Yazıcılar ile ilgili sorunlar-cözümleri çip resetleme ve doldurma ve dahası

WHACKER
Forum Kalfası
İYİ MÜREKKEP İLE KÖTÜ MÜREKKEP ARASINDAKİ FARKLAR

1- RENK TONLARI
Yazıcılar CMYK sistemine göre çalışırlar. CMYK kısaltması, İngilizce Cyan, Magenta, Yellow ve blacK kelimelerinden oluşmuştur. Bizler bunu Mavi, Kırmızı, Sarı ve Siyah olarak ifade ediyoruz ama aslında Türkçe’deki tam karşılığı, Cam göbeği, Eflatun, Sarı ve Siyahtır. Mürekkeplerin tonları da aynen bu şekilde olmalıdır. Mürekkeplerde en zor tutturulan renk tonu eflatundur. Eflatun rengi bir fotoğraf çıktısındaki kırmızı tonların ana kaynağıdır.

Eflatun renginin doğru tonda olduğunu anlamanın en kolay yolu, o mürekkep ile Türk Bayrağı’nın fotoğrafını yazdırmaktır. Şayet bayrak kırmızısı tam renginde ise mürekkepleriniz iyidir diyebiliriz.

Ancak renk tonları çok iyi olan mürekkepleri kaliteli olarak nitelememiz kesinlikle yanlış olur. Diğer hususları da inceleyiniz.
2- KİMYASAL YAPISI
Bir mürekkep kartuşuna mürekkep kıvamında akıcı, partikül büyüklüğü aynı olan her sıvıyı doldurabilir ve kağıt üzerine yazdırabilirsiniz! Örneğin, çini mürekkebini bile kullanabilirsiniz. Tabiki kartuşunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, kendi mürekkebi haricinde bir sıvı kesinlikle doldurmamalısınız. Neden mi?

Çünkü;

- Kartuşların büyük çoğunluğunda, sıvıyı tutma özelliği yüksek olan, sık gözenekli süngerler kullanılmaktadır. Bu süngerler mürekkebi, ateşleme odasına çok ağır iletirler. Eğer sünger olmazsa, yahut sünger özelliğini yitirirse, mürekkep, püskürteçlerden damlaya damlaya bitecektir. Yada püskürteçlerin önünde damlacık olarak kalacak ve mürekkebin püskürtülmesine engel olacaktır.

Piyasada satılan ucuz mürekkeplerin kimyasal yapısı, kısa sürede süngerlerin yapısını bozmakta ve katılaştırmaktadır. Katılaşan, yüzeyine atık madde biriken sünger görevini yerine getiremez. Sırf süngerin bozulması yüzünden çok iyi çalışan kartuşunuzu çöpe atmak zorunda kalırsınız.

- Kartuşların ateşleme odaları mikroskobik boyutlardadır. Ortalama bir püskürtecin boyutu 2 pikolitre’dir. Bu kadar küçük bir alanda oluşacak en ufak bir kirlilik o püskürtecin çalışmasını engeller. Mürekkebin püskürtülmesi esnasında oluşan manyetik patlama sonrasında, geride hiç bir mürekkep artığı kalmamalıdır. Patlama esnasında açığa çıkan yaklaşık 40000°C ısıda mürekkep tamamen buharlaşır ve ardından tekrar yoğunlaşır. Saniyenin milyonda biri gibi bir zamanda tekrar eden bu işlemler için, gerçekten teknoloji harikası mürekkeplere ihtiyaç vardır.

Şekil-1

Şekil-2
KÖTÜ MÜREKKEBİN ZARARLARI
Orijinal bir kartuşa ilk dolum yaptığınızda, kullandığınız mürekkep piyasanın en kötüsü bile olsa iyi sonuçlar alabilirsiniz. Olumsuzlukları ancak, kartuşu kullandıkça göreceksiniz.

1- Zamanla çıktılarınızda yatay çizgiler oluşmaya başlar. Bunun sebebi yukarıda Şekil 2 de gösterilen durumdur. Püskürteçler pigment parçalarıyla yada kullanılan diğer kimyasallar ile tıkanır.

2- Yüksek ısıda çalışan kartuşun ateşleme odalarını soğutan mürekkeptir. Tıkalı bir püskürteçten mürekkep akışı olmayacağı için aşırı ısınma gerçekleşir ve bir süre sonra o püskürteç çalışmayacak şekilde yanabilir. Bir püskürtecin yanması, elektronik devrenin kesilmesine sebep olacağından, yazıcınız o kartuşu kesinlikle tanımayacaktır.


3- Kötü mürekkep süngerlerin yapısını bozar. Süngerin yapısı bozulduğunda her dolumda, kartuşun alacağı mürekkep miktarı azalır, kartuşun kapasitesi düşer. Çünkü süngerin emiciliği kaybolmaya başlamıştır. Sünger yapısının bozulmasının en kötü sonucu, süngerin mürekkebi tutamamasından dolayı, kartuşun akıtmasıdır.

SONUÇ
Bir kartuşa 3-4 defa dolum yapmak istiyorsanız, ucuz mürekkep kullanın! Ancak kaliteli mürekkep kullanarak 10 – 15 defa dolum yapabileceğinizi hatta 20’nin de üzerine çıkabileceğinizi bilmelisiniz.

