Üniversitelerde Türban

Durum
Yanıtlara kapalı.
Xtreme
Banned
Çok konuşulan bir konu ve Türkiye'nin çözmesi gereken en önemli konulardan biri olarak görüyorum.

1. Biz müslüman değilmiyiz türban bizim gerçeğimiz değilmi herkes neden türbandan korkuyor.
2. Türban takmayan ama türbanlıyla aynı düşünceyi paylaşan bir erkek üniversiteye girebiliyor bu haksızlık değil mi?
3. Avrupa ve Amerika ve bir çok ülkede türban kamu ve üniversitelerde (Hristiyan Devlet olmalarına rağmen) türban yasak değilken Türkiye'de neden yasak.
4. Türbanlıyı niye dışlıyoruz insanlar bu ülkede istediği dine inanmakta ve gerekliliklerini yerine getirmeye özgür değil mi, türbanlı dinin gereğini yaparken buna neden engel olunuyor bizim bu konudaki kompleksimiz niye.

Belki bu dışladığımız insanlardan önemli bilim adamları doktorlar yani ülkeye faydalı olacak insanlar çıkıcak neden bunları engelliyoruz ben bunu anlamadım. Saygılar...

Emusnica
Forum Kalfası
Buradada tartışarak bir yere varabilecegimizi sanmıyorum televizyonlarda bile defalarca tartışıldı, şahsen ben karşı deilim kim ne yaparsa yapsın her koyun kendi bacagindan asilir..ama bunun yeri burasi degil bence..

sedatates
Daimi Üye
Bunları gerçekten de doğru demişsin.Ama türban gericiler tarafından kullanıldıkça Türkiye'de yasak kalacaktır.

bonzo
Hızlı Çırak
Xtreme demiş ki:
Çok konuşulan bir konu ve Türkiye'nin çözmesi gereken en önemli konulardan biri olarak görüyorum.

1. Biz müslüman değilmiyiz türban bizim gerçeğimiz değilmi herkes neden türbandan korkuyor.
2. Türban takmayan ama türbanlıyla aynı düşünceyi paylaşan bir erkek üniversiteye girebiliyor bu haksızlık değil mi?
3. Avrupa ve Amerika ve bir çok ülkede türban kamu ve üniversitelerde (Hristiyan Devlet olmalarına rağmen) türban yasak değilken Türkiye'de neden yasak.
4. Türbanlıyı niye dışlıyoruz insanlar bu ülkede istediği dine inanmakta ve gerekliliklerini yerine getirmeye özgür değil mi, türbanlı dinin gereğini yaparken buna neden engel olunuyor bizim bu konudaki kompleksimiz niye.

Belki bu dışladığımız insanlardan önemli bilim adamları doktorlar yani ülkeye faydalı olacak insanlar çıkıcak neden bunları engelliyoruz ben bunu anlamadım. Saygılar...
1-Onun adı başörtüsü ninelerimizin kullandıklarıyla türbanı karıştırmayın.Türban bir simgeSiz eskiden oradan buradan geçrip şekilli bağlıyanını gördünüzmü Ninem geçirirdi kafasına oldu bitti
2-Bencede haksızlık.Oruç tutmayanların sınıfta bırakılması yada satırla kovalanması gibi
3-Orada böyle yaparak bölücülük yapılmıyor.Ama burada bir fikri savunmak için kullanılıyor.Dini değil siyasi
4-Kimse kimsenin inançlarına yada inançsızlıklarına karışmamalı zaten bunun adı laiklik Fakat bunu simge olarak kullanmak bundan çıkar sağlamak şeriat düzeninin savunmak
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN kemiklerini sızlatır.

sedatates
Daimi Üye
Gericiler Din için insan öldürenlerdir.Yüce kitabımızı okusalar da kendi kafalarına göre yorumlayıp hiç bir zaman anlayamayanlardır.Onlar kadınların hayvanların ve bitkilerin sadece erkek için yaratıldığını zannedenlerdir.

