yıl 2007 eylül 26
hala bi durum yok.
bence bu haber çok saçma. belki doğru olabilir...
size küçük bi örnek:
ben muhasebede de çalıştım. şimdi web tasarım yapıyorum..
muhasebedeyken görüuyordum... bütün işletmeler, şirketler, bütün kurum ve kuruluşlar, vergilerini tam anlamıyla ödemiyorlardı. çünkü gelirlerini az gösteriyorlardı. ama bunu tam anlmıyla denetleyemez maliyeciler. çünkü adamlar belge gösteriyor ne yapabilir ki maliyeciler. adamla beraber tuvalete de gidemez ya. vergi her türlü kaçırılır.
ve de şimdi buradaki konu da aynı aslında; hangi ver tasarımcıyı yakalayabilir. ben yaparım satarım, adamla anlaşırım. o da ben kendim yaptım deri şimdi bu maliyeciler hangi vergiyi alacak bundan. adam yalan söyleyecek hali yok ya. ben bunu başkasından aldım diye. çünkü kendisi yiyecek sonuçta cezayı.. ve de ucuz site yaptırmak işine gelecek...
maliyeciler de sanki çok mu biliyorlar web tasarımını falan... nasıl denetleyecekler. çok saçma bi kanun... ben yapıyorum gelsin de beni denetlesin.
ben resmi olarak bi işyerim yok... kendi bilgisayarımda tasarlıyorum şimdi nereye gelecek de denetleyecek beni ya da bu sitenin benim yaptığımı nereden bilecek. bunlar duruyorlar duruyorlar yapamayacakları yasayı çıkarıyorlar.
bi delik bırakıyorlar ortada. ya tam kapatsınlar ya da hiç açmasınlar o deliği.
en küçük delik bile genişlemeye aday bi deliktir.
valla ben buldum mu genişletiyorum arkadaş.
şimdi size bişey sorucam. hanginizin bilgisayarında windows orjinal ya da hanginizin bilgisayarında cracklenmemiş bi dosya/program var.
bunlar çoğunuzda vardır,,, tahmiinim 90 % en az.
ve de hanginize bu yüzden dolay ceza kesildi. tam olarak kanunu uygulayacaklarsa ilk olarak forum sayfalarını kapatmaları gerekir.
mail iletişimini kesmeleri gerekir. kısacası interneti baltalamaları gerekir.
kimin böyle bişey yapmaya gücü yeter...
hiçkimse kimseyi denetleyemez 4/4lük...
bırakın bu işleri.
haber için saol. ama yine boş kanunlarla uğraşıyoruz...