HP orijinal mürekkebin bu kadar pahalı olmasının sebebi, ileri teknoloji ürünü olmasıdır.

devamı geliyor lütfen mesaj yazmayınız
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
devamm

Kartuş dolumu garantiyi bozar mı?
ABD’de Başkan BUSH döneminde çıkartılan bir kanunla kamu kuruluşlarının yalnızca yenileme yapılan kartuş satın aldığını, yine ABD’de tüketici ürün garantileri hakkındaki yasada (Magnuson VVarranty Improvement Act-Title 15 Commerse and Trade Chapter 50, Consumer Product VVarranties 15 section 2302) Makine üreticisinin sattığının dışında kartuş kullanmanın garanti sözleşmesini bozmadığını biliyor muydunuz?

DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI
DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI

Sistem ilk bakışta göze hoş görünüyor, elbette faydaları var ancak zararlarının da olduğunu bilmelisiniz. İnternette araştırırsanız bir çok sitede DMBS (ciss) pazarlandığını görürsüz. Elbette satıcı firmalar bu sistemin zararlarından bahsetmeyeceklerdir, bulacağınız bilgiler hep olumlu yönde olacaktır. Sisteme objektif bakarak sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistemin rahatlığı sizi tüketmeye zorlamaktadır. Gerekli – gereksiz tüm resimlerin çıktılarını almaya başlarsınız. Böylece hem mürekkep hem de kağıt israfını en üst seviyeye çıkartırsınız.

Normal sistemlerde kartuşlar, yer çekimi etkisiyle mürekkebi süngerden yavaş yavaş ateşleme odasına indirir. DMBS’de ise, tanktaki mürekkebi sürekli olarak ateşleme odasına göndermek için baskı yapan bir hava basıncı söz konusudur. Bu yüzden DMBS sistemlerindeki atık mürekkep miktarı, normal çalışan sistemdekine oranla yaklaşık 100 kat daha fazladır. Yani mürekkep kullanılmadan sürekli olarak atık haznesine gönderilmektedir. Bu durumu aşağıdaki fotoğraflarda daha iyi görebilirsiniz. Bu sistemi kullanan kişi, yazıcısının arka tarafına fazladan atık deposu yapmak zorunda kalmıştır. Bu atık deposunu yapmayan kişilerin yazıcıları ise kısa sürede atık mürekkeple dolacak ve kullanılmaz hale gelecektir.


Bütün bu israflar göz önüne alınarak bir hesap yapılacak olursa, aslında çıktı maliyetinin hiçte söylendiği kadar düşük olmadığını göreceksiniz.

Sizlere tavsiyem, dünya çapında çok büyük bir kitlenin tercih ettiği gibi, biten orijinal kartuşları doldurma yöntemini tercih edin. Bu sayede, uzun vadede DMBS (ciss) sistemine göre daha avantajlı olacaksınız.
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
Canon Yazıcıların Chip Resetleme Yöntemleri

CANON IP4200 - IP5200 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME

1- Yazıcıyı kapatın. Resume/cancel tuşuna basın, bırakmayın. Ardından Power düğmesine basın, bırakmayın (ikisine aynı anda basmayı da deneyin).
2- Power düğmesini bırakmadan, resume/cancel düğmesini bırakın.
3- Power düğmesi basılıyken 2 kez daha resume/cancel düğmesine basın ve ikisini aynı anda bırakın.
4- Power lambası yeşil renkte yanması gerekiyor. Bu aşamadan itibaren resume/cancel tuşuna basarak aşağıdaki listeden istediğimiz işlemi yaptırıyoruz.

1 kere - servis test çıktısı verir
2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır
3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir
4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır.
6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar

Hangi işlemi uygulayacaksanız o sayıda resume/cancel tuşuna basın ve ardından power tuşuna basın.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CANON PIXMA MP150 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME

1- Yazıcıyı kapatın.
2- ON/OFF ve Stop/Resume tuşlarına aynı anda basın, bırakmayın.
3- ON/OFF basılıyken Stop/Resume tuşunu bırakın, tekrar basın ve ikisini de bırakın.
4- Cihaz servis modunda açılacaktır. Bu aşamadan itibaren Stop/Resume tuşuna basarak aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

2 kere - EEPROM bilgisini yazdırır
3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir (resetlenir)
4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır
6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar

Hangi işlemi uygulayacaksanız o sayıda resume/cancel tuşuna basın ve ardından power tuşuna basın.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CANON PIXMA IP2000 - IP3000 RESETLEME YÖNTEMİ

1- Yazıcı kapatın
2- Resume butonuna basılı tutun ve ardından Power butonuna basın (ikisine aynı anda basmayı da deneyin).
3- Power butonuna basmaya devam edin ve Resume butonunu bırakın.
4- Resume butonuna 2 kere basın ve ardından iki butonu da bırakın.
5- Yeşil ışık yanıp sönmeye başlayacak ve ardından sürekli yanacak.
6- Resume butonuna 4 kere basın.
7- Power butonuna basın ve yazıcıyı kapatın.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CANON PIXMA MP110 RESETLEME YÖNTEMİ

1) Servis moduna girmek için sırasıyla Menu-Scan-Copy-Scan tuşlarına basın.
2) Sağ Sol oklarıyla NVRAM yazısına gelin ve OK tuşuna basın
3) Sağ Sol oklarıyla CMY ink level yazısına gelin ve OK tuşuna basın
4) Sağ Sol oklarıyla 1'i seçin ve OK tuşuna basın
5) Sağ sol oklarıyla K ink level yazısına gelin ve OK tuşuna basın
6) Sağ Sol oklarıyla 1'i seçin ve OK tuşuna basın
7) Reset tuşuna basın (üzerinde // işareti olan)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CANON PIXMA iP1000 RESETLEME YÖNTEMİ

