web site açmak istiyorum

CansisBeden
Çırak
Merhaba arkadaşlar bir bir yada bir kaç web site açmak istiyorum

video paylaşım sitesi yada upload sitesi yada bir forum bu işlerden pek anlamıyorum bir anlamdada para kazanmak istiyorum :)

video paylaşım sitesi için nasıl bi hosting almam gerekiyor bi yardımcı olursanız sevinirim

YazılımMimarı
Forum Ustası
4 harfli domainler tükenmiş :) Video'lar için yasal hak meselesi var oradan yiyeceğin tazminatlar ile zararada girebilirsin :)

Maliyet yönüde var. Tabi açtırabilirsin.

Bizde para kazanmalıyız :D

Blot
Forum Kalfası
Forum sitesi açmak masraf olarak fazla değil, yapman gereken domain + host alıp, alanına hazır forum kurmak.

Fakat forumun en zor yani: Sürekli konu açmak, devamını getirmek. Bu uzun ve ciddi bir süreç..

ogame
Daimi Üye
10 tl domain + ihtiyacın olan host kimileri sınırsız alan ve trafik sağlıyor 10-20 lira gibi bi fyata(aylık) çokda basit bir şekilde kurarsın. Forum içinse 100 mb alan 1gb yada 10 gb trafik yeter şimdilik. onunda maliyeti 25-30 liraya maal olur.
Önemli olan sen ne yapmak istiyorsun ?
para kazanmak içinse daha farklı şeyler düşünmelisin. Bu tip sitelerin hemen geri dönüşümü olmaz ;)

WaRDoktor
Elit Üye
Bu konuda bilgin-temelin yoksa hiç girme derim , bu saatten sonra zor gelebilir onca şeyi baştan öğrenmek , başkalarına parayla yaptırırsın ama bu da belli noktaya kadar olur , bu kadar kolay para kazanılsa zaten herkes yapardı..

Bu arada üstüste mesaj yazarak flood yapmış oluyorsun :)

ogame
Daimi Üye
aylık ortalama 40-50 lirayı bulur. @dult da yayınlanmazsa hiç birşey olmaz zaten site hitin artınca telif hakkın olanları kaldırırsın olur biter. Ama dikkat ettiysen herkes diyor hiç girme zor felan fıstık. Millete kulak vermelisin :)