Yazıcılar ile ilgili sorunlar-cözümleri çip resetleme ve doldurma ve dahası

badbone
Çırak
hocam güzel döküman olmuş söyldiğiniz şekilde lexmark x3330 yazıcımın kartuşunu doldurdum fakat kartuşları görmüyor siyah kartuş da ünlem var renkli kartuş desteklenmiyor dyor şimdi bn bu hata mesajını nasıl kaldıracağım yani kartuşlar artık dolu olduğuna göre yazdırması gerekmiyormu nasıl oluyor bu reset layı bunda da geçerlimi ???? şimdide okuyan tüm arkadaşlarlara teşkürler

Arise
Forum Ustası
hocam güzel döküman olmuş söyldiğiniz şekilde lexmark x3330 yazıcımın kartuşunu doldurdum fakat kartuşları görmüyor siyah kartuş da ünlem var renkli kartuş desteklenmiyor dyor şimdi bn bu hata mesajını nasıl kaldıracağım yani kartuşlar artık dolu olduğuna göre yazdırması gerekmiyormu nasıl oluyor bu reset layı bunda da geçerlimi ???? şimdide okuyan tüm arkadaşlarlara teşkürler
Bu kartuşlarda chip yada chip sıfırlama gibi bir durum yoktur. Muhtemelen devre arızası oluşmuştur.
Kurşun kalem silgisi ile kartuş üzerindeki devrenin yazıcıyla temas eden kısmını silip tekrar deneyin. Yine aynı hatayı alıyorsanız kartuşların yenisini almanız gerekmektedir.

Arise
Forum Ustası
merhaba benim sorunum hp336 ve hp 342kartuşlarım var bunları nasıl resetleyebilirim?
teşekkürler
Bu kartuşların üzerinde chip bulunmuyor. Eğer yazıcınuz algılamıyorsa önünde bulunan devreyi kurşun kalem silgisi ile silip temizleyin ve sonra tekrar deneyin.
Eğer algılamıyorsa devre arızası vardır , yenisini almanız gerekir.

Reset
Forum Kalfası
slmlar
cok guzel bir konu olmuş.

Ama biz en cok Lazer yazıcılar toner boşaldıgında çipi nasıl resetleyecez toner çipini Farklı tonerlerin dolum taktiklerini yani Kısacası Lazer Yazıcılar hakkında Uzman arkadaslarda boyle bi dokuman yayınlarsa biz bu işten fazla anlamayanlar için Cok yardımcı olacaktır Tesekkurler +K

WHACKER
Forum Kalfası
slmlar
cok guzel bir konu olmuş.

Ama biz en cok Lazer yazıcılar toner boşaldıgında çipi nasıl resetleyecez toner çipini Farklı tonerlerin dolum taktiklerini yani Kısacası Lazer Yazıcılar hakkında Uzman arkadaslarda boyle bi dokuman yayınlarsa biz bu işten fazla anlamayanlar için Cok yardımcı olacaktır Tesekkurler +K
toner kullanmadım ama doldurdum
peki nasıl dolduruyoz deyin ce bir huni ile her tonerde varkılı yer var
o arayı açarız ve içine siyah tozları dolduruuz
bulursam veririm olmasada ben kendim yayınlarım

eğer varsada muadil al daha iyi en azından resetleme ile ugraşmassın genelde bu reset leme işi Samsung ve xerox epson ve altları da oluyormuş
ama bulursam veririm
ama hep ugraşmaktanda muadil al derim
çünkü resetmele sadece pic programlama ile yapılan devre ile yapıylıyor epson gibi geliba cihazi alacan ama 5 ytl ye yaptıkları şehi satıyorlar 200 ytl ye alırmısın
sen ben olsam almam onun yerine muadil toner al ama kalite düşüsü olcagını zannetmiyorum tonerlerin teknolojisi biraz daha ilkel oldugundan mudail daha avantajlı olur senin için
bulursam yayınlıcam buda söz:cool:

scream87
Cool Üye
arkadaşım epson hakkında bilgi buldunmu acaba. Bulduysa lütfen bir an önce paylaş. Çünkü 190 liraya çok fonksiyonlu epson aldım ama iki ay sonra kartuşları bitti ve acele kullanıma hazırlamam gerekiyor. ayrıca dolum yapılmadığını ve orijinal kartuşunun da 85-90 lira arasında olduğunu belirteyim durumun aciliyeti ve vehametini anlamanız açısından :)

