YALAN HABER ....

Zeus73
Forum Kalfası
Haber kaynağınız sizi yanıltıyor ve bir kurumu alenen karalıyor, sizde bu kaynağa inanıp bir konu açıyorsunuz. Bir sıkıntı yok...
Haberin yalan olduğu ortaya çıkınca neden konuyu kaldırıyorsunuz? Bırakın kimin yalan söylediğini millet görsün.
Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede dinin en üst kurumu olan Diyanet karalanıyor, bırakın kimin bu kurum hakkında yalan, kimin gerçek haber yaptığı ortada dursun...
Bu forum benliğinden çok şey kaybetmiş... Yazık
Gitme vakti yakındır.....

nesta_34
Super Moderator
Site Yetkilisi
Haber kaynağınız sizi yanıltıyor ve bir kurumu alenen karalıyor, sizde bu kaynağa inanıp bir konu açıyorsunuz. Bir sıkıntı yok...
Haberin yalan olduğu ortaya çıkınca neden konuyu kaldırıyorsunuz? Bırakın kimin yalan söylediğini millet görsün.
Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede dinin en üst kurumu olan Diyanet karalanıyor, bırakın kimin bu kurum hakkında yalan, kimin gerçek haber yaptığı ortada dursun...

Hayırdır aslan ?

Konu tamamen yalan ve uydurma bir haberden ibaretti

Bende yetkimi kullanıp sildim

Sıkıntı nedir ?

Zeus73
Forum Kalfası
1. hitap şeklimiz hoş değil. İlkokul çocuğu değilim.
2. gerçek haberlerde kurum afişe ediliyorsa ( -ki doğru olan budur) Yalan haberde de karalayan afişe edilmelidir. Burada konuyu açana bi sözüm yok . haberi yazan siteler ve gazateler konu sayın smod

nesta_34
Super Moderator
Site Yetkilisi
1. hitap şeklimiz hoş değil. İlkokul çocuğu değilim.
2. gerçek haberlerde kurum afişe ediliyorsa ( -ki doğru olan budur) Yalan haberde de karalayan afişe edilmelidir. Burada konuyu açana bi sözüm yok . haberi yazan siteler ve gazateler konu sayın smod
Çok sayın ve değerli kıymetli Zeus73 bey ;

Ortada bir yalan haber var..

Karalanan bir kurum var...

Gereksiz polemiklerin önüne geçmek için sizin bilgilendirici mesajınızdan sonra konuyu kapattım

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
İnternette bu haber hemen hemen her sitede yer almış provake amaçlı bir haber ..Ben diyanetin sitesine girmeye çalıştım bir açıklama vardır diye giremedim..Şimdi bu haberi yayınlayan tüm siteleri afişe etmek gibi bir durum söz konusu olamaz.
En doğrusu bu habere forumumuzda yer vermemektir bunuda nesta_34 arkadaşım yapmış.
Yapılması gereken budur.

DuKe
Forum Ustası
Yapılması gereken yapılmış, Olaya şöyle bak, wardom google tarafından sık kaydedilen bir web sitesi bu haberin wardomda duruyor olması her google aramasında üst tarafta çıkması demektir. Yalan haberi veren siteler belli zaten sputnik (@mydos haber sitesi) :D:D:D:D

T@M@Y
Forum Ustası
Sosyal medyada gördüm haberi, açıkçası inanmadım. Diyanet işlerinden böyle bir açıklama yapılamaz dedim. Evet gerçekten de öyleymiş. Diyanet işleri başkanlığının sayfasında buluğ çağ tanımı yapılmış. Bizim medya almış buluğ çağ tanımını evirip çevirip 9 yaşındaki kız evlenebilir ve hamile kalabilir olarak değiştirmiş.
Diyanetin yerinde olsam çıkıp bu yaştaki insanlar evlenemez, halen çocuktur ve dinen caiz değil açıklamasını yapardım.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi

Hangi konu, hangi mesele, bilmiyorum

Lakin bildiğim bir şey var.

Yalan ve amaçlı haberlere izin vermiyoruz

Bu sitede en çok konu açan şahıs benim

Boru değil günlük konuların yanına açılan diğer konularla birlikte 3000 üstü konu sahibiyim.