swain
Daimi Üye
1. turban dan korkmak soz konusu deıl ama her yerın kendı kuralları vardır ben nasıl işime donuma gıdemıyorsam o da bır dın ıbaresıyle gıdemıyor ..
2. erkekler de de takke yasak yanlıs bılmıyorsam
3. bır cok ulkede de yasak olmadıgı gıbı bır cok ulkede de yasak
4.
geldık en onemlı meselaya
bu ulkede turbanlıların kara çarşaflıların oldugu bır gercek buna ne engel olabılırız ne de herkesı turbana sokabılırız
herkes zaten ıstedıgını yapıyor ama benım sahsı fıkrım kapalı olunmamaısndan yana bır cok turbanlı mını etek gıyıyor bence bu sacmalıktan ıbaret laf olsun dıye yapıyorlar sankı
dedıgım gıbı herkes ıstedıgını yapabılır

recreativo
Forum Kalfası
diyelimki türban simge peki ne olur simge olursa.Bir insanın siyasi görüşünü belli etmesinde ne sakınca var?Türban dışındaki siyasi söylemler serbest de türbana gelince neden yasak.Asıl antitürbancıların yapıtğı şekilciliktir.Ninelerimiz başörtüsüyle türbanın şekline bakıp şekil kıyaslaması yapan onlardır.bu ülkede siyaset serbest ise siyasi olarak nitelenen ki türban öyle birşey değil, siyaset için olması gereken siyasi görüş ve simgelerede mutlaka serbest olmalıdır.

Karakorsan
Cool Üye
ben hiç karşılaşmadım türban takıp da mini etek giyenle öyle yapanlar varsa akıllarında bi sorun vardır. ama ne demek türban gericiler tarafından kullanılmaktadır?? benim annemde türbanlı ne gerici ne atatürk düşmanı. benle birlikte hard rock müzik dinliyo ona elektro gitar çalıyom :) türkiyenin dini islamsa her kadın türban takabilir buna kimse karışamaz! aynı şekilde türban takmayana da karışamaz! herşey karşılıklı sevgiye saygıya dayanır sen türbanlıyı bazı haklardan kısıtlarsan hor görürsen o da sana o gözle bakar doğal olarak. anlayışlı olmak lazım ;)

sedatates
Daimi Üye
Türbanın kullanılmasına bir örnek.Sadece türbanlı olduğu için milletvekili seçilen bir bayan bir kaç yıl önce meclise girdi.Tepkiler üzerine ayrıldı.Aslında bu bizim bayanlara saygımızı da gösterir ama o kadını kullandılar

bonzo
Hızlı Çırak
Önce şu gözlüklerinizi bir çıkartın bakayım kenara evet evet işte o at gözlüklerinizi.
Bu ülke laikmidir değilmidir.Laiktir
Biz gençler evet evet ATATÜK'ÜN bu ülkeyi emanet ettiği biz gençler.İnkılaplarını tümüyle yerine getirmekle anlamakla gürevli biz gençler
Neler diyorsunuz siz öyle
Bir sisayi oluşum eğer benim ülkemin temllerini toptan sarsacak bir haraket içindeyse onun simgesinide bilmem nesinide alaşağı ederim
Öyle siyasetide belkide despotça engellerim
Kimse kimsenin inancına karışmıyor bunu anlamanız lazım
Kimse kimsenin başörtüsünüde karışmıyor bunuda anlayın
Karşı durulan türbandır.Karşı durulan yobazlıktır.Karşı durulan kurumsal örgütlenmedir.
Karşı durulan laikliği din ve devlet işlerinin birbirinden yarılmasını önleyici hertürlü oluşumdur.
Dış mihraklı örgütlenmelerin ve sermaye destekli oluşumları nasıl olurda desteklersiniz.Bu ülkede rabıta davası olmamışmıdır.Bu ülkede sizn yalnızda simge yaw nolcak dediğiniz görüş için insanlar katledilmemişmidir.Sizin nolcak dediğiniz sistemde bulunan hangi ülke medeni kanun çerçevesinde ileri gitmiş bilim adına ilerlemede bulunmuştur.
Niye bu oyunlar bizim üzerimize oynanıyor.
Türkiyenin herzaman denildiği gibi soğrafi konumu sebebiyle
Genciz güçlüyüz ama bilgisiziz.Bunlarla uğraşmak yerine vaktimizi emeğimizi paramızı başka şeylere harcasak emin olun ki şu anda çok farklı bir yerde olurduk