1- Yazıcıyı kapatın ve data kablosunu sökün.
2- POWER düğmesine basılı tutun, yazıcı açılsın.
3- Işık yeşil yanmalı.
4- Power basılı durumdayken Resume düğmesine 1 kere basıp bırakın, ışık turuncu yanacak.
5- Resume düğmesine tekrar basın, ışık yeşil yanacak.
6- İki düğmeyi de bırakın.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CANON CLI-8bk, CLI-8c, CLI-8m, CLI-8y, PGI-5bk KARTUŞ KULLANAN YAZICILARIN RESET YÖNTEMİ

Canon PIXMA iP3300
Canon PIXMA iP4200
Canon PIXMA iP4300
Canon PIXMA iP5200
Canon PIXMA iP5200R
Canon PIXMA iP5300
Canon PIXMA iP6600D
Canon PIXMA iP6700D
Canon PIXMA MP500
Canon PIXMA MP510
Canon PIXMA MP530
Canon PIXMA MP600
Canon PIXMA MP800
Canon PIXMA MP800R
Canon PIXMA MP810
Canon PIXMA MP830
Canon PIXMA MP950
Canon PIXMA MP960
Canon PIXMA Pro9000

Herhangi bir kartuşun Chip'inin ömrü dolduğunda, çıktı almak istediğinizde bilgisayar ekranında "ink low (mürekkep az)" uyarısı verecektir.

Ardından yandaki resimde görülen uyarı ekranı çıkacak karşınıza. OK diyerek devam ediyoruz.

Yukarda görünen uyarı ekranını da YES diyerek geçiyoruz.

Bu uyarı ekranına da YES diyoruz.

OK diyoruz...

Bu uyarı ekranı geldiğinde yazıcınızın üstündeki RESUME düğmesine 5-10 sn basılı tutun. BACK tuşuna basmayın sakın.

MP serisi yazıcılarda STOP/RESET düğmesi, iP serisi yazıcılarda PAPER FEED düğmesini kullanın.

Pixma iP4200 de basmanız gereken düğme.

Resetleme (chip'i devre dışı bırakma) tamamlandığında yandaki uyarı ekranı çıkacak ve yazdırma işleminiz gerçekleştirilecek.
devamı var mesaj yazmayın
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
Video "HP kartuşlar nasıl çalışıyor?"

video eklenecektir biraz sonra

BOŞ ÇALIŞAN KARTUŞ YANAR

Bubble-jet mürekkep kartuşları (yazma kafası ve mürekkep haznesi bitişik olanlar) çok yüksek ısı ile çalışırlar. Bir kartuşta yüzlerce nozzle (püskürteç) bulunur. Her bir püskürteç birbirinden bağımsız olarak gelen elektrik akımıyla mürekkep püskürtürler. Ateşleme odalarında oluşan elektrik drenci kozmik boyutta nükleer patlamalar oluşturur ve bu patlamanın basıncıyla mürekkebi dışarı fırlatır. Bu patlama saniyenin milyonda biri gibi kısa bir sürede gerçekleşir ve güneşin ısısından 7 kat fazla ısı açığa çıkar. Bu yüksek ısıyı soğutan yine mürekkebin kendisidir. Bu yüzden içinde mürekkep olmayan kartuşun yanma ihtimali çok yüksektir.

Alttaki fotoğraflarda durumu daha iyi anlayabilirsiniz.
Püskürteçlerin mikroskop altında genel görünümü.

Sağlam ateşleme odaları ve mürekkep yolunun görünümü.

Kuru çalıştığı için yanan ateşleme odaları.



TEMAS NOKTALARININ ÖNEMİ


Yazma kafası ve mürekkep haznesi birleşik olan kartuşlarda, yazıcıyla kartuşların iletişim kurabilmeleri için temas noktaları vardır. Bakır plaka da denen bu bölge çok hassastır. Kartuş üzerindeki bu sarı noktalar ve yazıcı içinde bu noktalara karşılık gelen bölge temiz tutulmalıdır. Şayet bu noktalardan biri bile kirli olduğunda yazıcı kartuşu tanımayacaktır.

Yazıcınız kartuş uyarısı verdiğinde genelde o kartuşu çöpe atar ve yeni bir kartuş satın alırız. Ama siz kartuşunuzu çöpe atmadan önce temas noktalarını kontrol edin, temiz görünüyorsa bile temizleyip yazıcıya tekrar takıp deneyin. Ayrıca kartuşun yazıcı içindeki yuvasında bulunan noktları da temizleyin.

Temizlik için en etkili yöntem, daktilo silgisi ile silmektir. Bu silgi biraz sert olduğunudan yüzeyde aşındırma gerçekleştirir. Yani çok ince bir zımpara çekmiş olursunuz. Ama silgiyi kullanırken nazik davranmayı unutmayın. Silginiz yoksa ıslak mendil ile de silmeniz yeterli gelebilir.
devamı geliyor..
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
HP Yazıcılarda Test Sayfası Alma Yöntemleri Önemli Eğer yapamıyorsa

HP Deskjet 400, 400L, and 420c serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı kapatın.

2. RESUME tuşuna basılı tutun.

3. Yazıcıyı açın.

4. RESUME tuşunu bırakın.

Temizlik Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. Kartuş Değiştirme tuşuna 5 saniye basılı tutun.

HP Deskjet 500, 500c, 520, 550c, and 560c serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

Yazıcı açılırken FONT ve RESET tuşuna yada LOAD EJECT tuşuna basın.

Temizlik Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. CLEAN tuşuna basın.

Kafa Hizalama

1. Yazıcıyı açın.

2. Hizalama düğmesine basın.

HP Deskjet 540 yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

Temizlik Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 7 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 5 defa RESUME düğmesine basın.

