Web Tasarım ve Fatura KOnusu Tum web sitesi yapanlar okusun

zuken
Forum Kalfası
Yeni yasalara gore web sitesi zorunlu hale geldi.Ancak bildiğiniz üzere ülkemizde 50-100 ytl ye web siteleri yapılmaya basladı.Bu konuya çözüm getirildi.

Web sitesi yapan kişiler musterisine fatura kesmek zorunda vede müstereside bu faturayı saklayıp maliyecilere göstermek zorunda.

Bu konuda çok mağdur musterı ve tasarımcı arkadasların olcagını bılıyorum o yuzden şimdiden önlemlerinizi alın.

Saygılar

SL047
Forum Kalfası
Tabi bi ordan vergi alınmıyordu.Sineğin yagından para çıkarıyorlar.Gelde sinirlenme :mad:

zuken
Forum Kalfası
İşte demek istediğim site yapıp vede fiyatı dusurenler artık dusuremıyecekler:)

Yüzde 18 vergiye gidecek buda bence kucuk bir mevla.Ama web masterlık sektorunu baltalıyanlara baya bir ders olacak.

saygılar

whoobay
Cool Üye
kendin dağıtıyon çoluk çocuğa zaten zuken. dağıtırken faturalı mı diye ayrımmı yapıyon.

zuken
Forum Kalfası
whoobay demiş ki:
kendin dağıtıyon çoluk çocuğa zaten zuken. dağıtırken faturalı mı diye ayrımmı yapıyon.

template le web sitesının arasında daglar kadar fark var.Alan kısılerın cogu da faturalı ıs yapan tasarımcılar zaten.

Ben burda uyarıda bulundum ve sırketım var;) 100 den fazla şirketin web sayfası ve projelerı sırketım tarafından yapılmaktadır vede faturaları kesılmektedır.

Konuyu anlamadım sanırım..Başka bişey varsa özel at.Cunku bu baslıgın amacı tamamı ile kanun.

Saygılar

zuken
Forum Kalfası
zaten kesemeyenlere agustos ayında fatura oranı karsılıgı kestırebılırım..WARDOMCULARA sadece:)

keops
Cool Üye
Kesinlikler süper en çünkü cidden 100 milyona web tasarımı yapılmaz...
en azından piyasa korunur.. profler. için.

eeee
Hızlı Çırak
Ya bişi sorcam hani bu yasa falan diyorlar ya.
Kesin kanunlaştı mı
Kimlere zorunluluk getiriyor bir bilen arkadaşımız paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler

zuken
Forum Kalfası
eeee demiş ki:
Ya bişi sorcam hani bu yasa falan diyorlar ya.
Kesin kanunlaştı mı
Kimlere zorunluluk getiriyor bir bilen arkadaşımız paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler
yurulukten cıktı 2007 başında uygulanacak.

saygılar

bence süper oldu bu olay..

lisede veletler kalkmış web sitesi yaparız deyip birde yurtdışından reseller alıp hizmet veriyoruz diyorlardı..

türkiye içinde bu işi yapan profesyonelce büyük firmalardan hizmet alıyorken biz, bize neden hosting fiyatınız yüksek diyorlardı, şimdi kalite ortaya çıkmış olacak işte..

zuken
Forum Kalfası
KeKiBeC demiş ki:
bence süper oldu bu olay..

lisede veletler kalkmış web sitesi yaparız deyip birde yurtdışından reseller alıp hizmet veriyoruz diyorlardı..

türkiye içinde bu işi yapan profesyonelce büyük firmalardan hizmet alıyorken biz, bize neden hosting fiyatınız yüksek diyorlardı, şimdi kalite ortaya çıkmış olacak işte..
walla işte onların başında baya patlıyacak bu olay:)

didero
Cool Üye
peki bu sınırlama kimleri kapsıyor..benim sitem şirket sitesi değil ve arkadaşıma yaptırıyorum..parasız..bu iş içinde fatura olmalı mı yoksa sadece şirketler için mi..şirketler dışındakileri de kapsıyorsa bu iş amatörlerin işi bitti diyebilir miyiz?

cGrBrT
Forum Kalfası
eğer şirketsen fatura keseceksin.değilsen gerek yok ama tabi müşteri fatura isteyecek onunda çözümü var bence.bi şirketle anlaşırsın fatura karşılığı parasını ödersin fatura olayıda hallolmuş olur.

bekarpasa
Çırak
arkadaşlar ben baya acimi olarak mynet hazır sitede hazırladım firma sitemi şimdi ne olacak ?????
devlet nerden vergi alacagınıda şasırdı artık zaten % 50 ler civarı vergi veriyorum bari web de rahat bıraksınlar :(
artı dünya iyice rekabet alanı oldu çıktı artık eskisi gibi kolay paralar kazanılmıyor !!!!
75 ytl site yapan vergi ödese ne olur olsun olsun 100 ytl ama bazı site hazırlayanlar var adamlar kapıyı bilee 500dolardan açıyor bence buda ayıp ???

keops
Cool Üye
bekarpasa demiş ki:
arkadaşlar ben baya acimi olarak mynet hazır sitede hazırladım firma sitemi şimdi ne olacak ?????
devlet nerden vergi alacagınıda şasırdı artık zaten % 50 ler civarı vergi veriyorum bari web de rahat bıraksınlar :(
artı dünya iyice rekabet alanı oldu çıktı artık eskisi gibi kolay paralar kazanılmıyor !!!!
75 ytl site yapan vergi ödese ne olur olsun olsun 100 ytl ama bazı site hazırlayanlar var adamlar kapıyı bilee 500dolardan açıyor bence buda ayıp ???

Ben 700 dolardan aşağı site hazırlamıyorum istersen örnek site isimleri verebilirim özelden..

100 ytl olan bir site ile o site arasındaki farkı görürsün birisi amatör birisi proftur hem bende yaparım 100 ytl ye site ne olacak bi yerden bulurum logo yada kart vizitinden scan yapar koyarım bide site profilini müşteriye yaz derim bi html koyduk mu tamam...

bir site hazırlamak logodan tut koddan tut tam tamına 15 gün sürüyo bide müşteri istekleri... bir sürü şey istiyo bir emlak sistemi yaptım adamdan aldığım para 500 dolar tam 3 kere değiştirdim database'si yok 3 resim eklesin yaa 3 resim az oldu 5 olsun ananın nikahı.. online satış isteyen var para diyince yok 500 dolar verdik yaa diyo herif bide tasarım asla sayfa ücretlendirmesi ile olmaz..

Bu tamamen amatör işidir.

1+5 html 100 dolar 1+7 html 120 dolar gibi bunlar tamamen kendileri amatördür.