Windows 7 yanına Linux kuruyorum yardıma ihtiyacım var

intel1111
Daimi Üye
arkadaşlar merhaba windows 7 kullanıcısıyım ve windows 7 yanına ubuntu kurmak istiyorum nasıl yapacağım sonuçta internet tarayıcı kurmuyoruz koskoca işletim sistemi kuruyoruz

ubuntu`yu usb belleğe kuracağım (16 gb)

intel ekran kartı kullanıyorum bir sorun olur mu? ( onboard ekran kartı)

kucağım versiyonlar xubuntu lubuntu linux mint (hepsini deneyeceğim hangisi en iyisi ise)

windows 7 32 bit kullanıyorum ama 64 bit işlemcim var, 32 bit windows 7 yanına 64 bit ubuntu kurabilir miyim?

Suk1y3n
Forum Ustası
Ekran Kartı Problem Olmaz Olursada Linux Uyumlu Indirebilirsin , 32bit 64bit Farkli işletim Sistemi Olduğu Icın Hiç Fark Etmez. ( Yani Sorun Cıkartmaz Anlamında ) VmWare Adlı Programla Sanal Işletim Sistemi Yapabilirsin. İşini Görür.

By ToNiK
Misafir Üye
USB yerine bir HDD'yi bolerek hepsine parca parca isletim sistemi kurmayi deneyin. OnBoard ekran kartlari sorun yaratmiyor bildigim kadariyla isletim sistemlerinde.

alpertunga.
Forum Ustası
ubuntunun bir sürümünde windows üzerinden direk kurma vardı. kullanmıştım. hem kolay hem pratikti. ancak hangi sürüm unuttum. bi araştır istersren

\Emix
Forum Ustası
Windows kurulu bilgisayarınıza Ubuntuyu ister CD'ye ister USB'ye yazdırın

Aygıtı bilgisayara takın "Wubi" otomatik başlayacaktır.. ( Ubuntunun .exe uzantılı kurulum arayüz uygulaması ) yönergeleri takip edin ( Türkçe bir uygulama ) Windows İşletim sisteminin yanına Ubuntu'yu kur seçeneğini seçip kurulumu yapın gerekli tüm ayarları Wubi yapacaktır.

Ekran kartı sorun çıkartmayacaktır muhtemelen Onboard ve Intel olduğu için keyifle kullanabilirsiniz.