mumcu35
Çırak
arkadaşlar ben bir hafta önce epson DX7450 ÇOK FOKSİYONELLİ yazıcı aldım kartuşları TO711 ,TO712 ,TO713 , TO714 tür ,bu kartuşların resetleme sini bilen arkadaşlarım varsa bana yardımcı olursanız çok memnun olurum .
not :gittigidiyordan kendikendine resetleyen dolumu kolay 4 tane 42 tl ye sipariş verdim daha henüz gelmedi randıman alınırmı bilmiyorum ayrıca resetleme cihazıda 22tl ye var ama ben bir program buldum epsonun kartuşlarını resetliyor ama benim kartuşun numarası yok ,birçok epsonunu var programı googlede aratırsanız bulursunuz ( sscserve ) programın adı bu .ama bana manuel nasıl olur hatta varsa başka program verirseniz memnun olurum.

Arise
Forum Ustası
arkadaşlar ben bir hafta önce epson DX7450 ÇOK FOKSİYONELLİ yazıcı aldım kartuşları TO711 ,TO712 ,TO713 , TO714 tür ,bu kartuşların resetleme sini bilen arkadaşlarım varsa bana yardımcı olursanız çok memnun olurum .
not :gittigidiyordan kendikendine resetleyen dolumu kolay 4 tane 42 tl ye sipariş verdim daha henüz gelmedi randıman alınırmı bilmiyorum ayrıca resetleme cihazıda 22tl ye var ama ben bir program buldum epsonun kartuşlarını resetliyor ama benim kartuşun numarası yok ,birçok epsonunu var programı googlede aratırsanız bulursunuz ( sscserve ) programın adı bu .ama bana manuel nasıl olur hatta varsa başka program verirseniz memnun olurum.
Birçok dolumcu arkadaşım var ve bende bu işi yapıyorum fakat bunları doldurana veya chiplerini resetleyen birine , cihaza rastlamadım.
İnşallah aldığın kartuşlar seni madur bırakmazlar.
Yerinde olsaydım o parayı onlara verene kadar basit, dolumu kolay bir yazıcı alırdım.

WHACKER
Forum Kalfası
arkadaşım epson hakkında bilgi buldunmu acaba. Bulduysa lütfen bir an önce paylaş. Çünkü 190 liraya çok fonksiyonlu epson aldım ama iki ay sonra kartuşları bitti ve acele kullanıma hazırlamam gerekiyor. ayrıca dolum yapılmadığını ve orijinal kartuşunun da 85-90 lira arasında olduğunu belirteyim durumun aciliyeti ve vehametini anlamanız açısından :)
epson ile ilgili bilgi bulamadım bulsa yazarım

epson un bazı modelleri çip resetlemek gerekiyor
bu yüzden orjinal yenine mualdil almanızı tavsıye ederim
muadillerin çogu orjinal kadar kaliteli reklam yapmak istemem
ayrıca seffaf olanlarından alırsanız mürkkebin olup olmadıgını kendiz görebilrsiniz
zaten muadillerde reset atmaya gerekyok çünkü kendilerini resetliyorlar
epson kaliteli yazıcı eğer ben hep orjinal almam gerekiyor diyorsan cip resetleme cihazı var en fazla 30 lira verirsin cihaza

dodurma konusuna gelince
epsonda dolsurulan yer yazıcıya taktıgın yönde ki etiketin altındaki delik resim olsa gösteririm hepsin de hemen hemen aynı yerde etiketin alyında zaten her bir renk için ayrı dolum yapcagınızdan daha iyi gelebilir:balloon:

scream87
Cool Üye
Teşekkürler alakan için. Fakat benim kartuşlar da mumcu35 arkadaşımın kullandığı kartuşlardan. Benim yazıcı EPSON STYLUS DX8450 ama T0711-T0712-T0713-T0714. Bunlara reset atabilen reset cihazları varmı acaba ben çok aradım ama bulamadım. Anladığım kadarıyla sen bu işin içindesin belki biliyorsundur. Ayrıca istersen sana kartuşların fotoğraflarını çeker veririm buradan bilgi vermen kolay olması açısından

