V€nüS
Forum Ustası

Wardom ile ne zaman ve nerde tanıstınız?
"Güzel bir soru.. Epey oluyor aslında. Wardom'a sömürmek için girmiştim. 14 yaşında lise okuyan her yarı-asosyal gibi bende hacking e meraklanmıştım.. Hacking dökümanlarını sömürmek için takıldım epey. Sonra off-topic te ki komplo teorilerini keşfettim. O zamanlar sakin bir bölümdü. Ben ilgi gösterdikten, Nightwatch geldikten sonra bölüm epey canlandı. Nayt la da orada tanıştık zaten.. Oradan öyle bir dost kazandım.."
Forumda en sevdiğiniz bölüm hangisi?
"Bir aralar siyasete çok takılıyordum. Öss konusunda gerçek anlamda tek fedakarlığım bu sene siyasete girmemek oldu. Ama Güncel- Genel- Geyik arasında mekik dokuyorum. Şu aralar en popülerim güncel."
İlk üye olduğunuz zamanlarda aklınızda kalan şeyler nelerdir?
"Japon Hacker diye bir üye adı vardı sonra sukiyen yaptı sanırım.. Onun paylaşımları çok ilgimi çekmişti.. Vay be demiştim ne adamlar var. Sonra metatronun açtığı konulara baktım. Wardom'a asıl o zaman bağlandım işte."
Wardom size ne kazandırdı?
"Rahatlama imkanı. Vakit darlığımdan dolayı zamanımı evde geçirmeyi seviyorum. Wardom stres atmamda yardımcı."
Wardomda olmazsa olmaz dediğiniz şey?
"Wardom'un internetten ziyade gerçek hayata yakın olması. Sadece buluşmalar vs. türü etkinlikler yüzünden demiyorum. Forumda tartışırken bile gerçek hayattaki gibi ilişkiler var. Eğlenceli ve şaşırtıcı bir şey aslında."

Gelelim Size
İsim nedir, nerelisiniz? ( mahsuru yoksa yaş evlilik gibi detaylarla da aydınlatın bizi )
"İşin komik yanı bu. Gerçek adımı "gerçekten" kimse bilmiyor. Turgay, Kamil, Adnan, Onur vs. gibi spekülasyonlar dönmekte ama..
İşiniz? İşinizi seviyor musunuz?
"Öğrenciyim. İş dünyasına kıyasla güzel. Ama sevmek için yeterli değil."
Burcunuz nedir?
"Aslan burcuyum. Yükselenimin ikizler olduğunu söyleyen kaynaklar var ama hepsi farklı şeyler diyor. Güvenemiyorum."
Aşk hayatınız ne alemde?
"Yok. Hayat zaten ağır. Aşk gibi saçmalıklara gerek yok. Aşk bir feromon zehirlenmesidir..
En belirgin özelliğiniz?
"İlginçliğim sanırım. Başkaları öyle diyor. Herkes garipser beni. Ama en kolayda bana anlaşırlar. Benim kendimde gördüğüm yetenek ise, analiz kabiliyetim. Herkesi analiz ederim.. İstem dışı bir biçimde.."
Hayatta hiç yapmam deyip de yaptığınız şeyler var mı?
"Şu ana kadar olmadı. İnatçılıktan devam. Ama gelecek belirsiz tabi ki. Ben olasılıkları görmezden gelmem."
Hiç birini aldattınız mı?
"Aldatacak kadar derin ilişkilerim olmadı."
Hep peşinden gittiğiniz bir hayat felsefeniz var mı?
"Amatör filozofuz ya, kendimizi bi nane zannediyoruz. Şu ana kadar gittiğim bi felsefe olmadı. Hiç birini beğenemedim."
Söylediğiniz ama pişman olduğunuz en büyük yalan ya da söz?
"Yalanlarımdan pişmanlık duymadım. Beni pişman eden hep doğrulardı. Onu sevdiğimi söylemek büyük bir hataydı. Çünkü insanların sevgiyi benim gibi algılayamayacağını farkettim."

