Yardım

∞WoLfaL1x∞
Forum Ustası
Arkadaşlar Öss Sınavına Girdim Malum Tercih Dönemi.Kafamdaki Bölümler

Kimya
İstatistik
Çevre Müh
Veterinerlik

Gelelim Asıl Mevzuya Bu Bölümlerde Okuyan Yada Okumuş Arkadaşlardan Bölümler Hakkındaki Olumlu Olumsuz Düşüncelerini Paylaşırlarsa Mutlu Olurum.

Yine Netten Araştırmalar Yapıyorumda Bide Yukarıda Saydığım Bölümlerle İlgili Bilgisi Olanların Fikirlerini Almak İstedim.:)

judix
Cool Üye
olabildiğince fen edebiyat fakültesinden uzak ol. okul bitince formasyon yapıp öğretmen olmaktan başka çaren olmayabilir. veterinerliği eliyorum kendim için ama senin merakın varsa seviyorsan başka ancak şöyle bir gerçek var ki toplumda saygı gören meslekleri edinmeye çalış örneğin çevre mühendisi olursan çok daha etkin bir işin olabilir. ayrıca yeni ab yasaları ile birlikte mühendis imzası olmadan herhangi bir iş yapılamıyo. ben ytu insaat mh okuyorum bizim bölümden mezun olunca imza yetkim olacak tahminimce cevre de de bu imza yetkisi vardır sen onu iyice bir araştır ancak çevreciler bildiğim kadarıyla belediye ağırlıklı çalışıyolar. burda insanlara soracağına üniversite forumlarına yönel. yildizz.com, teknikforum, hoccam gibi forumlara bir bak.....

TayfunS
Forum Kalfası
Veteriner Hekimliği benim de ilgimi çekmişti uzunca süre.Ve Veteriner Hekimliğinde okuyan 15 20 arkadaşım olduğu için az çok bişeyler biliyorum.

Öncelikle bölüm kesinlikle zor.Ezberin kuvvetli olacak.Sonuçta göreceğin dersler latince olacağından yabancı kelime ezberlemeye açık olmalısın.Mesleğin getirisi eğer az da olsa kafanı kullanırsan deli gibi fazla.

Puanını bilmediğimden bi kaç yerden bahsedeyim, mesela Ankaradaki fakülte özellikle küçükbaş üstüne iken Elazığdaki fakülte büyükbaş üstünedir.Yani birinde biri varsa diğeri yoktur demiyorum, yoğunlaştıkları alanlar farklı.

Yapacağın meslek , açarım pet shop umu gelen kedi köpeğe bakarım parayı götürürüm şeklinde değildir her zaman.

Çevre köylerden bağlarsın 2 3 tanesini aylık 3 bin belki de daha fazla gelirin olur.Yeri gelir gecenin köründe yatağından kalkıp doğuma gidersin , uğraşırsın da uğraşırsın tezek kokusunun içinde, yeri gelir rektal muayene yaparsın o uzun eldiveni geçirip, yeri gelir sadece suni dölleme yapar parayı kaldırırsın.

Dediğim gibi geliri gayet iyi.Senin girişkenliğine kalıyor.Ama tekrar söylüyorum bölüm bayağı emek isteyen bi bölüm.5 senede bitiren çok az kişiyi gördüm.8 seneye kadar çıkanlar da var.

Bana sorarsan eğer, yaz radyoloji anestezi, tıbbi laboratuvar , at devlete kapağı , ki kpss de de öyle ahım şahım puan istemiyor.2 senede bitir paşalar gibi kazan paranı.

2 yıllık deyip de gitmemezlik etme çoğu 4 5 yıllıktan 1000 kat daha iyi ve iş garantisi de %100 e yakın.

WhatIveDone
Forum Ustası
Veteriner Hekimliği benim de ilgimi çekmişti uzunca süre.Ve Veteriner Hekimliğinde okuyan 15 20 arkadaşım olduğu için az çok bişeyler biliyorum.

Öncelikle bölüm kesinlikle zor.Ezberin kuvvetli olacak.Sonuçta göreceğin dersler latince olacağından yabancı kelime ezberlemeye açık olmalısın.Mesleğin getirisi eğer az da olsa kafanı kullanırsan deli gibi fazla.

Puanını bilmediğimden bi kaç yerden bahsedeyim, mesela Ankaradaki fakülte özellikle küçükbaş üstüne iken Elazığdaki fakülte büyükbaş üstünedir.Yani birinde biri varsa diğeri yoktur demiyorum, yoğunlaştıkları alanlar farklı.

Yapacağın meslek , açarım pet shop umu gelen kedi köpeğe bakarım parayı götürürüm şeklinde değildir her zaman.

Çevre köylerden bağlarsın 2 3 tanesini aylık 3 bin belki de daha fazla gelirin olur.Yeri gelir gecenin köründe yatağından kalkıp doğuma gidersin , uğraşırsın da uğraşırsın tezek kokusunun içinde, yeri gelir rektal muayene yaparsın o uzun eldiveni geçirip, yeri gelir sadece suni dölleme yapar parayı kaldırırsın.

Dediğim gibi geliri gayet iyi.Senin girişkenliğine kalıyor.Ama tekrar söylüyorum bölüm bayağı emek isteyen bi bölüm.5 senede bitiren çok az kişiyi gördüm.8 seneye kadar çıkanlar da var.

Bana sorarsan eğer, yaz radyoloji anestezi, tıbbi laboratuvar , at devlete kapağı , ki kpss de de öyle ahım şahım puan istemiyor.2 senede bitir paşalar gibi kazan paranı.

2 yıllık deyip de gitmemezlik etme çoğu 4 5 yıllıktan 1000 kat daha iyi ve iş garantisi de %100 e yakın.
Biraz geciktin.Tercih dönemi bitti :)

Bende ek tercih için söylüyorum arkadaşlara.İlla biryere gireceğim diyorsanız Sağlık sektöründe bu aralar Fizyoterapist ve Anestezi Teknisyeni sıkıntısı yaşanıyor.Duyumların böyle.

Fizyoterapist olursanız devlette pek iş yapamazsınız.Klinik falan açacağım diyorsanız iyi para kazanırsınız.

Anestezi Teknisyeni olursanız bir Özel Hastahaneye girdiğinizde çok rahatlarsınız.Bazı hastahanelerde Ameliyat başına para alırken, bazılarında maaşlı çalışırsanız.Yeterince Anestezi Teknisyeni olmadığından başka hastahanelerde ameliyatlara girebilir, ek gelir sağlayabilirsiniz.

Bunlar benim duyumlarımdır.Sakın araştırmadan tercih etmeyin.Zira kulaklarımın çınlatılmasını istemem :)

All4One
Forum Ustası
Eğer olurda ilk tercihlerde yerleşemessen ek tercihler için yorumumum ; istatistikten uzak dur ben son sınıfa geldim ama kaç senedir okuldayım bende unuttum ömrümü yedi bela bir bölüm :D