WHACKER
Forum Kalfası
Teşekkürler alakan için. Fakat benim kartuşlar da mumcu35 arkadaşımın kullandığı kartuşlardan. Benim yazıcı EPSON STYLUS DX8450 ama T0711-T0712-T0713-T0714. Bunlara reset atabilen reset cihazları varmı acaba ben çok aradım ama bulamadım. Anladığım kadarıyla sen bu işin içindesin belki biliyorsundur. Ayrıca istersen sana kartuşların fotoğraflarını çeker veririm buradan bilgi vermen kolay olması açısından
olmazmı kardeşim her zaman var fakat muadil alman hem ekonomik olacak muadiller ile orjineller arasında pek fark göremessin neden dersen hepsi ayrı ayrı fakat hp yazıcılarda 2 tane olur genelle siyah muadiller çok sorun çıkarmazken renkliler sorun çıkara bililiyor yazarken çizik çizik yazabiliyor benim tavsiyem muadil al onlara hep çip resetleme derdi olmaz kendini resetler seçim sizin

scream87
Cool Üye
Muadil dediğin yan sanayi yani öyle diyeyim ben. Onunla orijinal kartuş arasında 4lü takımda 20 lira oynuyor hatta o kadar bile oynamıyor ama onlar kendilerini resetliyor bu sayede orijinal kartuşa yapamadığımız dolumu onlara yapabiliyoruz, bu sayede daha sonra tekrar kartuş almak yerine onları doldurtuyoruz doğrumu anlamışım

WHACKER
Forum Kalfası
Muadil dediğin yan sanayi yani öyle diyeyim ben. Onunla orijinal kartuş arasında 4lü takımda 20 lira oynuyor hatta o kadar bile oynamıyor ama onlar kendilerini resetliyor bu sayede orijinal kartuşa yapamadığımız dolumu onlara yapabiliyoruz, bu sayede daha sonra tekrar kartuş almak yerine onları doldurtuyoruz doğrumu anlamışım
evet aynen öyle hatta epsonlarda bir marka seffaf kartuş üretiyotdu onlarda hem
dıştan mürekkebi görebiliyordun (bence gereksiz) markayı hatırlamıyom printpen miydi aklımda deil ama zaten muadil kartuş satıcıları her muadili bilir

evet muadil almak bu zamanda en iyi yol olcaktır fakat sunu belirteyin orjinaller daha kalitelidir ama arada fark göremessin (gözle görülür fark yok)

fakat yazıcıda hızlı yazma seceneği varsa epsonda sorun çıkaracagını zannetmiyorum arkadaşım hızlı yazarken sorun çıkmadıgını söyledi (daha çok çizik)ama bende kullandıgım hp yazıcının kartuşları genede iki tane oluyor
danemek için siyeh ve de renkli aldım ve hızlı yazarken siyahta pek sorun çıkmazken renklide çizik olması artıyor (resimlerde) orjinalde de çizik çıkıyor ama mudilden daha az
ama sunu söylüyeyim yaptıgım seylere göre muadil almak en iyisi çip resetleme ile ugraşmıyorsun (çip resetlemek için pic programlı bir cihaz alman gerek 20-40 lira arasında değişiyor modele göre)
ki kimse resim yazdırırken hızlı yazdırmıyor bu yüzden sorun da çıkmıcak
ayrıca unurma 2-30 dolumdan sonra yeni kartuş al

scream87
Cool Üye
Çok teşekkürler yardımın ilgin için. İlerleyen günlerde alayım bi takım bakayım bi deneyelim olmazsa sağlık olsun napalım. Tekrar teşekkürler...

iyibinki
Çırak
merhaba arkadaşım ... eline sağlık gerçekten çok büyük emek vermişsin eline sağlık...

ben kartuş ve toner dolum işine yeni girdim... kartuşlarda pek sorun yok... ama toner konusunda bize hazırlayabileceğin bir döküman varmı...? olacakmı..? :D

WHACKER
Forum Kalfası
merhaba arkadaşım ... eline sağlık gerçekten çok büyük emek vermişsin eline sağlık...

ben kartuş ve toner dolum işine yeni girdim... kartuşlarda pek sorun yok... ama toner konusunda bize hazırlayabileceğin bir döküman varmı...? olacakmı..? :D
malasef varda yok suan yapamam başka yerden giriyorum
evde olsam gönderirdim!