Üniversitelilerin işi Çok Zor

würfelt.2002
Cool Çırak
POLİTİCAL Researcher’ın Gazi, ODTÜ, Ankara, 19 Mayıs ve Akdeniz Üniversitesi öğrencisi bin 710 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, öğrencilerin maddi problemler altında ezildiğini ortaya koydu. ‘Üniversite Öğrencilerinin Hayat Standardı Sorunları ve Beklentileri Araştırması’na göre, öğrencilerin yüzde 24’ ü yurtlarda kalırken, yüzde 30’ü ev arkadaşları ile beraber kirada, yüzde 15’i ise yalnız olarak kirada kalıyor. Öğrencilerin yüzde 24’ü aylık 200 YTL’den az bir paraya, yüzde 20’si 200 YTL ile 300 YTL arasında, yüzde 22’si 300-400 YTL, yüzde 12’si ise 400-500 YTL ile geçiniyor.

TATİLDE BİLE ÇALIŞIYORLAR

Geçinmek zorunda kaldıkları paranın sadece yüzde 9’luk kısmını eğitim için harcayan öğrenciler, gıda, ulaşım için yüzde 70’lik harcama gerçekleştiriyor. Araştırmayla, üniversite öğrencilerinin yüzde 54’ü ise okuyabilmek için aynı zamanda çalışmak zorunda olduğu da ortaya çıktı. Tam zamanlı işte çalışanların oranı yüzde 13 olurken, yüzde 4’ü ise yarı zamanlı işlerde çalışıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları olan bir çok öğrenci ise tatilerde bile çalışmaya devam ediyor. Dinlenmeden yeni ders yılına başlamak zorunda kalıyor.
ÖĞRETİM ELEMANI VERİMSİZ
ARAŞTIRMAYA göre, öğrencilerin büyük bölümü üniversitelerde verilen eğitimi kalitesiz buluyor. Öğrencilerin yüzde 10’nu aldığı eğitimi çok kaliteli bulurken, yüzde 24’ü kaliteli bulduğunu bildirdi. Aldıkları eğitimi çok kalitesiz bulanların oranı yüzde 28 olurken, yüzde 36’sı eğitimi kalitesiz bulduğunu söyledi. Öğrencilerin yüzde 11’i öğretim üyelerini çok verimli bulurken, yüzde 22’si ise verimli bulduğunu kaydetti. Öğrencilerin yüzde 35’i öğretim üyelerini verimsiz bulurken, yüzde 31’i ise çok verimsiz bulduğunu bildirdi.
alıntıdır...

judix
Cool Üye
Öğrenci hiçbir zaman tatmin olmaz. İş hayatında karşımızdaki herkesden memnun kalmayacağız. O nedenle bu araştırmanın öğrenci görüşlerine tabanlandırılması yanlış =)

Boss+
Forum Kalfası
Bence böyle bir konu açmamalıydın,üniversiteye gircek arkadaşların aklında önyargı oluşturabilir...