Orien Xenophan
Cool Üye
Arkadaslar ben 15 senedir izmirde yasiyorudum eger gelniniz yada burada yasyanlariniz varsa diger sehirlere kiyasla nekadar gusel ve yasanilabilir bi yer oldugunu,insanlarinin bi cogunun kulturlu insanlar oldugunu bilirler
Su anda ise universite nedeniyle kutahyda bulunmaktayim burasi izmire kiyasla cok kucuk bi yer burada erkekler gunah diye otobuste bayanlarin yanina oturamiyorlar, burada insanlar elele gezemiyolar biyere gidemiyorlar(gerci gidicekte adam gibi bi yer yok) burada insanlar dini kullanarak cahillere hukmetmeye alismis

kimsenin bi baskasinin dinine karisma hakki yok kim girerki Allahla arama Adini hatirlayamadigim bir sairlimizin birkac misrasi geliyor aklima
Bre durzu NEgirersin Allahla Arama
sen kimsinki benim orucumu sorarsin...
diye gidioyordu gerisini hatirlayamiyorum

Ulkemisin asil sorunuda bu aslinda cok fazla cahil var halkin icinde din duygularinin somurulmesine izin veren cok aptal var tabi dierleride bunu es gecmeyip kullaniyor cikarlari dogrultusunda basimizdakilerde bunlardan bence etrafta dinci gozuken ama dinle yakindan uzaktan ilgisi olmayan bi cok salak var ve ne yazikki bunalrin pesinden giden bi cokta cahil insan...
Aslinda burada solenicek cok soz var ama insan sinirlenio ister istemez kendini musluman olarak gosterip gerksiz isler yapan bi cok insan aslinda dinine gercekten bagli olan insanlari karaliyorlar

Yoksa Muslumanlik haftada bi kere yikanip butun gun aptesim bozulcak die kos kos oturmak;
aptesim bozulcak die otobuste bayanlarin yanina oturmamak;haremlik selamlik oturmak;basina gereksiz bi siyasi sembolu gecirip bilmedign bi siyasi fikrin pesinden gitmek;Bilime arkani donmek;evrim teorisini yalanlamak; Kurani anlamini bilmeden arapca oldugu gibi okuma deildir (arapca bilmeden Kuran okumak ne salakliksa anlamini bilmeden okumak...)
burada kutahyada cok ilginc tipler var bu basortusuyle(yada turbanla hangisi doruysa) okula perukla girenimi ararsiniz yoksa daracik dusuk be kot ustune bi badi bi gomlek giyik kafasinada malum bez parcasini gecirenlerimi ararsiniz yoksa kafanida o bezle gezip fantazi ic giyim dukkanlarinda gezenlerimi... heosinden var neyi neden savunduklarini bilmiolar sadece tepelerindeki onlari yoneten zat neyi emrediosa koru korune...