4. Power düğmesini bırakın.

Sürekli Test

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 10 defa RESUME düğmesine basın.

4. Power düğmesini bırakın.

HP Deskjet 600, 600c, 610c, 630c, 632c, 640c, 642c, 648c, 660c, 670c, 680c, and 690c serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Temizlik Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 7 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 5 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 656c yazıcı

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 5 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 710c and 720c serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 820c yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 810c, 825c, 830c, 840c, 845c, 880c, and 895c serisi yazıcılar

Örnek Sayfa

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 850c, and 870c, and 890c serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Temizlik Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 7 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 5 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 916c, 920c, 930c, 940c, 950c, 970c, 960c, 980c, and 990c serisi yazıcılar

Örnek Sayfa

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. X düğmesine ( CANCEL ) 8 defa basın.

4. 4 defa RESUME düğmesine basın.

5. POWER düğmesini bırakın.

Çift Yönlü Yazdırma Testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. X düğmesine ( CANCEL ) 3 defa basın.

3. RESUME düğmesine 1 kere basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 3000 serisi yazıcılar (HP Deskjet 3820 serisi hariç)

Tam Performans Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. Üst kapağı 4 defa açıp kapatın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 3820 yazıcılar

Örnek Sayfa

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 5000 serisi yazıcılar

Örnek Sayfa

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Sayfa Sayaç Testi

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 12 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Çift Yönlü Yazdırma Testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. X düğmesine ( CANCEL ) 3 defa basın.

3. RESUME düğmesine 1 kere basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Kağıt tipi testi

Bu test CANCEL tuşuna basana kadar devam eder.

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. X düğmesine ( CANCEL ) 10 defa basın.

3. POWER düğmesini bırakın.

4. 1-2 sayfa çıktıktan sonra CANCEL düğmesine basın.

Yanlamasına ölçüm testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. X düğmesine ( CANCEL ) 3 defa basın.

3. 2 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 5100 yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 6000 serisi yazıcılar

Örnek Sayfa

NOT: HP Deskjet 6830v ve 6840 serilerinde bu test çalışmaz.

1. Yazıcıyı açın.

2. Yazdırma işlemi başlayana kadar RESUME düğmesine basılı tutun.

3. RESUME düğmesini bırakın.

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. 4 defa RESUME düğmesine basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

Çift Yönlü Yazdırma Testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. X düğmesine ( CANCEL ) 3 defa basın.

3. RESUME düğmesine 1 kere basın.

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet 6830v, 6940, and 6980 serisi yazıcılar

Tam Performans Testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. CANCEL (X) düğmesine basın ve ikisini aynı anda bırakın.

HP Deskjet D1300, D1400, D2300, and D2400 serisi yazıcılar

Dahili Test Sayfası

1. Yazıcıyı açın.

2. POWER düğmesine basılı tutun.

3. POWER düğmesi basılıyken yazıcıın kapağını 4 defa açıp kapatın

4. POWER düğmesini bırakın.

HP Deskjet D4100 and D4200 serisi yazıcılar

Tam Performans Testi

1. POWER düğmesine basılı tutun.

2. PHOTO düğmesine 1 kere basın.

devamı geliyor
 
WHACKER
Forum Kalfası
HAVA KANALLARININ ÖNEMİ ve HP15 45 17 23 41 78 KARTUŞLARIN RESETLENMESİ

HAVA KANALLARININ ÖNEMİ

HAVA KANALLARININ ÖNEMİ


Mürekkep kartuşlarının büyük çoğunluğunda hava kanalları ya da sadece hava deliği mevcuttur. Çünkü bu tip kartuşlara, mürekkebin ateşleme odasına inebilmesi ve kağıda püskürtülebilmesi için üstten hava girmek zorundadır. Genellikle kartuşların üst kapağında bulunan hava girişlerinin genişlikleri, o kartuşun ateşleme odası geri besleme sistemine göre dizayn edilmiştir. Bu yüzden, kartuşun orjinalinden daha az ya da daha fazla hava alması o kartuşun verimli çalışmasını engeller. Fotoğrafta görülen bir siyah mürekkep kartuşudur. Fotoğraf üzerinde hava girmesi gereken noktalar kırmızı oklarla, etiketin kapattığı bölge ise beyaz kesik çizgilerle işaretlenmiştir. Görüldüğü gibi kartuşun üzerinde etiket dahi olsa aslında o kartuş hava almaktadır, hava almak zorundadır. Fotoğraf üzerinde kırmızı daire içine alınan bölgede bir pislik görülmektedir. Bu siyah kartuş için çok büyük bir sorun gibi gözükmesede, renkli kartuş için mavi rengin gelmemesine sebep olacak bir durumdur. Çünkü siyah kartuşta tüm delikler aynı hazneye çıkmaktadır. Oysa renkli kartuşta, işaretlenen yerdeki pislik, mavi mürekkep haznesinin sadece bir tane olan hava kanalını tıkamaktadır.


Kartuşunuzu üst delikten dolduruyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz.


- Etiketi üstten delerek dolum yapmayın. Bu durum kartuşun normalden fazla hava almasına sebep olur.

- Mümkünse orijinal etiketi yıpratmadan kaldırın ve dolum işleminden sonra aynı şekilde yapıştırın.

- Orijinalden büyük etiket yapıştırmayın. Ama mutlaka üzerinde bir etiket olsun.

- Etiketi fotoğrafta görüldüğü gibi, hava kanallarını kapatmayacak şekilde yapıştırın.



Hava kanalının tamamen temiz olduğunun kontrol edin.


HP nin 51641, 51645, C1823, C6615, C6578 numaral? inkjet kartuşlarının resetleme yöntemi.

