VMWare ThinApp 4012866 ile Portable Program Yapma Resimli/Videolu Anlatım

özgür's
Forum Ustası
VMWare ThinApp 4.0.1.2866 Resimli/Videolu Anlatım, Portable Program Hazırlamanın en başarılı yolu​
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet arkadaşlar forumda ve daha birçok yerde karşılaştığımız Portable Programların nasıl yapıldığını sizler için inceledim ve araştırdım(denedim de)
Şimdi sizlere portabel program nasıl yapılır resimlerle ve video ile anlatmak istiyorum.

Başlayalım:

Thinstall programından sonra Thinapp dönemine geçişinizi kolaylaştırmak için programı paylaşmakla kalmadım resimli ve videolu anlatım da hazırladım.

Thinapp 4 ile Portable program yapabilirsiniz bunun daha geniş açıklaması yok herhalde

neyse uzatmadan anlatıma geçeyim çünkü uzun olacak:)

Kurduğumuz Thinap Programını Çalıştırıyoruz:

İlk ekranda Next e tıkladıktan sonra aşağıdaki ekrana ulaşıyoruz:

Yukarıdaki ekranda görünen advanced settings e dokunmadan Next e tıklıyoruz ve sistem görüntüsü alınma işlemi başlıyor.

Ve tamamlandı:

bu pencerenin ardından Portable edeceğiniz programı sisteminize install edip ayarlarınızı yapıyorsunuz.
Ben Exa Radyo programını install ettim (Sadece göstermek için)

Next e tıklıyoruz.

burada Programın veri bankasının seçim ekranı geliyor yani programın ana exe sini seçiyoruz ve işaretli olan başka exe varsa onların işaretlerini kaldırıyoruz
(Bu durum çok özellikli programlarda değişebilir)

Bu pencerede Users profile seçilmişken Next e tıklıyoruz

Ve bu pencereye geçtiğimizde Merged İzolasyon modunu seçiyoruz

Bu pencerede de Fast compression seçip Next e tıklıyoruz

Ve proje klasörü hazırlanıyor

Bu pencere de de Next ile geçiyoruz
(Burada sistem taramasından sonra hareket ettirdiğimiz ve bulunamayan dosyalar yer alır, eğer ilgili programınızın dosyalarında bir değişiklik yapmamışsanız bu listeyi önemsemeyin ve bu tür bir hatayla karşılaşmamak için Tarama esnasında programlarınızı iş tamamen bitene kadar kapalı tutun)

Bu pendecere Browse Project Butonuna tıklayıp proje klasörünü görüntülyoruz

Proje klasörünün muhtemel içeriği:

Burada yapmamız gerekenler önemli ve resmin altında anlattım:

Appdata klasöründe portable edeceğiniz programla ilgili dosya yoksa silin
CommonAppdata silin
CommonPrograms silin
Cookies silin
Desktop klasörü içinden yalnızca Attributes dosyasını önceki dizine taşıyın ve klasörü silin
Splash kullanmayacaksak Drive_c klasörünü silin
Local Appdata da ilgili dosya yoksa klasörü silin
Personal klasörünü silin
Profile klasörünü silin
Program Files Common klasörünü silin
Program Files ana klasör olduğundan ve portable program yapıyor olduğunuzdan içerisinde uninst000 ve uninstall dosyalarını silin
SystemRoot klasöründe ilgili dosya yoksa silin
Support silin
Bu klasörler içerisinde programınızla ilgili olmayan klasörler olablilir (buna tarama esnasında çalışmakta olan uygulamalar neden olur) o klasörleri de silebilirsiniz.

Package Dosyasını açın,
İçeriğinde şu şekilde uninstall bölümü varsa bu kısmı silin
Kod:
[SIZE="3"][SIZE="4"][CENTER][B]
[unins000.exe]
Disabled=1
Shortcut=EXARadyo.exe
Source=%ProgramFilesDir%\EXARadyo\unins000.exe[/B][/CENTER][/SIZE][/SIZE]
Bunun dışında her uygulamanızda Package dosyasının içeriğinde en altta bulunan şu üç birimi de silin:

Kod:
[SIZE="4"][B][CENTER][cmd.exe]
Disabled=1
Shortcut=EXARadyo.exe
Source=%SystemSystem%\cmd.exe

[regedit.exe]
Disabled=1
Shortcut=EXARadyo.exe
Source=%SystemRoot%\regedit.exe

[iexplore.exe]
Disabled=1
Shortcut=EXARadyo.exe
Source=%ProgramFilesDir%\Internet Explorer\iexplore.exe[/CENTER][/B][/SIZE]
Bu işlemlerden sonra Build Butonuna tıklayın ve programın paketlenmesini bekleyin

Build işlemi tamamlandı:

Proje klasörünün içerisinde Bin klasörü oluşur ve bu klasörde portable programınız bulunur.

eğer portable işlemi başarısızlıkla sonuçlanmışsa adımlarınızı yenibaştan alarak tekrar ederek yeniden oluşturun.

yine olmazsa son olarak Package dosyasının içindeki şu satırları tek tek değiştirin:

CompressionType=Fast yazan satırın sonundaki Fast ı silip None yazın

Directoryisolationmode=Merged yazan kısımdaki Merged i silin yerinde WriteCopy yazın

Yeniden deneyin:)

Resimli anlatım tarafımdan yapılmıştır, alttaki linkde Thinapp4.0.0-2200 bulunur

Program:
Kod:
[SIZE="4"][CENTER][B][URL="http://rapidshare.com/files/172128277/ThinApp4.0.0.2200ByM.H.Orhan.rar"]ThinApp4.0.0.2200[/URL][/B][/CENTER][/SIZE]
Video:
Kod:
[SIZE="4"][B][CENTER][URL="http://rapidshare.com/files/172206680/Thinapp4Anlai_mByM.H.Orhan.rar"]Thinapp4 Anlatım[/URL][/CENTER][/B][/SIZE]

Kod:
[COLOR="Red"][SIZE="3"][B][CENTER]Sadece emeğe saygı bekliyorum[/CENTER][/B][/SIZE][/COLOR]
[/COLOR]

- Yönetici düzenlemesi: :