Yazıcılar ile ilgili sorunlar-cözümleri çip resetleme ve doldurma ve dahası

parpalya
Çırak
hp 720 c de resume tuşu nerde bir de kartuşu ilk defa doldurttum bir sıra yazdırıyor bir sıra yazdırmıyor akıtıyor vs.tüm yöntemleri denedim şu an kartuş boş lambası yanıyor ve tek belge bile yazdırmıyor ne yapabilirim çözümü kartuş resetlemeyse üstteki yöntemi uyguladım işe yaramadı başka bir önerisi olan var mı?Bantları sök çıkar yaptım o da işe yaramadı saydam bant kullandım o yüzden mi?Siyah kartuşum dolu renkli boş ama renkli kartuşla işim yok belge çıkarıyorum bu etkilermi?

- Yönetici düzenlemesi: :
erkannhl
Çırak
Kartuş dolumu garantiyi bozar mı?
ABD’de Başkan BUSH döneminde çıkartılan bir kanunla kamu kuruluşlarının yalnızca yenileme yapılan kartuş satın aldığını, yine ABD’de tüketici ürün garantileri hakkındaki yasada (Magnuson VVarranty Improvement Act-Title 15 Commerse and Trade Chapter 50, Consumer Product VVarranties 15 section 2302) Makine üreticisinin sattığının dışında kartuş kullanmanın garanti sözleşmesini bozmadığını biliyor muydunuz?

DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI
DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI

Sistem ilk bakışta göze hoş görünüyor, elbette faydaları var ancak zararlarının da olduğunu bilmelisiniz. İnternette araştırırsanız bir çok sitede DMBS (ciss) pazarlandığını görürsüz. Elbette satıcı firmalar bu sistemin zararlarından bahsetmeyeceklerdir, bulacağınız bilgiler hep olumlu yönde olacaktır. Sisteme objektif bakarak sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistemin rahatlığı sizi tüketmeye zorlamaktadır. Gerekli – gereksiz tüm resimlerin çıktılarını almaya başlarsınız. Böylece hem mürekkep hem de kağıt israfını en üst seviyeye çıkartırsınız.

Normal sistemlerde kartuşlar, yer çekimi etkisiyle mürekkebi süngerden yavaş yavaş ateşleme odasına indirir. DMBS’de ise, tanktaki mürekkebi sürekli olarak ateşleme odasına göndermek için baskı yapan bir hava basıncı söz konusudur. Bu yüzden DMBS sistemlerindeki atık mürekkep miktarı, normal çalışan sistemdekine oranla yaklaşık 100 kat daha fazladır. Yani mürekkep kullanılmadan sürekli olarak atık haznesine gönderilmektedir. Bu durumu aşağıdaki fotoğraflarda daha iyi görebilirsiniz. Bu sistemi kullanan kişi, yazıcısının arka tarafına fazladan atık deposu yapmak zorunda kalmıştır. Bu atık deposunu yapmayan kişilerin yazıcıları ise kısa sürede atık mürekkeple dolacak ve kullanılmaz hale gelecektir.

Bütün bu israflar göz önüne alınarak bir hesap yapılacak olursa, aslında çıktı maliyetinin hiçte söylendiği kadar düşük olmadığını göreceksiniz.

Sizlere tavsiyem, dünya çapında çok büyük bir kitlenin tercih ettiği gibi, biten orijinal kartuşları doldurma yöntemini tercih edin. Bu sayede, uzun vadede DMBS (ciss) sistemine göre daha avantajlı olacaksınız.
Burada anlatılanlar okadar yanlışki hangisini düzelteyim
süngerden yavaş yavaş ateşleme odasına indirilir diyor. ne süngeri ne ateşleme odası epson kartuşlarının içinde sünger yoktur epsonun baskı teknolojisi Micro Piezo yani elektirikle damlacıklar püskürtülüyor. Dmbs yazıcıya sürekli mürekkep göndermez kartuşa gönderiri yazıcıda kartuştan istediği kadarını çeker.Birde şu cümleye bakın (Yani mürekkep kullanılmadan sürekli olarak atık haznesine gönderilmektedir) beki böyle olsa cissi kullanan insanlar hiç çıktı alamazlar burada bu yazıyı yazan firma kendisi ile çelişmiştir çünkü sistemi anlatırken Sistemin rahatlığı sizi tüketmeye zorlamaktadır. Gerekli – gereksiz tüm resimlerin çıktılarını almaya başlarsınız. Böylece hem mürekkep hem de kağıt israfını en üst seviyeye çıkartırsınız. demiştir yani sistem çalışıyor hani mürekkep kullanılmadan sürekli atık haznesine gidiyordu . Atık mürekkep deposunu yapmayan kişilerin yazıcıları atık mürekkeple dolacak kısmı kısmen doğru ama bunun ciss le alakası yok orjinal kartuş kullansanda dolacak dolmasındiye yazıcının arkasındaki kapaktan hortumu dışarı verip atık mürekkebi dışarda biriktirilir. her yazıcının atık mürekkep sınırı vardır canon hp epson zamanı gelince içindeki sünger mürekkeple dolar yazıcı kendini kilitler serrvise götürürsün serviste içindeki süngerleri değiştirir yazıcıyı resetler sendende 60 ytl para ister .Epson bize servise götürmedende yapabilme imkanı vermiştir.Google waste ink reset yazın atık mürekkep olayını a dan z ye anlatılıyor.Ayrıvca bunun neresi kötü kısa bir sürede dolacak şey değil ben 9 aydır kullanıyorum onun yarısı kadar mürekkep birikti dışarıda. O fotoğraftaki arkadışın durumu çok özel bir durum aldığı kartuşlardaki çipler yazıcıya uymamıştır bu yüzden yazıcı kartuşları tanımak için sürekli sanki yeni kartuş takmış çasına kafa sarj işlemi yapmıştır bu süretle atık mürekkep sarfiyatı artmıştır arkadaşımızın bu sorun çok normal çünkü 2 sene önce almış bu sistemi ozamanlar bu işler çok yeniydi. Sorunu yaşayan arkadaşın yazmış olduğu yazıları bu forumdan bula bilirsiniz
http://forum.donanimhaber.com/m_15940970/mpage_2/key_/tm.htm

