Web Tasarım ve Fatura KOnusu Tum web sitesi yapanlar okusun

MECHULEMRE
Çırak
artık çoğu webmasterler da(50-100 ytl ye site yapanlar) etik anlayışın yitirildiği kanısındayım..
Kimisi siteyi templateler ile yapıyor(bu normal bir şey)sonra site sahibine teslim ediyor,aradan biraz zaman geçiyor sitenin açıklarını filan bildiğinden siteyi biraz yıpratıyor adamlarda doğal olarak siteyi yapanı buluyorlar,bin bir yalan uyduruyor şöyle böyle olmuş diye sonra gidip siteyi düzeltiyore yine bir para alıyor,yav adam akıllı bir sistem oturt sonra elini arkana yasla-otur,ne hali varsa görsün site.eğer altına imzanı atacaksan mecbur o site ile ilgilenmek zorundasın değilmi ama?

turkkant
Çırak
arkadaşlar bunlardan korunmanın yolları 1.ci şart yaptığınız sitelere tasarım firması yazmayın 2 aldığınız domainlere sadece o kişileri muhatap olarak yazın 3. şart usulsüz olarak alınan domainlere ns tanımlaması yaparken kendi site adını serverde önce reseller olarak tanımlayın sonra bu siteyi kendi kendi,ne yönlendirin.... hepsi bu kadar bişey çıkmaz onlar burası türkiye karşı cadde de çatışma oluyor polis mudahale etmez sorarsın o caddeye başka ekip bakıyor laa manyak adam orası türkiye değilmi nreyse işin kökün gelelim herşeyi yurt dışı patentli bi site kursanız bişey çıkmaz yine server yurt dışında geneli böyle bazı kurnazlar cafelere kadar soktu serveri 1024 bağlantıyla servercilik oynayanlar var neyse ancak polis alıcı olacakta fatura nerde diyecekte seni bulacak ama böyle olursa oyar... kanunlara uyalım uymayanları uyaralım diyorum... bu işi bilmeyen ve kendini 1 tane wep sitesi kurup 35 adet domain satınca 1 adet reseller kiralayan herkes kendini host şirketi sanıyor öyle güzel hakkımızdalar iletişim bilgileri 10 tane bankada hesap açıyorlarki ama işin özü şu ki mali polis piyango çeker bu türk ticaret gibi bir şirkete vursa dahi devlet isterse muhakkak bi kanunsuzluk bulur ve cezayı yapıştırır yukarıda yazdıklarımda esasen anlamsız... piyango kime çıkarsa hesabı ama diyeceğim bu kanun şuanda yasalaşmadı bunu ticaret odaları başkanlığı engelledi ve yasa yururlükte değil şimdilik .... iyi satışlar bol kazançlar.... bide şu lise talebeleri bile reseller kurmuş olayı takdir ediyorum o çocukları neden mi böyle gençlere ihtiyacı var bu ülkenin nedeni şu ki daha bu yaşta bazı şeylerin farkına varması onun gelecekte bu işin en tecrübeli ve profosyoneli haline getirecek unutmayalım ağaç yaşken eğilir... ama gençler şunu demeliyim piyasayı düşürmeyin size oyun geliyor ama bu piyasada bu iş ile millet evine ekmek götürüyor... ekmeğe saygı... herkese bol kazançlar

Kertish
Daimi Üye
Her hizmetin bir kriteri vardır. Bir firma kendine bir web sayfası hazırlayacak olanaklara sahipse hazırladığı bu sayfayı tabi ki kendine fatura edecek . KDV çıktı girdisi olacak . Mesela ben bir gıda firmasında çalışıyorum , mutfak için alınan malzemelere karşılık fatura kesiyorum ve şirketin gideri olarak vergiden düşüyorum. Konu bu kadar basit.
Bence dediğin doğru değil, şirkette bir sürü eleman çalışıyor ve onlara ücret + sigorta ödüyorsun. Bu siteyi çalışanlarıma yaptırdım dersen fatura kesmen gerekmez. Yani adam 2 milyar verip, 1 sene sonra vergiden düşmek yerine 100 YTL'ye sitesini yaptırır, yanlışmıyım?

CHEhan
Çırak
Tartışma Gerektirecek birsey değil zaten.böyle olması iyi oldu hiç olmasa herşey gibi bunada kanun geldi.
uyarın içi teşekkürler zuken

ucedost
Daimi Üye
Unutmayın faturada esas olan kdv değil
web tasarım işi tamamen işçiliğe girdiği için kesen kişiye ayrıca kdv hariç
bedel için %25 gelir vergiside çıkar bunuda unutmamak lazım.