Girrrrr

el-cabbar
Çırak
Yobazlıktan bahsetmeden önce yobazlığın ne olduğunu bilmekte fayda war! Yobazlık fanatizmdir ve yobazlık körü körüne birşeye inanma ve bağlanma demektir.
Kimsenin kimseyle bir rejim kavgası yok. Kimsenin kimseyle bir sistem kavgası yok. Kimsenin kimsenin yaşam tarzına falan karıştıı yok. Türbanı takmak isteyen takabiliyor bu ülkede evet ama takan kişi kendisine belirlenen sınırlar içerisinde gezebiliyor.
Bir insanın sadece başında örtü war die doktor olmasını engellemek nasıl bir gericiliktir, bu gericiliği körü körüne savunmak nasıl bir yobazlıktır? Türk insanının bir huyu vardır. Birşeyi denetleyemediğini düşünüyorsa(veya bilmediği birşeyden korkuyorsa) onu araştırmak veya incelemek yerine; eylemi direk yasaklamayı tercih eder...
Bu ülkede türban siyasi simge varsayıldığı için yasak. Peki CHE tişörtleri neden yasak değil? Peki üniversite öğrencilerinin herhangi bir siyasi oluşumda bulunmaları neden yasak değil? Üniversitelerin bağzılarında el ilanları dağıtılması neden yasak değil?Bu ülkede azınlık olan insanlar veya değişik dinlere mensup insanlar bile üniversitelerde eğitim alıp, boyunlarına haç takıp, dinleri hakkında konuşabiliyorlar (olması gereken, medeniyetin getirdiği de budur zaten).
Malum baş örtüsü veya türban müslüman bir kadının simgesidir ve evet dini bir semboldür. Eğer bu gerekçe ile yasaklanıyorsa buna hiç bir itirazım yok.Ama bunu yasaklarken Haç kolyesi takan; kıyafet veya giyim aksesuarlarında, değişik sembol - yazı - resimlerle, sahip olduğu ideolojiyi üzerinde taşıyan insanların bu şekilde giyinmeleri sonucu üniversitelere girmeleri de yasaklarlarsa bu çifte standart kalkar! Bu teklif sizce kabul edilebilesi bir teklif midir?
Bunlar bizim kültürel motifimiz ve dünyanın hiç bir yerinde karşılaşılamayacak bir zenginliktir. Bundan korkmaya da gerek yoktur bence...
Üniversite özgür düşünen insan yetiştirmesi için açılmış kurumdur. Üniversite bağımsız düşünce üretmek için vardır. Daha kapısından girerken önünüze belirli sınırlar çizildiği için de ne yazık ki Türk üniversitelerinin konum ve geçerlilikleri veya bu ülkeye katkı ve verimlilikleri ne yazık ki yetersiz kalmıştır. Görevleri olan düşünmeyi veya düşündürmeyi teşvik etmek ve sadece bununla ilgilenmek yerine, onlar insanlar yerine düşünüp karar verme eğilimli bir organ oldukları için ne yazık ki verdikleri ve verebilecekleri hep bu kadar kalacaktır. Benim söylemim kurallar altında ezilen bir üniversite yerine; Silikon Vadisi gibi tamamen özgür ve sadece verimlilik esas alınan bir kurumdur!Başarı da bu şekilde özgür oldukları sürece onların olmaya devam edecektir.
Arkadaşlar lafı fazla uzatmaya gerek yok malum biz okumayı sevmeyen bir milletiz:) Diceğim o ki birbirimizden korkmak veya birbirimizi sınıflara ayırıp dışlamak yerine; birbirimizle bütünleşip kaynaşmalı, birbirimize güvenmeliyiz. Bu şekilde bi yerlere varabiliriz. Siz de bu memlekette yaşıyorsunuz. Ne Futbolcusuna ne hakemine ne polisine ne hakimine ne avukatına ve (ne kadar da acıdır ki) politikacısına veya yöneticisine güvenilemeyen bir ülkede bu yasakçı ve dışlayıcı zihniyetten kurtulup, herkesi kabullenmeli ve Türk Genci olarak tek vücut altında birleşmeliyiz!