Bu kadar konu açınca bazen ben de yanlışa düşebiliyorum

Senin ( ya da her kim açtıysa ) konuyu arkadaşlar yalan ve bir kurumu provoke etmek amaçlı olduğu için silmiş olabilirler

Ben bile burada günahım kadar sevmediğim tayyip için açılan yalan ve maksatlı bir çok konu, bir çok mesaj sildim

Ve hatta, aynı konuları açmakta ısrar eden üyelere siteden uzaklaştırma cezaları bile verdim

Zaman zaman ben bile yanlışa düşüp yalan haberi gerçekmiş gibi algılayıp konu yapabiliyorum

Bu durumda bana uyarı gelir, ben yalan haberi siler, özür dilerim.

Uzun lafın kısası..

Bu sitedeki her üye, wardom onun için değerli olduğu sürece bizim için değerlidir

Giden üyeye asla gitme demedik, demeyiz

Diyecek olsaydık, forum imamı hacı redyellow'a gitme kal derdik

Boru değil, yıllık konu açma sayısı 300

Konular hakkında biraz fazla, alınganlıklar hakkında az hassas olmakta yarar var

Yıllara dayanan dostluklarımız var burada

Akrabalarımızı bile görmediğimiz kadar birbirimizle görüşüp meşk ediyoruz

Bir yalan haber kapatıldı diye küsmek, koca koca adamlara yakışmıyor

Saygı sevgi falan filan işte :cool:

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Ek not..

Yalan olduğu söylenen konunun, diyanetin 9 yaşındaki evliliklere olur verdiği konuymuş, yukarıdaki satırları yazdıktan sonra öğrendim

Ve...

Aynı hataya ben de düştüm.

Ne yaptım?

Gidip konudaki diyanet ile ilgili gazete küpürünü kaldırdım, çocuk evliliklerine bağladım konuyu..

Bir iki gün beklemek lazım

Diyanetin öz babanın kendi kızına şehvet duymasına eyvallah dediği ve sonradan internet sitesindeki haberi değiştirdiği bilmediğimiz şey değil.

İşin doğrusu bugün yarın ortaya çıkar :cool:

nesta_34
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ek not..

Yalan olduğu söylenen konunun, diyanetin 9 yaşındaki evliliklere olur verdiği konuymuş, yukarıdaki satırları yazdıktan sonra öğrendim

Ve...

Aynı hataya ben de düştüm.

Ne yaptım?

Gidip konudaki diyanet ile ilgili gazete küpürünü kaldırdım, çocuk evliliklerine bağladım konuyu..

Bir iki gün beklemek lazım

Diyanetin öz babanın kendi kızına şehvet duymasına eyvallah dediği ve sonradan internet sitesindeki haberi değiştirdiği bilmediğimiz şey değil.

İşin doğrusu bugün yarın ortaya çıkar :cool:

Çevir kazı yanmasın :)

T@M@Y
Forum Ustası
Habere bir şey demiyorum da ulen bizim halka böyle açıklamalar sunmayın kardeşim. Millet 10 yaşındaki çocuğu buluğ çağına erişmiş buna nikah düşer diye alıyorlar sonra. Buradaki açıklamalara göre Dini açıdan 9 -10 yaşındaki çocukla evlenmenin bir sakıncası gözükmüyor.

fearof
Forum Ustası
Haberin yalan olması ya da farklı konularda verilen fetvalardan kaynaklı olarak derleme yapılması elbetteki yanlış.

Fakat söz konusu kurumun daha önce yediği hurmalar konusuda bir gerçek.

Örneğin bir babanın öz kızına şehvet duyması hurması gibi.

Her konuda fetva veren diyanet neden acaba vakıf yurtlarında ya da bir takım kurslarda yenilen nanelerle ilgili fetva vermez.

Neden acaba bu eylemleri ısrarla görmezden gelir.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil..

Diyanet işleri başkanı jinekolog mudur? Kadın hastalıkları uzmanı mıdır?

Verdiği mesaj alenen sal kobrayı mesajıdır.