayabilirsin.

- Yönetici düzenlemesi: :
RütbesizNefer
Forum Kalfası
eskişehir tıp iyidir, intörnlükte bazı asistanlar canından bezdirecektir tabi:) malum eskişehirde 3 tane hastane var [kamu] devlet hastanesi ssk , ogü tıp, en ciddi vakalarin hepsi ogü'ye gönderilir, osmangazi üniversitesi dagınık bir yapıya sahiptir,hastane girişi oldugundan girişlerde ögrenci halk ayrımı olmaz, özellikle tıpın oralar sivil doludur[ hasta, hasta yakını] ogüde en iyi fakülte tıptır, hocaları gerçekten çok iyidir,imkanları cok iyidir, başka bi fakülte deseydin ogüye kesinlikle gitme derdim ama , tıp olunca işler değişir,

eskişehiri ögrencilik için ayrıca tavsiye ederim, inanılmaz bir genç nüfus var, türkiyede öğrenci şehri ünvanını tek hakeden şehirdir,

tabi daha iyi yerler tutuyorsa veya tutma ihtimali var ise tercih sıralamanda onları önlerde yazmalısın, garantiler altta olsunki, belki iyi bir süpriz yaşayabilirsin.
Çok sınırda puanım Eskişehir için yani 250 kişilik bi açık var , tabi Allah büyük ne olur belli olmaz :)

RütbesizNefer
Forum Kalfası

Aslında ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama ben gerçekten yapabileceğimin en kötüsünü yaparak 7 bininci oldum açıkçası ilk 10 bine girmek bir öğrenci için aslında çok kolaydır.

Sizin içinde 90 binin zor olacağını düşünmüyorum , açıkçası size önerim ygs de (sayısal anlamda) çıkmış sorulara bakmanız ve temel matematik sorularını yapmak için çalışmanızdır . Yani en azından problem sorularını , işlem sorularını yaparsanız bile o dediğiniz yerlere girebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca kitap okumak bence en önemli silah ilk sınavda , bunu herkes yapmadığı için zaten sizi birkaç gömlek öne geçiriyor bu faktör.

İkinci sınav için bi önerim yok , onda belli başlıklara bakmanızı ve yalnızca emin olduklarınızı işaretlemenizi öneririm . Yani Lys 'ye çalışmanız sizin için daha mantıklı olacaktır sıfır çekme olasılığınız bu sınavda daha yüksek.

ReQuiemForAsaW
Forum Ustası
ankara-istanbul-izmir 'deki üniversiteler dışında, akdeniz, çukurova, erciyes köklü üniversitelerdir, tıp için düşünülebilir....

saygılar

Pe55iMySTiC
Forum Kalfası
Ben seneye bidaha girim sınava hoşuma gitti konu :D 2007 de sıralama bilmem ne yoktu altını üstünüde bilmiyorum 336 puan almıştım yabancı dilden 100de 90 doğru 2 boş 8 yanlış... :D