swain
Daimi Üye
"ben hiç karşılaşmadım türban takıp da mini etek giyenle"
ayrıca turbanlılar neden makyaj yapıyor ? bunun maksadı erkege cazıp gelen yerlerın kapatılması deıl mı ?
o zaman neden guzel gozukmeye ugrasıyorlar ? bunu dier kızlar ıcın yaptıklarını hıc sanmıyorum

bonzo
Hızlı Çırak
el-cabbar demiş ki:
Yobazlıktan bahsetmeden önce yobazlığın ne olduğunu bilmekte fayda war! Yobazlık fanatizmdir ve yobazlık körü körüne birşeye inanma ve bağlanma demektir.
Kimsenin kimseyle bir rejim kavgası yok. Kimsenin kimseyle bir sistem kavgası yok. Kimsenin kimsenin yaşam tarzına falan karıştıı yok. Türbanı takmak isteyen takabiliyor bu ülkede evet ama takan kişi kendisine belirlenen sınırlar içerisinde gezebiliyor.
Bir insanın sadece başında örtü war die doktor olmasını engellemek nasıl bir gericiliktir, bu gericiliği körü körüne savunmak nasıl bir yobazlıktır? Türk insanının bir huyu vardır. Birşeyi denetleyemediğini düşünüyorsa(veya bilmediği birşeyden korkuyorsa) onu araştırmak veya incelemek yerine; eylemi direk yasaklamayı tercih eder...
Bu ülkede türban siyasi simge varsayıldığı için yasak. Peki CHE tişörtleri neden yasak değil? Peki üniversite öğrencilerinin herhangi bir siyasi oluşumda bulunmaları neden yasak değil? Üniversitelerin bağzılarında el ilanları dağıtılması neden yasak değil?Bu ülkede azınlık olan insanlar veya değişik dinlere mensup insanlar bile üniversitelerde eğitim alıp, boyunlarına haç takıp, dinleri hakkında konuşabiliyorlar (olması gereken, medeniyetin getirdiği de budur zaten).
Malum baş örtüsü veya türban müslüman bir kadının simgesidir ve evet dini bir semboldür. Eğer bu gerekçe ile yasaklanıyorsa buna hiç bir itirazım yok.Ama bunu yasaklarken Haç kolyesi takan; kıyafet veya giyim aksesuarlarında, değişik sembol - yazı - resimlerle, sahip olduğu ideolojiyi üzerinde taşıyan insanların bu şekilde giyinmeleri sonucu üniversitelere girmeleri de yasaklarlarsa bu çifte standart kalkar! Bu teklif sizce kabul edilebilesi bir teklif midir?
Bunlar bizim kültürel motifimiz ve dünyanın hiç bir yerinde karşılaşılamayacak bir zenginliktir. Bundan korkmaya da gerek yoktur bence...
Üniversite özgür düşünen insan yetiştirmesi için açılmış kurumdur. Üniversite bağımsız düşünce üretmek için vardır. Daha kapısından girerken önünüze belirli sınırlar çizildiği için de ne yazık ki Türk üniversitelerinin konum ve geçerlilikleri veya bu ülkeye katkı ve verimlilikleri ne yazık ki yetersiz kalmıştır. Görevleri olan düşünmeyi veya düşündürmeyi teşvik etmek ve sadece bununla ilgilenmek yerine, onlar insanlar yerine düşünüp karar verme eğilimli bir organ oldukları için ne yazık ki verdikleri ve verebilecekleri hep bu kadar kalacaktır. Benim söylemim kurallar altında ezilen bir üniversite yerine; Silikon Vadisi gibi tamamen özgür ve sadece verimlilik esas alınan bir kurumdur!Başarı da bu şekilde özgür oldukları sürece onların olmaya devam edecektir.
Arkadaşlar lafı fazla uzatmaya gerek yok malum biz okumayı sevmeyen bir milletiz:) Diceğim o ki birbirimizden korkmak veya birbirimizi sınıflara ayırıp dışlamak yerine; birbirimizle bütünleşip kaynaşmalı, birbirimize güvenmeliyiz. Bu şekilde bi yerlere varabiliriz. Siz de bu memlekette yaşıyorsunuz. Ne Futbolcusuna ne hakemine ne polisine ne hakimine ne avukatına ve (ne kadar da acıdır ki) politikacısına veya yöneticisine güvenilemeyen bir ülkede bu yasakçı ve dışlayıcı zihniyetten kurtulup, herkesi kabullenmeli ve Türk Genci olarak tek vücut altında birleşmeliyiz!
Nasıl rejim kaygısı yok.Oyüzdenmi ordu arada bir açıklamada bulunuyor.Oyüzdenmi rejim karşıtı toplantılar düzenlenip önlemler alınıyor.Türban hiçbir zaman bizim kültürel motifimiz falan olmadı.Tekrar tekrar söylüyorum onun adı başörtüsü ve ana doluda adına ne denirse
Evet okumayı sevmeyiz.Yazanlardan korkarız.Rabıtayı bilmeden araştırmadan bır bır öteriz.Onu yazanı hunharca katlederiz.
Biraz okuyun lütfen okuyun araştırın Körü körüne inanmayın

