VBnet C#net gmail pop3 okuma

Vicarious
Forum Ustası
Arkadaşlar kaç aydır araştırıyorum hiç bir yerde bulamadım.. VB.net yada C#.net de gmail postalarımı okumak istiyorum.. Yani şifre ve kullanıcı adı girdikten sonra maillerime bakmak istiyorum.. Bilen birisi varsa lütfen özelden yada burdan kodları atarsa çok sevinrim.. En azından ip ucu verin lütfen.. Yardım edin..

Vicarious
Forum Ustası
Arkadaşlar yaptım pop3 mail okuma programını.. isteyen söyleysin.. özelden atarım.. yada anlatırım..

akinboztas
Çırak
arkadaşım madem bir şey yaptın formda paylaş yada bir yere upload et te bizde faydanalım değil mi şimdi sana özelden mesaj atıcaz sen siteye girecende mesajı görecen ölme eşeğim ölme madem bir şey diyorsunuz isteyen olursa diye koyun buraya indirelim değilmi

Vicarious
Forum Ustası
Kusura bakmayın.. 4-5 ay önce ilgilenen olmadığı için pek fazla bakmıyordum.. Artık burdayım... Önce bir anlatım yapayım.. Yok ben anlatım istemem derseniz.. Konunun en sonunda vericem :)

İlk Olarak yeni bir Form açıyoruz ve

using System.Net.Sockets;
using System.Net.Security;
using System.IO;

uzaylarını ekliyoruz.
daha sonra formumuzu resimdeki gibi tasarlıyoruz...

Sonra butonumuza çift tıklıyoruz ve aşağıdaki kodları yazıyoruz...

Kod:
 try
            {

TcpClient tcpclient = new TcpClient(); // create an instance of TcpClient

tcpclient.Connect(txtServer.Text.ToString(), int.Parse(txtPort.Text.ToString())); //POP3 SERVER ADRESİ VE PORT NUMARASI

SslStream sslstream = new SslStream(tcpclient.GetStream()); // client ve pop server arasında bağlantı kurulur

sslstream.AuthenticateAsClient(txtServer.Text.ToString()); // giriş yetkisi doğrulanır

StreamWriter sw = new StreamWriter(sslstream);
                StreamReader reader = new StreamReader(sslstream);

sw.WriteLine("USER "+txtUser.Text.Trim()); // POP commandları gönderilir

sw.Flush(); // servera gönder
                sw.WriteLine("PASS "+txtPass.Text.Trim());

sw.Flush();

sw.WriteLine("RETR " +txtMailNo.Text.ToString()); // okunacak mail

sw.Flush();

sw.WriteLine("Quit "); // bağlantıyı kapat

sw.Flush();
                string str = string.Empty;

string strTemp = string.Empty;
                while ((strTemp = reader.ReadLine()) != null)//tüm satırları oku
                {

if (strTemp == ".") // . karakteri aranıyor
                    {
                        break;

}
                    if (strTemp.IndexOf("-ERR") != -1)//hata var ise
                    {
                        break;

}

str += strTemp;

}

rctMail.Text = str;
               rctMail.Text += "\n" + "Tebrikler.. ....!!! İlk mailinizi okudunuz ";

}
            catch (Exception ex)
            {

MessageBox.Show(ex.Message);

}
bu kodlar ile kaçıncı maili okumak istiyor isek o maili rich texbox nesnemize yazdırabiliriz...

Ben bu yolla yapmıştım.. Fakat bir çok şey değiştiği için çalışmayabilir.. Deneyemicem çalışıp çalışmadığını çünkü Pardus kullanıyorum.. Windows işletim sistemim yok.

Programın kaynakları burdadır.. Dosya boyutu 40Kb tır.. İçinde her şey hazır.

xengin
Çırak
Nerede Çalışıyor ? +OK Gpop ready for requests from 81.***.***.*** f22pf14155424bkf.1
Tebrikler.. ....!!! İlk mailinizi okudunuz diyor ama bişey geldiği yok.??

furkan95735
Çırak
Arkadaşlar biliyorum çok eski bir konuyu hortlatıyorum şimdi ama bunu yapmam çok önemli SonBalina banlanmış ve ben bu kodları derleyemedim nasıl ulaşırım veya bu konuda bana yardım edebilecek var mı ?