Kartuşunuzu resetleyerek, “kartuş boş” uyarısından kurtulabilirsiniz.


Kartuşlarınızı yazıcıdan çıkartın. Bakır plakayı kendinize çevirdiğinizde yukardaki gibi bir görüntüyle karşılaşırsınız.

Bir parça yapışkan bant ile en sol sıranın üstten 4 noktasını kapatın. Kartuşunuzu ya da kartuşlarınızı yazıcıya takıp kapağını kapatın. 10 saniye kadar bekleyin. Yazıcınız kartuş hata uyarısı verecektir.

Kartuşlarınızı tekrar çıkartın ve yapıştırdığınız bantı söküp, en sağ sıranın üstten 4 noktasına yapıştırın. Kartuşu yada kartuşları makinaya takıp kapağını kapatın. 10 saniye kadar bekleyin. Tekrar kartuş hata uyarısı alacaksınız. Kartuşlarınızı tekrar çıkartın ve üzerlerindeki bantı çıkartın.

Artık kartuşlarınız resetlendi. Şimdi kartuşlarınızı yazıcınıza takıp kullanabilirsiniz.
Not: Resetleme işlemi her zaman işe yaramayabilir.
Eğer olmazsa üstten 3 noktayı kapayarak deneyin.

devamı geliyor mesaj yazmayın
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
Hp 22 28 57 21 27 56 58 kartuşlarin resetleme yöntemi

HP 22 28 57 21 27 56 58 KARTUŞLARIN RESETLEME YÖNTEMİ

DOLUM YAPSANIZ BİLE MAKİNENİZ KARTUŞUN BOŞ OLDUĞU UYARISINI VERECEKTİR. ÇÜNKÜ MAKİNE, KARTUŞU SERİ NUMARASINDAN TANIR VE KAÇ ADET ÇIKTI VEREBİLECEĞİNİ TAHMİN EDER. YETERLİ ÇIKTI SAYISINA ULAŞTIĞINDA O KARTUŞUN BİTMİŞ OLMASI GEREKTİĞİNİ HESAPLAR VE SİZİ UYARIR. KARTUŞU DOLDURUP TAKSANIZ BİLE YAZICI İÇİN O KARTUŞUN BOŞ GÖRÜNMESİNİN SEBEBİ BUDUR.

KARTUŞ BOŞ UYARISINDAN KURTULMANIZ İÇİN RESETLEME YÖNTEMLERİ VARDIR.

HP 22 28 57 KARTUŞLARIN RESETLEME YÖNTEMİ:
Renkli Reset

KARTUŞUN BAKIR PLAKASINI KENDİNİZE DOĞRU ÇEVİRDİĞİNİZDE ŞEKİLDEKİ GİBİ BİR GÖRÜNTÜYLE KARŞILAŞIRSINIZ.
KÜÇÜK BİR BANT PARÇASI İLE KIRMIZI İLE İŞARETLENMİŞ TEMAS NOKTASINI KAPATIN VE KARTUŞU AÇIK HALDEKİ YAZICIYA TAKIN. KARTUŞ UYARISI VERECEKTİR.
KARTUŞU YAZICIDAN ÇIKARTIN VE YAPIŞTIRDIĞINIZ BANT PARÇASINI MAVİ RENK İLE İŞARETLENMİŞ TEMAS NOKTASINA YAPIŞTIRIN. TEKRAR YAZICIYA TAKIN. YİNE KARTUŞ UYARISI ALACAKSINIZ. KARTUŞU YAZICIDAN ÇIKARTIN VE ÜZERİNDEKİ BANTI ALIP TEKRAR YAZICIYA TAKIN. RESETLEME İŞLEMİ BİTMİŞTİR. ARTIK YAZICINIZ KARTUŞU TAM DOLU OLARAK GÖRECEKTİR.

HP 21 27 56 58 KARTUŞLARIN RESETLEME YÖNTEMİ:


KARTUŞUN BAKIR PLAKASINI KENDİNİZE DOĞRU ÇEVİRDİĞİNİZDE ŞEKİLDEKİ GİBİ BİR GÖRÜNTÜYLE KARŞILAŞIRSINIZ.
KÜÇÜK BİR BANT PARÇASI İLE KIRMIZI İLE İŞARETLENMİŞ TEMAS NOKTASINI KAPATIN VE KARTUŞU AÇIK HALDEKİ YAZICIYA TAKIN. KARTUŞ UYARISI VERECEKTİR.
KARTUŞU YAZICIDAN ÇIKARTIN VE YAPIŞTIRDIĞINIZ BANT PARÇASINI MAVİ RENK İLE İŞARETLENMİŞ TEMAS NOKTASINA YAPIŞTIRIN. TEKRAR YAZICIYA TAKIN. YİNE KARTUŞ UYARISI ALACAKSINIZ. KARTUŞU YAZICIDAN ÇIKARTIN VE ÜZERİNDEKİ BANTI ALIP TEKRAR YAZICIYA TAKIN. RESETLEME İŞLEMİ BİTMİŞTİR. ARTIK YAZICINIZ KARTUŞU TAM DOLU OLARAK GÖRECEKTİR.


