Yatırım amaçlı araç almak

TSoprano
Cool Çırak
Dostlar yeni atandım 3 ay kadar oldu. Küçük bir ilçede görev yapıyorum. Haliyle hiç birikimim yok. 5-6 ay sonra 50-75 bin civarı kredi çekip 100 bin lira civarında bir araç almak istiyorum. Araç aslında bir ihtiyaç benim için ama aynı zamanda iyi bir yatırım seçeneği olur mu.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Öncelikle araştırmadan buraya mesaj yazmak moda oldu...
Öyle benim arabam var ben üzerine yapıştırma reklam alayım bana da gelir olur yok...
Ben 21 yıl trafik müşavirliği yapıp bıraktım.
Özel yani hususi oto’lar hiçbir şekilde reklam amacıyla araç üzerinde resim veya yazı yapıştıramazlar.araç bir işletmeye aitse ilgili belediye başkanlığına reklam vergisi ödenip alınan makbuzla evraklar tanzim edilip araç muayene istasyonunda olumlu rapor alınırsa bu olur.ticari minibüs,otobüs,kamyon,kamyonet gibi araçlar bu hususları yerine getirdiklerinde bunu yapabilirler.

AKSİNİ SÖYLEYEN DE BURADAN İLGİLİ MEVZUATI BİR OKUSUN BAKALIM...

Son düzenleme:
TSoprano
Cool Çırak
Yazdığım yanlış anlaşıldı galiba kusura bakılmasın. Ben aracın ödemesini 2 yılda bitirip 2 yıl sonra üzerine koyup yükseltmek fikrinin mantıklı olup olmadığını sormuştum. Yatırımdan kastım buydu. Sonuçta 2 yılda borca girmeden bu parayı biriktiremem. Yine de teşekkürler.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Yazdığım yanlış anlaşıldı galiba kusura bakılmasın. Ben aracın ödemesini 2 yılda bitirip 2 yıl sonra üzerine koyup yükseltmek fikrinin mantıklı olup olmadığını sormuştum. Yatırımdan kastım buydu. Sonuçta 2 yılda borca girmeden bu parayı biriktiremem. Yine de teşekkürler.

mesajım size değil....
bilip bilmeden sizi yanlış yönlendirene

Son düzenleme:
justim123
WarrioR
Bana yatırımlık yanı kalmadı gibi geliyor
Yıllardır zamlanıyor zaten bir süre durulur umarım fiyatlar da alacak konuma gelebiliriz maaş zamlarıyla.

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
Pandemi öncesi arabama 45000 verene anında satardım iki yılda fiyatı 200 binleri buldu onun için alınmış her zaman kârdır.zarar etmezsin..