jaja
Cool Çırak
dostlar selam...
ben üniversiteyi yırtık kotumla kulagımda küpemle uzun saçlarımla top sakallarımla hiç kimsenin karışmadan 6 yılda bitirdim. bir kişi gelip bu ne hal deyip sınıftan atmadı .ama sınıf arkadaşım çok sevdigim bacım diyorum o derece severdim ama sınıftan atıldı ve alınmadı bir daha bu ne küstahlık niye atıldı türban yüzünden( başörtüsü demiyorum kabul etmiyorum artık bu olaylardan sonra)niye beni atmadılar onunla birlikte uzun saçlarımla niye soruyorum sizce özgürlük bumu laiklik bumu buysa yazıklar olsun böyle düşüncelere yazık....mini etekli külodunu gösterip derslerden geçen kızlar niye atılmıyor....özgürlük demokrasi bu degil...amerika daki özgürlügü demokrasiyi istiyorum ben ordaki özgürlügü istiyorum ben....(sadece amerikanın demokrasi anlayışı yanlış anlaşılmasın) evet bende görüyorum başörtülü dar kotlar giyenleri onları kıyaslayarak türbanlıları gerçekten içten kapananlarla karıştırmayın ve sakın ama sakın türbanlı kişilere dil uzatmayın %75 i türbanlı olan bir ülkede yaşıyorsunuz ona göre....benim fikirlerime katılanda katılmayanda çıkacaktır ama bu türkiyenin en hassas konusudur.....

bonzo
Hızlı Çırak
jaja demiş ki:
dostlar selam...
ben üniversiteyi yırtık kotumla kulagımda küpemle uzun saçlarımla top sakallarımla hiç kimsenin karışmadan 6 yılda bitirdim. bir kişi gelip bu ne hal deyip sınıftan atmadı .ama sınıf arkadaşım çok sevdigim bacım diyorum o derece severdim ama sınıftan atıldı ve alınmadı bir daha bu ne küstahlık niye atıldı türban yüzünden( başörtüsü demiyorum kabul etmiyorum artık bu olaylardan sonra)niye beni atmadılar onunla birlikte uzun saçlarımla niye soruyorum sizce özgürlük bumu laiklik bumu buysa yazıklar olsun böyle düşüncelere yazık....mini etekli külodunu gösterip derslerden geçen kızlar niye atılmıyor....özgürlük demokrasi bu degil...amerika daki özgürlügü demokrasiyi istiyorum ben ordaki özgürlügü istiyorum ben....(sadece amerikanın demokrasi anlayışı yanlış anlaşılmasın) evet bende görüyorum başörtülü dar kotlar giyenleri onları kıyaslayarak türbanlıları gerçekten içten kapananlarla karıştırmayın ve sakın ama sakın türbanlı kişilere dil uzatmayın %75 i türbanlı olan bir ülkede yaşıyorsunuz ona göre....benim fikirlerime katılanda katılmayanda çıkacaktır ama bu türkiyenin en hassas konusudur.....
Bu konuda son mesajımdır.Bunca sene okumuşsun o okuduğun okul sana düşünmeyi öğretememiş ne yazıkki
Bir düşün bakalım neden sen atılmadında onlar atıldı.Neden türbanlılar atıldıda sen atılmadın sen rejim karşıtımıydın
Ayrıca tr deki türbanlıların ordanı hiçte öyle /75 lerde falan değil.O köydekilere türban değil başörtüsü denir bunu anlayın her mesajımda söylüyorum .Kavramak idrak etmek bukadar zor olmasa gerek .Sen o amerikanın demokrasi anlaşını seviyorsun demek
O demokrasi anlayışı kisvesi altında dünyanın bilmemneresine bişey yaptılar zaten
Orada değilmidir ırkçılık.Orada değilmidir toplu katliamlar.O sözde demokrasi anlayışı içerisinde şilide güney amerikada olanlar.Irak ve yakında göreceğimiz suriye iran savaşları.Ve bosnaya kılını kıpırdatmamak.
Sen sev o güzel demokrasiyi
Atatürkün dedikleri bunlarmıydı yapmak istedikleri inkılapları.
Bu insanlar değilmi küçük insanlara kullanarak para içinde yüzen (bknz:erbakan başbakanken konuttaki tarikatlar toplantısı)
Bu yüzden yürümedimi sincanda tanklar.
İnadına tam bağımsız laik Türkiye cumhuriyeti
Hepinize saygılar