HP SİYAH 21 27 56 VE RENKLİ 22 28 57 KARTUŞLARIN DOLUMU

HP SİYAH (C6656, C8727 & C9351) VE RENKLİ KARTUŞLARIN (C6656, C6657, C6658, C8728, C9352 & C9359) DOLUM YÖNTEMİ


EN İYİ PERFORMANSI ALMAK İÇİN KARTUŞLARI BİTMEDEN DOLDURMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ.İÇİNDE MÜREKKEP YOKKEN ÇALIŞAN KARTUŞUN PÜSKÜRTEÇLERİ HASAR GÖRÜR VE BİR DAHA KULLANILAMAZ HALE GELİR.
DOLUMDAN ÖNCE;
1 – ÇALIŞACAĞINIZ ALANI TEMİZLEYİN VE KAUÇUK ELDİVEN KULLANIN.
2 – ÇALIŞMA ALANINIZA BİR GAZETE SEREBİLİRSİNİZ.
3 – BİR MİMKTAR KAĞIT HAVLU YADA PEÇETE BULUNDURUN.
4 – EĞER VARSA KARTUŞUNUZU KORUMA KLİPSİNE YERLEŞTİRİN. YOKSA, SERT YÜZEYLERLE TEMAS EDERKEN NAZİK DAVRANIN.

KARTUŞLARIN DOLUM NOKTALARI

Şekil 1
21 & 22 numaralı kartuşlar düşük kapasiteli kartuşlardır. Dış görünüşleri diğerleriyle aynıdır ama iç yapısı farklıdır. Daha küçük süngerler kullanılmıştır. Bu yüzden 21 numaralı kartuşun dolumunu resimde kırmızı daire içinde gösterilen delikten yapınız.
DOLUM POZİSYONU

Şekil 2
SİYAH KARTUŞLARIN DOLUM İŞLEMİ:
1- KARTUŞLARIN İÇİNDE SÜNGER VARDIR, BU SÜNGERE MÜREKKEBİ ENJEKTE ETMEK İÇİN ÜZERİNDEKİ ETİKETİ KALDIRIN (dolum yapacağınız deliği görene kadar kaldırmanız yeterli).
2- ENJEKTÖRE KARTUŞUNUZ İÇİN YETERLİ MİKTARDA MÜREKKEP ÇEKİNİZ.
3- KARTUŞU ŞEKİL 2 DEKİ GİBİ TUTARAK ENJEKTÖRÜ 1 CM KADAR İÇERİ SOKUN. 1 CM DEN FAZLA SOKARSANIZ KAFA KISMINA ZARAR VEREBİLİRSİNİZ.
4- MÜREKKEBİ ÇOK YAVAŞ BİR ŞEKİLDE ENJEKTE EDİN.
5- MÜREKKEP FAZLA GELİR, TAŞMA OLURSA ENJEKTÖRÜ GERİ ÇEKEREK VAKUM YAPIN VE FAZLA MÜREKKEBİ GERİ ALIN.
6- KARTUŞUN ÜZERİNİ TEMİZLEYİP ETİKETİNİ TEKRAR YAPIŞTIRIN. ORJİNAL ETİKETTEN DAHA BÜYÜK EBATTA BİR ETİKET KULLANMAYIN. KARTUŞ ÜSTTEN HAVA ALMAK ZORUNDADIR. BUNUN İÇİN İNCE KANALLAR ETİKETİN DIŞINDA KALACAK ŞEKİLDE AYARLANMIŞTIR. BU KANALLARI KAPATMAMALISINIZ.
7- DOLUM İŞLEMİ BİTTİ. MÜREKKEBİN ATEŞLEME ODASINA ULAŞMASI İÇİN BİR KAÇ DAKİKA BEKLEYİN VE MAKİNANIZA TAKIN.
RENKLİ KARTUŞLARIN DOLUM İŞLEMİ:
1- KARTUŞLARIN İÇİNDE SÜNGER VARDIR, BU SÜNGERE MÜREKKEBİ ENJEKTE ETMEK İÇİN ÜZERİNDEKİ ETİKETİ KALDIRIN.
2- RENKLERİN HANGİ DELİKLERDE OLDUĞUNU İYİ TESBİT ETMELİSİNİZ. ŞEKİL 1 DE DELİKLERİN HANGİ RENK HAZNELERİNE AİT OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR. EMİN OLMAK İÇİN DELİĞE KÜRDAN BATIRARAK HANGİ RENK OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİNİZ.
3- HER RENK KARTUŞ KAPASİTESİNİN 3/1’İ ORANINDA MÜREKKEP ALIR. YANİ KARTUŞUNUZ 8 ML İSE, HER RENK İÇİN YAKLAŞIK 2,5 ML MÜREKKEP BASMALISINIZ.
4- KARTUŞUNUZUN KAPASİTESİNE UYGUN MİKTARDA MÜREKKEBİ, ENJEKTÖRE ÇEKİN VE AİT OLDUĞU DELİKTEN YAVAŞÇA ENJEKTE EDİN.
5- ÜÇ RENGİN DOLUMUNU YAPTIKTAN SONRA ÜST ETİKETİNİ KAPATIN.
6- DOLUM İŞLEMİ BİTTİ. MÜREKKEBİN ATEŞLEME ODASINA ULAŞMASI İÇİN BİR KAÇ DAKİKA BEKLEYİN VE MAKİNANIZA TAKIN.


