Windows 10da Windows 95 nostaljisi yaşatan uygulamanın yeni sürümü çıktı

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi

Yazılım geliştiricisi Felix Rieseberg, geçen yılın Ağustos ayında Electron tabanlı bir Windows 95 uygulaması yayınlamıştı. Yaklaşık olarak 280 MB boyutundaki uygulama Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerine kurulabiliyor.

Kullanıcıların eskiye dönerek Windows 95 nostaljisi yaşamalarına olanak sağlayan uygulamanın yeni sürümü çıktı. Son güncelleme ile birlikte yüksek DPI'a sahip monitörleri desteklememe gibi kısıtlamalar ortadan kaldırıldı. Ayrıca yeni özelliklerin de eklendiğini belirtelim.

Efsane oyunlar da geliyor
Kullancılar artık tüm Windows 95 ses efektlerine erişip, dinleme şansına sahipler. Yeni sürüm ayrıca A-10 Tank Killer, Doom, Wolfenstein 3D ve Grand Prix Circuit gibi birkaç yeni oyunu da beraberinde getiriyor.
Bununla birlikte FrontPage, Netscape 2.0 gibi programların da artık önceden kurulu olarak geldiğini söylemek gerekir. Denemek isterseniz Windows 95 uygulamasının yeni sürümünü buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

kaynak

NOT: windows 95 i görenler parmak kaldırsın :D

görüpte mesaj yazmayanlar için çok pis beddua ederim

karkışlarım...(ilenmek)

AdrenaLiN_
Forum Ustası
İlk bilgisayarım celeron 166 16 MB ekran kartı 700 MB hard disk vardı.win 95 di kapanırken ekranda artık bilgisayarınızı kapatabilirsiniz gibisinden bir yazı çıkar elle kapatırdım :)

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
intel pentium 200 mmx

ilk bilgisayarım 2.1 hdd ..

1 MB ekran kartı daha sonra 4 MB yükseltmiştim..

win 95 . win 98 aynı anda kurmuştum...

evdeki yazılımcıların meslek seçmelerinde etkili olmuştur...:D

fearof
Forum Ustası
Windows 3.0 – 1990

Windows NT 3.5 – 1994

Bu ikisini bilmeyen Windows bilmez.:D:D:D

İmza : DİNOZORLAR

T@M@Y
Forum Ustası
windows 95 in son zamanlarına yetiştim. Windows 98 i uzun süre kullandım. XP efsanesi çıkana kadar :).

TARIK
Super Moderator
Site Yetkilisi
Windows 95 Uzun Yıllar Kullandım, Okulumuzda Tam Emin Değilim Fakat Windows 1.03 veya Windows 3.0 Lı Bir Bilgisayarımızda Mevcuttu.

maekşi
Forum Ustası
Bilgisayarla ilk tanıştığımda win95 sürümü vardı. O zamanlar okuduğum ilk okulda ingilizce dersleri için animasyonlu, oyun tadında bir uygulama üzerinden ders alıyorduk. Sonra mahalle arkadaşım bilgisayar edinmişti ve win 98 işletimli bir bilgisayarı vardı.
Drakan
Indiana jhones the infernal machine
Max Payne
half life
Duke nukem
ignition
need for speed porshe
Quake
Qroc
Hitman
Unreal tournament
Gibi oyunlar oynardı bende izlerdim. (Bu bir dramdı)

Kendim ilk bilgisayar edindiğimde 2004-5 yıllarıydı, win Xp vardı. En son win 7li bir laptobum oldu.. öyle de kaldı.

Bazen tiktokta da falan karşıma çıkıyor benzer uygulamalar. Baktıkça çocukluğuma dönüyorum ve eski zamanlarını hatırladıkça da bazı sebeplerden dolayı çok üzülüyorum.

Hiç birşeyin geri gelemeyeceğini bilmek.. ne bileyim...