sorun yaşayan arkadaşın sorununu ifade ederken çektiği fotoğrafları yalan yanlış saptırmak suretiyle ciss sistemini kötüleyip müşterileri kendi saflarına çekmeye çalışmışlardır. bu kadar saçma ve yanlı yorumu elbette gene yazıcı sarf malzemeleri ile ilgili şirketler ortaya atmıştır kendilerinin çıkarlarına dokunduğu için bu işten para kazanıyorlar elbette bu kadar rahat bir sistemi kullanmamızı istemezler çünkü sistemi 1 kere alıyorsun sonra sadece mürekkep bittimi kaliteli mürekkep alıyorsun okadar. herşey oratada 120 gr mürekkep 9 tl 1 kartuş 10 gr alıyor 9 tl ye 1 kartuşu 12 kere doldurmuş oluyorsun 9/12=0.75 tl yani 1tl den bile az.Yazıcı sarf malzemsi satan ve dolduran hiçbir şirket böyle bir durumu kendine yediremez.Ve artık ciss sitemi hp ve canon için olanları çıktı www.ebay.com buraya ciss diye yazıp aramanız yeterli belki sizin yazıcınızada uyan ciss sistemi vardır

alıntı yaptığım yazının orjinal halini ciss zararları
http://www.mobildolum.com/index.php/Dokumanlar/DEVAMLI-MuREKKEP-BESLEME-SiSTEMiNiN-CISS-ZARARLARI.html

ciss sistemi ençok epsonlarda gelişmiştir youtube bolca var seyredin gerçektende 1 kere dolduruyorsunuz tankları kartuşlar hep dolu duruyor. Şimdi bide bu cisslerin
düğmeli olanları çıktı combo chip ciss diye geçiyor bu kadar sorunlu olsaydı bu kadar gelişirmiydi bu sistem epsonun nerdeyse her modelinin ve yeni çıkan modellerinin artık ciss sistemi var
ciss sin dolankartuşlardan farkı hortumlu ve ayriyetten dışarıda mürekkep tanklarının bulıunması bide kartuş doldurma derdiniz olmuyor bunun neresi kötü

yazıyı paylaşan WHACKER arkadaşım üstünü alınmasın lafım ona değildir

kasap46
Çırak
Arkadaşlar bende Canon Pixma ip4300 yazıcı var daha dün kendinden çip resetleyici kartuş aldım kartuşu takıp yazıcıyı çalıştırdıktan sonra yeşil ışığın altında sarı ışık yanıp sönüyor ve hiç bir şekilde yazım yapamıyorum bunun sorunu ne olabilir aldığım yerle görüşücem ama önce sizin fikrinizi almak istedim yoksa yeni printer almak zorundamıyım şimdiden tşk ettim Allaha emanet.

WHACKER
Forum Kalfası
Arkadaşlar bende Canon Pixma ip4300 yazıcı var daha dün kendinden çip resetleyici kartuş aldım kartuşu takıp yazıcıyı çalıştırdıktan sonra yeşil ışığın altında sarı ışık yanıp sönüyor ve hiç bir şekilde yazım yapamıyorum bunun sorunu ne olabilir aldığım yerle görüşücem ama önce sizin fikrinizi almak istedim yoksa yeni printer almak zorundamıyım şimdiden tşk ettim Allaha emanet.
http://www.wardom.org/showpost.php?p=1864945&postcount=3

bak bunları yap orjinal kartuşları kullan çip resetleyici ayrı bir sey(kartuşu içine koydugun öezel bir cihaz diyeyim)
çip resetliyicili kartuş ta kendi hakkında kayıt tutulmasını engelliyor gibi birsey senin dediğin
yani muadil
eğer orjinalinde bunları yaptın olmadı sonra muadil aldın ve

ya kartuş uyumsuz yada kartuşu yazıcı tanımadı
eğer hata geçmezse koydugun yerdeki pinleri alkolle temizlemeyi dene