Küçüklüğünüzden aklınızda kalan bir olay var mı?
"Bölük pörçük anıları soruyorum anneme, hatırlamana imkan yok, 1,5 yaşındaydın diyorlar. Ama yazacak bir tane seçemiyorum şu an.."
Hayatınızda sizi en çok üzen olay ne idi?
"Ne denli duygusuz olduğumu bilmek ve aslında duygusal doğduğumu, hayatın beni duygusuz olmaya itttiğini keşfetmek."
Hayatınızda sizi en mutlu eden olay ne idi?
"Mutlu olayları çan eğrisi olarak görmedim asla. Mutlu olay mutlu olaydır. Çağırdığım kedinin gelmesiyle, sınavımın iyi geçmesi, bir arkadaştan haber almak aynı derece mutluluk verici bana. İyi hissetmemi sağlıyorsa, birini daha çok seçemem ya. "
Başınıza gelen en komik olay ne idi bugüne dek?
"İlkokulda, pek çok ilkokulda olduğu gibi bizimde ağzına kadar dolu ama kullanılmayan bi lab. ımız vardı. Ben de çok büyük sayılmam, ama deliyim biraz. Daha 13 yaşındamıyım neyim, ara ara anahtarı alıyorum idarecilerden öylesineymiş gibi ( idarecilerle aram da iyidir.) ufaktan lab. dan malzeme aşırıp deney yapıyorum. Kimyasallara da ilgi var, daha önce kendimi H2S le zehirlemişim.. Bi gün aldım yine anahtarı teneffüste. Girdim lab.a gözümü karartmışım, çok delice bir deney yapıcam. Ağır metal tuzlarını aldım, büyükçe bir deney tüpü buldum, boşalttım hepsini. Zil çaldı derse girdim, girmeden evvelde tüpün ağzını tıpayla kapattım. Dersin 25. dakkasındayız, o arada olan yükseltgenme-indirgenme vs. sağolsun, tüpte epey bi gaz birikmiş, bi plop sesi geldi... ben anladım durumu ama, bozuntuya vermeme kararlıyım.. O sırada arkadaşların gözler kocaman oldu.. Benim cepten kızıl dumanlar yükseliyor. Hemen tüpü aldım.. ama tüp öyle sıcak öyle sıcak. Öğretmen çığlıklar atıyor ders ingilizce zaten.. Hemen camın dışına bıraktım tüpü. orada devam etti o ama sınıf bildiğin bakır bakır kokuyor... Biraz da joseph-joseph aldı beni, annemle aynı okuldayız, sınıf öğretmenliğimi yapıyor ve her yaptığımdan haberi oluyor. Ama şükür hiç bir arıza çıkmadı. Beni hala gülümsetense arkadaşın "iynx'in g.tünden alev çıkıyooo" diye bağırmasıydı."
Diğer insanlardan çok farklı bir yönünüz olduğunu düşünüyor musunuz?
"Var tabi ki. Ben göremediklerini görürüm. Onlarsa bu arada yaşarlar.. Olan bana olur..
Hayatınızdan keşke dediğiniz bir şey varsa paylaşır mısınız?
"Yaw, keşke sesim güzel olsa.. Beğenmediğim tek özelliğim o.. Aslında beğenmemem gereken çok şey var ama, onlar bana normallik de katıyor biraz. Ses meselesi farklı.. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Ama beceremiyorum.."
En sevdiğiniz renk?
"Siyah..."

En sevdiğiniz şarkı?
"Şarkı-lar var.. Guns N' Roses severim, Pink Floyd severim, Ray Charles hayranıyımdır. Frank Sinatra severim.. Iron Maiden dinlerim.. Queen severim.. Dean Martin, Bob Marley... Gidiyor böyle.. Çok uzun.."
En sevdiğiniz film?
"Hmm... Babam ve Oğlum iyiydi. Hana-Bi de güzeldir.. Ayıramıyorum. Diyorum ya "en" seçmekte zorlanırım hep."
Aileniz hakkında söylemek istediğiniz şeyler?
"İyi insanlar. Öyle normal insanlardan benim çıkmamsa Tanrı'nın espri anlayışı bence.."
En sevdiğiniz sözü bizimle paylaşır mısınız?
"Şu sıralar çok severim, Quis Custodiot Ipsos Custodes var.."
Kullanıcı adınız ne demek?
"O bana özel bir kısaltma vs. değil.. Bir kod da değil.. O benim adım. Hatta benim için gerçek adım.."
Bize kendini nasıl tanıtırsınız kendi sözcüklerinizle?
"Kedi kılıklı bir adamım ben.. Biraz toplumdışı. Kendini özgür bırakmamış.. Çünkü biliyorum ki, özgür kalırsam, çok tehlikeli şeyler olacak. Ben içimdeki psikopatla savaş veren bir psikopatım..

İnsanları yeterince mutlu ettiğinize inanıyor musunuz ya da mutsuz ettiğiniz insanlar var mı?
"Elbette beni sevmeyenleri ister istemez mutsuz ediyorum varlığımla.. Sevdiklerimi ise, başkalarından görecekleri zararı azaltmak için incitirim. Pişmanlık duymam böyle olunca.."
Hayatınızdan memnun musunuz? Şu da olsa daha memnun olurum dediğiniz şeyler var mı?
"Çok param olsa, ben mutlu olurdum.. Parayla saadet olmaz diyecek kadar fakirlik kompleksim yok. Biliyorum ki bal gibi de mutlu olunur.."
En büyük hayaliniz/hedefiniz nedir?
"Bu sıralar düşündüğüm 1-2 projem var, eğer gerçekleştirirsem dünyayı değiştirecek. Onlar benim için şu an büyük bir hedef.. Ama aslında en büyük hayalim, biraz huzur.. Biraz sessizlik.."
Başka neler var sizi mutlu eden?
"Hayat var.. Beni mutlu eden, mutsuz eden herşey onda. Kediler var. Bir kedim yok ama tüm kediler benim bana göre.."
Örnek aldığınız bir kişi var mı?
"Atatürk.. Keşke onun gibi olabilsem demiyorum. En az o kadar zekiyim. Keşke o kadar cesur olsam da demiyorum. Şu sıralar cesarete o kadar ihtiyaç yok. Sadece onun kadar kararlı ve dengeli olabilmek isterdim."
Özel zevkleriniz ya da hobileriniz var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
"Hmm.... Alkol olayını severim. Tat meselesi.. Şaraplar vs. Sporla hiç ilgilenmedim.. Ama silah meraklısıyım. Bir de okumak.. Saatlerce okurum bazen.. Ne bulursam. Bağımlılık.. Başka türlü kafam sakinleşmiyor. Bir de sinirlenince duvara düz dalmak gibi bir takıntım var."