Yasaklı Vahdettin kitabı basılacak [YazarNecip Fazıl Kısakürek]

Durum
Yanıtlara kapalı.
3qU!Noc
Forum Ustası
Şunu Hep İstemişimdir Şu Koruma kanunu Kalksın

ya bi kalkasa neler neler ortaya çıkçak ta bakmayın işte koruma kanunu altında atalarımıza küfür ettiriyorlar en Basidinde sultan 2.abdulhamit kızıl sultan, şöyle adam kesti, böyle adam boğdurdu noldu herşeyin yalan olduğu belgelerle kanıtlandı herşey zaman arkadaşlar sadece zaman

birde şöyle bi laf war bir yabancı tarihçi söylemişti ismini hatırlamıyorum(en yakın zamanda bulcam) belki bileniniz wardır

DELİSİDE GELDİ VELİSİDE GELDİ ama HİÇ BİRİ VATANINA İHANET ETMEDİ

çok yerinde bir söz

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Şunu Hep İstemişimdir Şu Koruma kanunu Kalksın

ya bi kalkasa neler neler ortaya çıkçak ta bakmayın işte koruma kanunu altında atalarımıza küfür ettiriyorlar en Basidinde sultan 2.abdulhamit kızıl sultan, şöyle adam kesti, böyle adam boğdurdu noldu herşeyin yalan olduğu belgelerle kanıtlandı herşey zaman arkadaşlar sadece zaman

birde şöyle bi laf war bir yabancı tarihçi söylemişti ismini hatırlamıyorum(en yakın zamanda bulcam) belki bileniniz wardır

DELİSİDE GELDİ VELİSİDE GELDİ ama HİÇ BİRİ VATANINA İHANET ETMEDİ

çok yerinde bir söz
bilip bilmeden yazıyorsunuz yine.. bu ülkede ilk gazete nasıl çıkmış onu bir okuyun..

sırf yabancı diye , bir insana ne gibi imtiyazlar vermişler, hangi suçlarını gözardı etmişler onları okuyun..

duyun-u umumiye'yi, tütün rejisini öğrenin.. nedir bu kavramlar? ne işe yarar ?? bir bakın.. kimin zamanında bu imtiyazlar verilmiş, onlara da bakın, öğrenin ondan sonra gelin konuşun..

ama önce google'de osmanlılardaki ilk gazete olan ceride-i havadis'in nasıl çıkarıldığını doğru dürüst öğrenin..

bunları mustafa kemal yapmadı, bunları padişahlar yaptı.. mustfa kemal de vahdettin'e hain diyorsa, haindir arkadaş.. mustafa kemal ,bu ülkeyi kurtarmak için canını dişine takarken, ölüm tehlikeleri atlatırken, vahdettin bizim ordumuz için bunlar eşkıya'dır demiş mi dememiş mi?? mustafa kemal'e idam cezası vermiş mi vermemiş mi??

ingilizlerle birlik olup onların gemisiyle bu ülkeden kaçmış mı kaçmamış mı?? bir okuyun öğrenin.. bilip bilmeden, sağdan soldan duyduklarınızla hokkabazlık yapmaya gerek yok.. :mad::mad:

callusmanager
Cool Üye
metatron sana katılıyorum.... necip fazılın kitabı bir takım dört duvar aralarında bir takım dimağları oturmamış, sırtımı sağlam yerlere dayayayım diyen saflara, sanki kutsalmışcasına okutuluyor ve de Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal'e karşı antipati yaratılıyor...
bu tartışmayı yıllar önce o kitabı okumuş bir arkadaşla yapmıştım... efsunlanmışcasına fütursuz bir tartışmaya girmiştik... Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tek bir kurucu lideri vardır... o da 6.Mehmet Vahidüddin değildir....
saygılar...

CryLieR
Forum Kalfası
Allah Rahmet eylesin!!!
E osmanlı arşivleri nedendir bilinmez Bulgaristanda oradan ücretli olarak araştırılabiliyor...

kolonya
Forum Ustası
Arkadaşlar, konu çok ilgimi çekti, iki satır yazmadan edemeyeceğim. :)
Tarihi bir olay veya kişilikten bugün söz ederken, o günün şartlarını göz önünde
bulundurmamız gerekiyor.

[/COLOR]
katılıyorum.

o günün şartları ile yazılmış olan, söylenmiş olan sözler tbmm tutanakları. gerçek tarihimiz.

sayfa 8 ve 9 özellikle inceleyin derim.

roselover
Cool Üye
Bu ülke adam olmaz. Konu ilgimi çekti daldım içeriye. Sonra kim ne yazmış ismine bile bakmadan başladım okumaya.

her nedense, memlekete ihanet edenler hep bu tip adamlar tarafından övülüyorlar.. ( Bunu görünce içimden terbiyesiz adam dedim)

Sonra metatronun şu belgeli konuşasını gördüm maşallah dedim resmen adam tarih anşatmış belgelerle diye düşündüm.

Sonra baktım ikiside aynı adam sadece ego tatminiymış

manlyman
Daimi Üye
Konu güzel aslında ama maalesef bazı konular münazaradan çok münakaşa haline geliyor.Kendi tarihine bu kadar düşman başka toplum var mı? merak ediyorum doğrusu..

Tamam inandım vatan haini hadi gidip oğlunu dövelim, arabasının lastiğini patlatalım, ziline basıp kaçalım en son birbirimize pipilerimizi gösterip evelerimize gidelim. Siz o bilgileri ancak rüyanızda görürsünüz millet bugünün parasıyla MİLYARLAR harcayıp ulaşamıyor çünkü kesin bir bilgi yooook :)

Kimseye ithafen yazmadım arkadaşlar saygılar

Durum
Yanıtlara kapalı.