SpeedyDNA
Daimi Üye
boş boş konuşmayın

bu ülkede herkezin türban ın dinle alakalı bişey olmadıgını bilir türban ideolojik ve rejimi bölmek isteyen kesimin sembolüdür

baş örtüsüne taksalardı kimse bişi demezdi zaten
baş örtüsü takanada bişi diyeni görmedim

herkez türbana der türban takan kızlarda zaten takmıyandan namuslu değil bi sürü türbanlı kız bilirim ne haltlar karıstıran

101
Cool Üye
bonzo demiş ki:
Önce şu gözlüklerinizi bir çıkartın bakayım kenara evet evet işte o at gözlüklerinizi.
Bu ülke laikmidir değilmidir.Laiktir
Biz gençler evet evet ATATÜK'ÜN bu ülkeyi emanet ettiği biz gençler.İnkılaplarını tümüyle yerine getirmekle anlamakla gürevli biz gençler
Neler diyorsunuz siz öyle
Bir sisayi oluşum eğer benim ülkemin temllerini toptan sarsacak bir haraket içindeyse onun simgesinide bilmem nesinide alaşağı ederim
Öyle siyasetide belkide despotça engellerim
Kimse kimsenin inancına karışmıyor bunu anlamanız lazım
Kimse kimsenin başörtüsünüde karışmıyor bunuda anlayın
Karşı durulan türbandır.Karşı durulan yobazlıktır.Karşı durulan kurumsal örgütlenmedir.
Karşı durulan laikliği din ve devlet işlerinin birbirinden yarılmasını önleyici hertürlü oluşumdur.
Dış mihraklı örgütlenmelerin ve sermaye destekli oluşumları nasıl olurda desteklersiniz.Bu ülkede rabıta davası olmamışmıdır.Bu ülkede sizn yalnızda simge yaw nolcak dediğiniz görüş için insanlar katledilmemişmidir.Sizin nolcak dediğiniz sistemde bulunan hangi ülke medeni kanun çerçevesinde ileri gitmiş bilim adına ilerlemede bulunmuştur.
Niye bu oyunlar bizim üzerimize oynanıyor.
Türkiyenin herzaman denildiği gibi soğrafi konumu sebebiyle
Genciz güçlüyüz ama bilgisiziz.Bunlarla uğraşmak yerine vaktimizi emeğimizi paramızı başka şeylere harcasak emin olun ki şu anda çok farklı bir yerde olurduk
Tam birşeyler yazayım diyordum, sen yazmışsın. eline sağlık.

Durum
Yanıtlara kapalı.