filozofdost
Banned
süper bir yasa oh be webmaster ım diye dolanan hırsızlar bir yandan ,emeğe saygı göstermeyip 10 ytl ye yapıyorlar diyen müşteriler bir yandan,webmaster arıyoruz diyerek arama kriterlerinin içerisine çiçek servisi yapacak ve web tasarımı web programcılığı bilecek eleman arıyoruz diyenler bir yandan iyice bunalmıştık

burakkocamis1
Hızlı Çırak
kesinlikle Kekibec'e katılıyorum..Yabancı servisleri bırakmalıyız..Türk firmalardan bu servisleri sağlamalıyız.. örneğin:OMNWEB..benim yaşım küçük ancak web tasarlama konusunda iyi olduğumu düşünüyorum..birkaç tane de referansım var ve bunların hepsini türk servislerinden aldım..aslında hem daha iyi kaliteyle hizmet veriyorlar hem de Türkler..ancak hosting ücretleri yabancı servislere oranla yüksek olduğu için tercih edilmek istenmiyor :) neyse bütün webmasterlara başarılar..

HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası
yıl 2007 eylül 26
hala bi durum yok.
bence bu haber çok saçma. belki doğru olabilir...

size küçük bi örnek:
ben muhasebede de çalıştım. şimdi web tasarım yapıyorum..
muhasebedeyken görüuyordum... bütün işletmeler, şirketler, bütün kurum ve kuruluşlar, vergilerini tam anlamıyla ödemiyorlardı. çünkü gelirlerini az gösteriyorlardı. ama bunu tam anlmıyla denetleyemez maliyeciler. çünkü adamlar belge gösteriyor ne yapabilir ki maliyeciler. adamla beraber tuvalete de gidemez ya. vergi her türlü kaçırılır.
ve de şimdi buradaki konu da aynı aslında; hangi ver tasarımcıyı yakalayabilir. ben yaparım satarım, adamla anlaşırım. o da ben kendim yaptım deri şimdi bu maliyeciler hangi vergiyi alacak bundan. adam yalan söyleyecek hali yok ya. ben bunu başkasından aldım diye. çünkü kendisi yiyecek sonuçta cezayı.. ve de ucuz site yaptırmak işine gelecek...
maliyeciler de sanki çok mu biliyorlar web tasarımını falan... nasıl denetleyecekler. çok saçma bi kanun... ben yapıyorum gelsin de beni denetlesin.
ben resmi olarak bi işyerim yok... kendi bilgisayarımda tasarlıyorum şimdi nereye gelecek de denetleyecek beni ya da bu sitenin benim yaptığımı nereden bilecek. bunlar duruyorlar duruyorlar yapamayacakları yasayı çıkarıyorlar.
bi delik bırakıyorlar ortada. ya tam kapatsınlar ya da hiç açmasınlar o deliği.
en küçük delik bile genişlemeye aday bi deliktir.
valla ben buldum mu genişletiyorum arkadaş.
şimdi size bişey sorucam. hanginizin bilgisayarında windows orjinal ya da hanginizin bilgisayarında cracklenmemiş bi dosya/program var.
bunlar çoğunuzda vardır,,, tahmiinim 90 % en az.
ve de hanginize bu yüzden dolay ceza kesildi. tam olarak kanunu uygulayacaklarsa ilk olarak forum sayfalarını kapatmaları gerekir.
mail iletişimini kesmeleri gerekir. kısacası interneti baltalamaları gerekir.
kimin böyle bişey yapmaya gücü yeter...
hiçkimse kimseyi denetleyemez 4/4lük...
bırakın bu işleri.
haber için saol. ama yine boş kanunlarla uğraşıyoruz...

suavi_54
Çırak
en muhasebeci patronuna vergi ödetmeyen muahsebecidir.en iyi rüşvetçide mali müşavirdir.hehheeeee

secretboy
Daimi Üye
arkadaşlar kanun çıkar tamam ama önemli olan kanunun çıkması kadar onun uygulanıp uygulanmaması durumudur. Ülkemiz uygulanmayan kanunlar çöplüğüne dönmüştür buna da siyasi iradenin korkaklığı yol açmıştır. Unutmayalım ki bu memlekette sokağa tükürmekte yasak ama caddeler bırakın tükürmeyi kusan insan müsfetteleriyle dolu hangisine ceza kesildiğini gördünüz ? ;)

secretboy
Daimi Üye
arkadaşlar kanun çıkar tamam ama önemli olan kanunun çıkması kadar onun uygulanıp uygulanmaması durumudur. Ülkemiz uygulanmayan kanunlar çöplüğüne dönmüştür buna da siyasi iradenin korkaklığı yol açmıştır. Unutmayalım ki bu memlekette sokağa tükürmekte yasak ama caddeler bırakın tükürmeyi kusan insan müsfetteleriyle dolu hangisine ceza kesildiğini gördünüz ? ;)

firstclass
Banned
ii güzelde, adam maliyecilere; "abi biz bu siteyi kuzenlere yaptırdık" falan diyolar :))) Nabıcak ne dicek maliyeci, olan bu işi profesyonel yapanlara oluyor :)

Hayırlı olsun :)