chegobe
Daimi Üye
xzero yazicim oper heat error hatası veriyor

arkadaslar lutfen yardim edin. xzero yazicim open heat error hatası veriyor nnasil bir cozum onerirsiniz

garip.zn
Çırak
mp190için yardım

canon pıxma mp190full yazıcı var renkli kartuşu bitti kendim doldurdum ve taktım ama reset atamadım ne yaptımsa resetleyemedim ne yapmam lazım artık kafayı yiyeceğim yazıcıdan çok memnunum.reset yazan turuncu yere 15saniye basılı tutun dediler tuttum olmadı internette bakmadığımyer kalmadı ne olur yardım edin birtane buldum oda mpc190 nın çıktı. http://rapidshare.com/files/339397640/22012010409.jpg.html yazıcının resmini ekledim "c" deki işığı yani resetleyemedim canon mp190 reset atmama yardım edin lütfen:
birde butür resetleme kartuşaları resetlemek için alet varmı ve nerden tedarik ederiz.saygılarımla

garip.zn
Çırak
canon mp190

yokmu benimyazıcı sorunumu resetlemenasıl yapılır siyah 37 renkli 38 kartuş kullanıyorum renkliye doldurdum reset atamadım nasıl atılır veya reset atma alet edavatı varmı yardımcı olun

garip.zn
Çırak
buyur üstad resim

buyur üstad resim.kusura bakma üstad kafam dağıldıydı birde caps koymayı bilmiyordum inşallah başarmışımdır

RapcimaM
Cool Çırak
HP Deskjet D1560 yazıcım var.Yazıcıyı yükledim fakat bilgisayara baglıyorum bilgisayar USB tanınmadı diyor.Sorun Ne Olabilir ?

arsars
Çırak
merhabalar benim hp F2400 serisi yazıcım var kartuşu bitti dolum yaptırdım
fakat çipler nedeniyle sanırım siyah kartuşu tanımıyor uyumsuz kartuş gibi bir hata veriyor kaç haftadır sıkıntı oldu yardımcı olursanız çok sevinirim
iyi günler

WHACKER
Forum Kalfası
merhabalar benim hp F2400 serisi yazıcım var kartuşu bitti dolum yaptırdım
fakat çipler nedeniyle sanırım siyah kartuşu tanımıyor uyumsuz kartuş gibi bir hata veriyor kaç haftadır sıkıntı oldu yardımcı olursanız çok sevinirim
iyi günler
kartuslar demomuydu ?
kartuşun ön yüzü(temas eden kısım ve takılan yuvanın önü) temiz deilse
alkollu bez ile temizleyin
ve haal power düğmesinin isigı yanıp söynüyorsa ve hata devam ediyorsa
bu sekli deneyin ve bantlayın

olmadı ilk önce renkli takın taktıktan sonra yazıcı kartusu hazır hale getirecek ve
durucak ondan sonra power ısıgı sürekli yanıyorsa işlem tamamdır
sonra fişi çekip siyah kartusu takın sonra açıldıgında büyük iltimel çalışmış olacaktır

arsars
Çırak
dediğiniz gibi yaptım fakat bu sefer yazıcıdan hiç bir tepki gelmiyor yazdır diyorum yazmıyor
fotokopi de çekmiyor
kartuşun çipleri resimdekine benzemiyor
cc640e yazıyor üzerinde bana yardımcı olursanız çok sevinirim

WHACKER
Forum Kalfası
dediğiniz gibi yaptım fakat bu sefer yazıcıdan hiç bir tepki gelmiyor yazdır diyorum yazmıyor
fotokopi de çekmiyor
kartuşun çipleri resimdekine benzemiyor
cc640e yazıyor üzerinde bana yardımcı olursanız çok sevinirim
resimdeki ni yanlıslıkla koymusun senin kartusların aynısını kulklanıyorum üstünde renkli yada siyeh farketmez 300 yazıyor

simdi sen yazıcının üstünde bir yerde kartusları gösteren bir yer var orada damla isareti var (tehminen yazıcı aynı deil) o kırmızı yanıyordur yani senin kartusu bitik algılıyor resim
bunu yap su alkolsuz bez ile temizle önünü ve kartusun ağızını beze hafifce vur sonra kagıda sür agızı eğer mürekkep geliyorsa tamam gelmiyorsa tekrarlar eğer olmuyorsa kartus harbi boş,
buna benziyor

bu işlemi yaptıktan sonra kapama düğmesine bas yazıcının rakasında ki fişi çek 5 dakka sonra tak işlem bitmiş sen yacızını kullanıyor olacaksın

arsars
Çırak
dediklerinizi yapacağım sanırım kartuş çip resetlemeyi yapmam gerekiyor çünkü ilk yazdıklarınızı yapmıştım yani mürekkep geliyor oradan fakat yazılımda kartuş uyumsuz diyor
dediğiniz gibi öndeki ışıklar dolum kartuşu taktığımda yanıp yanıp sönüyor sabitlenmiyor inşallah olur da size yazarım
teşekkür ederim