RENKLİ KARTUŞLAR, DİĞER RENKLERİ ELDE ETMEK İÇİN ANA RENKLERİ KAĞIT ÜZERİNDE ÜST ÜSTE BİNDİRİRLER. ÖRNEĞİN, YEŞİL RENK ELDE ETMEK İÇİN AYNI NOKTAYA AYNI MİKTARDA MAVİ VE SARI PÜSKÜRTÜLÜR. AÇIK YEŞİL İÇİN, AYNI NOKTAYA ÇOK MİKTARDA SARI VE AZ MİKTARDA MAVİ PÜSKÜRTÜLÜR. BU YÜZDEN RENKLİ KARTUŞLARIN MÜREKKEPLERİ AYNI ANDA BİTMEZLER. BİR RENK BİTER, DİĞER İKİ RENKTEN MUTLAKA BİR MİKTAR KALIR. DOLUM YAPARKEN RENKLİ KARTUŞLARIN BU DURUMUNA DİKKAT EDERSENİZ TAŞMA OLAYINI FAZLA YAŞAMAZSINIZ.
UYUMLULUK YAZICI KAPASİTE
 
- Yönetici düzenlemesi: :
WHACKER
Forum Kalfası
Toner Kartuşları Hakkında ve dahası

Lazer yazıcıların kartuşları, sadece toner ihtiva eden kutulardan öte, içinde birçok hareketli parçası olan küçük makinelerdir aslında. İçindeki hareketli ve sabit parçalar çok hassas mesafelerle yerleştirilmiştir. Her bir parçanın çıktı kalitesinde önemi büyüktür ancak, sizin en çok dikkat etmeniz gereken parçası DRUM (Görüntü Tamburu) adı verilen genelde yeşil renkli silindirik parçadır. Drum, yazdırma esnasında döner ve dönerken de hem kağıtla hem de üzerinde kalan toneri temizleyen bıçakla temas eder. Bu yüzden üzerindeki özel kimyasal kaplama (anodiz) zamanla aşınır ve yaklaşık 8000 - 10000 çıktıdan sonra görevini yerine getiremez hale gelir. Ancak bu, kartuşunuzu çöpe atacağınız anlamına gelmez. Drum değiştirilir ve aynı kartuşu kullanmaya devam edersiniz. Lazer toner dolumlarında çoğunlukla parça değişimi de yapıldığından, test edilip müşteriye sunulmuş ürünün başarısı yüzde yüzdür.


İnkjet Yazıcıların Çalışma PrensibiRenkli çıktı verebilen inkjet yazıcılar CMYK (Cyan,Magenta,Yellow, Black) sistemiyle 16.7 milyon renk üretirler ve genelde iki ayrı mürekkep kartuşuyla çalışırlar. Birinin içi tamamen siyah, diğeri ise birbirinden ayrı odalarda, mavi, kırmızı ve sarı mürekkep ile doludur (Bazı yazıcı modelleri tüm renkler için ayrı kartuş kullanırlar).

Şekil 1’de bir resim editörü ile C-M-Y-K renkleri oluşturulmuştur. Görüldüğü gibi mavi ve kırmızı diye ifade ettiğimiz renkler aslında daha farklıdır. Bu arada gerçek Cyan rengi Şekil 1’de ki gibi değildir. Çünkü monitörler RGB sistemiyle çalışır ve CMYK sistemiyle üretilmiş Cyan rengini tam anlamıyla veremezler.

Şekil 1

CMYK Renk Sistemi

Baskıda dört temel işlem (Proses) rengi (Cyan, magenta, yellow, black) Bu renkler tramlama yöntemi ile baskıda bütün renkleri oluştururlar. Aslında temel renk sayısı üçtür. Siyah bu renklere zorunlu olarak ilave edilmiştir. Teoride üç rengin karışımının siyahı oluşturması gerekirken, pratikte bu durum böyle değildir. Hem üç rengin mürekkepleri yeterli renk şiddetini sağlamadıklarından hem de üç renkli mürekkebin karışımı yerine siyah mürekkep kullanmanın maliyetinin daha düşük olması nedeniyle siyah renk sisteme ilave edilmiştir.


Mürekkep Kartuşlarının Çalışma Prensibi

Mürekkep püskürterek çalışan yazıcılar ileri teknoloji ürünüdürler. Her ne kadar lazer yazıcılar daha komplike gibi görünse de, bir inkjet yazıcının sadece bir damla mürekkep püskürtmek için neler yaptığını bilseniz inanın çok şaşırırsınız.
Mürekkep kartuşları temelde üç ana bölümden oluşur; Mürekkep haznesi, ateşleme odası ve elektronik devre. Kartuşun ağız kısmında bulunan beyaz metal parça üzerinde yüzlerce mikroskobik püskürteç (nozzle) bulunur. Posta pulu kadar bir alanda, birbirinden bağımsız yaklaşık 400 püskürteç vardır. Bu püskürteçlerde oluşan elektrik direnci 2 mikrosaniyelik bir sürede manyetik patlama oluşturur ve mürekkebi büyük bir hızla dışarı gönderir. Bu manyetik patlama esnasında açığa çıkan ısı, inanılmaz ama güneşin ısısından 7 kat daha fazladır. Ancak bu kozmik olay saniyenin milyonda biri gibi bir sürede olup bittiği için bu yüksek ısıdan kartuş etkilenmez. Mürekkep kartuşu saniyede 36000 damla püskürterek kağıdın üzerinde gezinir ve şekilleri oluşturur.

Kartuş üzerinde gördüğünüz elektronik devreler iyi iletkenlik için bakırdan yapılır. Çok hassastırlar. Bu yüzden elle dokunulmaması önemle vurgulanır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise (eğer doldurulacaksa) mürekkebin tamamen bitmeden dolum yapılması gerektiğidir. Çünkü bu kılcal kanallar, içleri boşken ısıya maruz kalırsa yanarlar ve yanan kanaldan bir daha asla mürekkep gelmez. Bazı kartuşların çıktılarda çizikler bırakmasının sebebi bu şekilde, bazı kanalların yanmış olmasıdır.

