VBde Yazılan Bir Programın Diğer PClerde Çalışması için GRKN Dosyalar

Suk1y3n
Forum Ustası
Merhabalar , Konu Hakkında PM'ler Ve Konular Üst Üste Geliyor. Sanırım Bu Konu Sorun'unuza Çözüm Olacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
VB 6.0 'da Yazılan Programların Diğer PC'lerde Düzgün Çalışması için.

VB Runtime 6.0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
VB 5.0 'da Yazılan Programların Diğer PC'lerde Düzgün Çalışması için.

VB Runtime 5.0
VB 4.0'da Yazılan Programların Diğer PC'lerde Düzgün Çalışması için.

VB Runtime 4.0
VB 3.0'da Yazılan Programların Diğer PC'lerde Düzgün Çalışması için.

VB Runtime 3.0

Suk1y3n
Forum Ustası
Yazdığınız Programlara Yukarıda Verdiğim Runtime Doslayarı Programınızın içine Gömerseniz Hiçbi Sorun Kalmaz , Veya SETUP Yöntemini'de Kullanabilirsiniz.

Bu Sefer'de Program Ağırlaşır.

Yukarıdaki Yöntemleri Kullanmaksızın Runtime Dosyasının Hepsini Yüklemeden Programlarınızı Diğer PC'lerde Çalışması İçin , Programınızın İçine Koyduğunuz Component'i Tek Aynı Klasöre' Koyarak'ta Yapabilirsiniz. Zaten Component Eğer Hiç Kullanmazsanız Runtime'ye Hiç Gerek Kalmıyacaktır.

bulutorhan
Çırak
arkadaşlar bu sürümler tamam da, .net sürümleri için bir yöntem bilen var mı? bana setup paketine entegre et framework'ü demeyin de siz de, sonuçta amaç trojan olarak düşünün ;)

Turkojan
Daimi Üye
Yazdığınız Programlara Yukarıda Verdiğim Runtime Doslayarı Programınızın içine Gömerseniz Hiçbi Sorun Kalmaz , Veya SETUP Yöntemini'de Kullanabilirsiniz.

Bu Sefer'de Program Ağırlaşır.

Yukarıdaki Yöntemleri Kullanmaksızın Runtime Dosyasının Hepsini Yüklemeden Programlarınızı Diğer PC'lerde Çalışması İçin , Programınızın İçine Koyduğunuz Component'i Tek Aynı Klasöre' Koyarak'ta Yapabilirsiniz. Zaten Component Eğer Hiç Kullanmazsanız Runtime'ye Hiç Gerek Kalmıyacaktır.
walla ark. yolladım kurmuş ama Visual Basic 6.0 kurulu olması lazım diyomuş şu data mı neyse yani benim ark. işe yaramıyo we şu an delircem ark. msnde görünce cihan bi programı yapamadın diyo ve o programa 3 günümü harcadım Visual Basic te hep yaptığım programlar çalışmıcak mı beyler çalışmıcaksa delphi'ye geçmeyi düşünüyorum ama Visual Basic bilgilerim kodlarım boşa gidicek yardımmm :( :(

nyx
Cool Üye
Arkadaşım .Net Framework Uygulamaları Vistada rahat rahat çalışır çünkü içinde .NET Framework 3.0 var.

hitx
Çırak
Arkadaşlar selam,hepinizden bir ricam olcak çok acil lütfen. Ben VB 6 da veritabanı (access) olan bir program yaptım.Programı bitirdim benim PC de çalışıyo yanlız bu programı veritabı ile birlikte başka bir PC ye götürdüm ve çalıştırırken data access error diye bir hata aldım.Programımın kaynak kodunda access datanın yerini gösterdim.Buna rağmen hata alıyorum.Çıldıracam lütfen biriniz yardım etsin. Çok teşekkürler.

taskaleli
Daimi Üye
arkadaşım database in yerini ne olarak gösterdin senin pc deki ile çalıştırmaya çalıştığın pc nin database tolu aynımı onu kontrol et.

database i kod bölümünde app.path & "/database.mdb" şeklinde tanımlarsan hata varmiyecektir bunu dene çalışmaza ekran görüntüsüyle beraber ekle sorununu yardımcı olalım tekrar.