Web Tasarım ve Fatura KOnusu Tum web sitesi yapanlar okusun

~wicked
Hızlı Çırak
E-ticaret konusunda sağlam kararlar çıktı. Sadece web tasarım değil, webhosting, reseller, vps, dedicated ve hatta domain için bile fatura kesmek zorundasınız (Şirket olanlar için.) Fatura kesebilmeniz içinde ortada bir şirketin olması ve faaliyet belgenizin (Hem Ticaret sicil odasından alınan faaliyet belgesi, hemde tib.gov.tr 'den alınan yer sağlayıcı faaliyet belgesi.) olması lazım. Bu bizim piyasamıza en azından canlılık getirdi. Çünkü TR piyasasında fiyatlar çok komik :)

Yabancı hosting firmalarına baktığınız zaman fiyatlar az görünsede bütün fiyatları aylık üzerinden hesaplama yapıyorlar. (Monthly 6$ gibi) 6$'dan hesaplarsak 6*12=72$ bu da yıllık 120 ytl gibi bir fiyata tekabil ediyor. Bizde webhosting'in fiyatı artık yıllık 20 ytl'den başlıyor :) Hesap edin piyasanın kötülüğünü. Fatura olayının çıkmasıyla yıllık 20 ytl'den hosting satmak size 16 ytl gibi bir para bırakıyor. O yüzden bu yasa harika oldu.

ya firma siteyi kendi elemanım yaptı derse noluyor???
Firmanızın bir çalışanı olsa bile sizin aldığınız iş doğrultusunda yaptığınız sözleşmeden dolayı faturanızı kesmek zorunda kalıyorsunuz. Kesmediğiniz taktirde ağır vergi cezaları ile karşılabilirsiniz :)

barisgung
Çırak
bildiğim kadarıyla şirket açmak 1000 lira gibi bi fiyata acılabilir devlet işlerinden hiç anlamam ama 100 ytlye yapan adam 100tl+kdv yapar duz hesap 120 liraya yine yapar

senolunsal
Çırak
iyi ama diyelim isyerimin sitesini kendim yapip onada vergi verecek halimiz yok adam dicek kendim yaptim o kadar basit

n30l4
Cool Çırak
Her kez kendi fikrini ortaya koymus yanlız webmaster artık daha farklı bir hal alıyor esnaflar websitelerini yaptırma amacları genelde adres belirtmek amaçıyla yapıyorlar bunuda 700 dolar gibi maliyetlere yaptırması gercekten cok sacma .profesyonel sirketler ve kendilerini dünya piyasasında tanıtmak ve ticaret yapmaya calısan firmalarda zaten şitkete özel olarak webmaster veya bilisim kadrosunu kuruyorlar en mantıklısıda zaten bu ve bu websiteleri ve web ticareti 1500 veya 3000 dolara yapılabılecek iş degildir başlarında daima durup hizmet veren ve kendilerini internet ortamında tanıtmaya emek ve zaman verirler.

apacim
Hızlı Çırak
o kadar korkmayın ya bi halt olmaz, amcamın oglu dayımın oglu samimi arkadaşım felan filan demokrasilerde çareler tükenmez. :)
bu arad cümleten selam uzun zaman ayrı kaldım, özlemişim sizleri.

KUBIS5
Çırak
FİŞ fatura konusu

Yeni yasalara gore web sitesi zorunlu hale geldi.Ancak bildiğiniz üzere ülkemizde 50-100 ytl ye web siteleri yapılmaya basladı.Bu konuya çözüm getirildi.

Web sitesi yapan kişiler musterisine fatura kesmek zorunda vede müstereside bu faturayı saklayıp maliyecilere göstermek zorunda.

Bu konuda çok mağdur musterı ve tasarımcı arkadasların olcagını bılıyorum o yuzden şimdiden önlemlerinizi alın.

ONUNDA KOLAYI VAR BALKALDAN ALDIĞIN FİŞLERİ TOPLA FİŞ İSTEYENLERE BUNLARI VERİRSİN OLUR BİTER FİŞ İSTEMEYENLEREDE FİŞ VERMEZSİN OLUR BİTER

KUBIS5
Çırak
Sen aÇik aÇik ben web sİtesİ yapiyorum dİye İnternette reklam yaparsan malİyede gelİr senden vergİ almaya kalkar o yÜzden gİzlİ gİzlİ yapacaksin

Nazim_Hikmet
Forum Ustası
bireysel çalışıyorsanız muşteri şirket size gider pusulası keser oda fatura yerine geçer. illa şirket kurmak zorunda degilsiniz.