PIEZO ELEKTRİK SİSTEMİ ,TERMAL KABARCIK SİSTEMİ (BUBBLE-JET)

animasyonları burdan izleyebilirsiniz
http://www.mobildolum.com/content/view/20/41/

alttaki eklentide bütün kartuş modellerinnin doldurulmasını gösteren resimler vardır(epson kartuşlar hariç onları bulunca altaki mesaja eklicem arkadaşlar)
 
- Yönetici düzenlemesi: :
bezginn
Elit Üye
Her ne kadar mürekkep püskürtmeli yazıcılar tahtlarını lazer yazıcılara devretmiş olsa da hala pek çoğumuzun evinde kullanmamış olsak bile bir köşede mürekkep püskürtmeli yazıcı var.Gerçekten kaliteli ve güzel bir paylaşım olmuş.Fotoğraflar bende açılmadı.Bu konuylada ilgilenirsen daha iyi olacaktır.Emeğin için karma az olur ama elimden gelen bu kadarı maalesef.+k
 
Arise
Forum Ustası
Fotoğrafların linklerini editlersen daha iyi olur...
Güzel bir anlatım olmuş tebrik ederim.
Kartuş dolum işini bende yapıyorum ama siyah kartuş tamamda renkli kartuş ilk dolumdan sonrası pek eski randuan alınmıyor. Yazıcı kullanıcaksan en güzeli Lazer yazıcı.. Veya thermal yazıcı ama bu pahalı biraz.
Kartuş dolumundan randuman almak için sürekli çıktı alan biri olmak lazım ..
 
Equal1zer
Forum Kalfası
fotografların linkini duzenle.. basına anonymouse cgi-bin yazan kısımları silersen gerisi normal foto zaten..
 
WHACKER
Forum Kalfası
arkadaşlar normalde çıkması lazım resimlerin ama bulundugu server yok
yakınzamandagelir
not siteye türkiyeden giriş yoktu
anonymouse ile resimleri koydugumda sorunyoktu amA resimlerin bulundugu yer server suanlık kapalı normalde resimler çıkar
 
bezginn
Elit Üye
arkadaşlar normalde çıkması lazım resimlerin ama bulundugu server yok
yakınzamandagelir
not siteye türkiyeden giriş yoktu
anonymouse ile resimleri koydugumda sorunyoktu amA resimlerin bulundugu yer server suanlık kapalı normalde resimler çıkar

Dökümanı word e aktarıp paylaşırsan arşivime almak isterim.Bu sayede fotoğraflarıda görmüş oluruz.Eminim ki böylesine güzel bir dökümanın tek taliplisi ben değilimdir.Bize büyük bir iyilik yapmış olursun.
 
WHACKER
Forum Kalfası
Dökümanı word e aktarıp paylaşırsan arşivime almak isterim.Bu sayede fotoğraflarıda görmüş oluruz.Eminim ki böylesine güzel bir dökümanın tek taliplisi ben değilimdir.Bize büyük bir iyilik yapmış olursun.
tamam kardeş resimler artık çıkıyo ben ne olur ne olmaz diye word e aktarıcam yanlız
benim word office 2007 key patlamıs program files tan da kaldıramıyorum
bana reg olarak keyi atarmısınız
kayıt defterinden keyi alabilirmisiniz alamassanız ben size yolu
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
MICROSOFT
OFFICE
12.0
Registration > burdan da kopyalayın farket mez
{91120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}
bana atarmısn reg olarak
simdiden tesekkür
 
asena80
Çırak
ben yeni üyeniz.canon 5300' ler nasıl reseteniyor.hiç dolum olmadıgı halde sarı uyarı veriyor.içinde mürekkebide var
 
mehmet48
Çırak
arkadaşım merhaba …
elimdeki canon ip 4300 yazıcıyı aldığıma dafa kereler pişman olmuşken senin konu hakkındakı bilgi paylaşımını okuyunca baya heyecenlandım.. Ne yazıkki anlattığın kartuş resetleme yöntemleri benim yazıcıya yediremedim.
Senden ricam vaktin olursa bana tekrar anlatman. ayrıca kartuş şekillerinin ve miktarlarını gösterildiği bölümde bende ileri seçenekleri çıkmıyor. sadece yazdırmayı iptal et seçeneği var. bu durumda ne yapabilirim. selamlar. mehmet izmir..
 
WHACKER
Forum Kalfası
ben yeni üyeniz.canon 5300' ler nasıl reseteniyor.hiç dolum olmadıgı halde sarı uyarı veriyor.içinde mürekkebide var
asena sana sormam gereken soru var bu kartuşlar orjinal mı ve ilk kullandıgınızda mı verdi ??:confused:
eğer muadil kartuş ise böyle hata verebilir hatta hiç seviye bile göstermeye bilir
cevabınız bekleniyor
arkadaşım merhaba …
elimdeki canon ip 4300 yazıcıyı aldığıma dafa kereler pişman olmuşken senin konu hakkındakı bilgi paylaşımını okuyunca baya heyecenlandım.. Ne yazıkki anlattığın kartuş resetleme yöntemleri benim yazıcıya yediremedim.
Senden ricam vaktin olursa bana tekrar anlatman. ayrıca kartuş şekillerinin ve miktarlarını gösterildiği bölümde bende ileri seçenekleri çıkmıyor. sadece yazdırmayı iptal et seçeneği var. bu durumda ne yapabilirim. selamlar. mehmet izmir..
arkadaşım karşılaştığınız uyarıları lütfen resmini gönderin ben en uygun sekilde yardım ediceğim

masa üstünü resmini çeken programlar var en kolayı WinSnap tır forumda mevcut karşılaştıgın sorunu hatanı görerek daha net bir şekilde yardımedebilirim
şimdi bir sey desem yanlış olabilir hatayı görmem gerek
 
Üst