Yazıcılar ile ilgili sorunlar-cözümleri çip resetleme ve doldurma ve dahası

Makaveli
Forum Ustası
Üye olarak hala aktif isen sana bir kaç soru sormak isterim printer ile ilgili başım çok belada.

WHACKER
Forum Kalfası
Üye olarak hala aktif isen sana bir kaç soru sormak isterim printer ile ilgili başım çok belada.
aktif olamuyorum resimleri düzenlicem dedim 6 ay oldu yapamadım
neden basın belada bir çıkart dediğinde 10 tane mi çıkartıyor çizik mi çıkartıyor
reklerimi karıştırıyor ... daha kötü sorun yok senin için :D

olgun07
Çırak
hocam kolay gelsin şu benim yazıyı halledersek duacın olurum.yeni aldım canon pixma mp240 kartuş bitti siyah doldurttum ama kartuşu görmüyor ışık yanıp sönüyor renkliden yazdırıyor oda bitincr ne yapacam bilmiyorum.nasıl reset atılır buna

leider
Çırak
Arkadaşlar Merhaba Öncelikle. Elimde Hp Photosmart 3213 bir yazıcı var. İçinde gelen kartuşlar 177 values'di. Yazıcının Orjinal kartuşları piyasada bulamadım ve Hp destek hattını aradım. Bana 363 value kartuşlar uyar dediler ve kartuşların kodunu verdiler. kod: Q7966EE .Sette 6 adet var ve Bu kartuş setini aldım. Yazıcıya taktığımda; bu yazıcıda 177 serisi tanımlı bu kartuşları destekleyemiyor gibi hata aldım. elimdeki kartuşları o yazıcıda tanımlayabilir miyim? Acil yardım eder misiniz :( :confused:

WHACKER
Forum Kalfası
Arkadaşlar Merhaba Öncelikle. Elimde Hp Photosmart 3213 bir yazıcı var. İçinde gelen kartuşlar 177 values'di. Yazıcının Orjinal kartuşları piyasada bulamadım ve Hp destek hattını aradım. Bana 363 value kartuşlar uyar dediler ve kartuşların kodunu verdiler. kod: Q7966EE .Sette 6 adet var ve Bu kartuş setini aldım. Yazıcıya taktığımda; bu yazıcıda 177 serisi tanımlı bu kartuşları destekleyemiyor gibi hata aldım. elimdeki kartuşları o yazıcıda tanımlayabilir miyim? Acil yardım eder misiniz :( :confused:

onları aramnan lazım bu hata için yazılım güncellemesi falan yapabilirsin

kusura bakma uzun zamandır forumda yoktum(nette yoktum)

devrimkemal
Daimi Üye
benimde sorunum var kardeş şu canonla;

canonmp150, bilgisayar kurulumunu yaptıktan sonra yazdır konutu veriyorum ve program cevap vermiyor, yazıcıdan tepki yok. tara komutu veriyorum aynı şekil.

kartuşları değiştirdim, kaldırıp yeniden kurdum ama bir değişiklik olmadı.

sorun ne olabilir, makine aylardır köşede yatıyor:D

not:mp150'yi kartuş olmadan sadece tarayıcı olarak kullanabilir miyiz:)

WHACKER
Forum Kalfası
benimde sorunum var kardeş şu canonla;

canonmp150, bilgisayar kurulumunu yaptıktan sonra yazdır konutu veriyorum ve program cevap vermiyor, yazıcıdan tepki yok. tara komutu veriyorum aynı şekil.

kartuşları değiştirdim, kaldırıp yeniden kurdum ama bir değişiklik olmadı.

sorun ne olabilir, makine aylardır köşede yatıyor:D

not:mp150'yi kartuş olmadan sadece tarayıcı olarak kullanabilir miyiz:)
1)Yazıcının programını yazıcıyı taktıktan öncemi kurdunuz sonramı?

2) evet kartuşları olmadan tarama yapmak mümkün(ama fotokopi çekemessiniz)

bunu dene

1 Aygıt yöneticisinden yazıcını kaldır sonra
2usb koblosunu çıkar
3yeniden başlat
4pc açıldıktan sonra tak aygıt yükleme programı gelecek
5 sende yazıcının cdsini tak
özel yerden yükle diye secenek olcak ikinci tıkla cdrom ve bunun gibi yerleri tara de
ileri de senin cd den yazılımını tekrar yüklücek ozaman kullanırsın

%90 kullannırsın ama cevap bekliyorum yine &10 pay da olabilir
kusura bakma adımlardan giriş yerlerini yanlış yazmısımdır ama benzerdir dediklerim şuanda hatırlamadıgım için dolaçlama yazdım

06BOZKURTUM
Forum Kalfası
üstad bende yeni kullanmaya başladığım SAMSUNG 4828FN Çok fonksiyonlu yazıcı var ve şu anda fabrika çıkışlı toneri kullanıyorum bu tonerlere chip takılıyormuş,acaba o nedir ne işe yarar chip makinenin kendisinemi yoksa toneremi takılıyor..birde bu yazıcı sadece siyah renk yazıyor bu yazıcı ile renkli basım yapıma imkanı hasıl olabilirmi..saygılar.

devrimkemal
Daimi Üye
1)Yazıcının programını yazıcıyı taktıktan öncemi kurdunuz sonramı?

2) evet kartuşları olmadan tarama yapmak mümkün(ama fotokopi çekemessiniz)

bunu dene

1 Aygıt yöneticisinden yazıcını kaldır sonra
2usb koblosunu çıkar
3yeniden başlat
4pc açıldıktan sonra tak aygıt yükleme programı gelecek
5 sende yazıcının cdsini tak
özel yerden yükle diye secenek olcak ikinci tıkla cdrom ve bunun gibi yerleri tara de
ileri de senin cd den yazılımını tekrar yüklücek ozaman kullanırsın

%90 kullannırsın ama cevap bekliyorum yine &10 pay da olabilir
kusura bakma adımlardan giriş yerlerini yanlış yazmısımdır ama benzerdir dediklerim şuanda hatırlamadıgım için dolaçlama yazdım
yardımın için teşekkürler whacker:)
sanırım tarayıcıda bağlantı sorunu var ve yazıcı bölümünün sorunu da atık tankından kaynaklanıyor..
cihazı parçalarına ayırdım içinden baya bi kurumuş mürekkep çıktı,
ben yokken harcamışlar güzelim aleti:D
köşeye attık duruyor:nuke:
neyse tekrar sağol,
yenisine bakıyorum artık orta halli multi fonksiyon bir yazıcı önerirsen sevinirim:)

WHACKER
Forum Kalfası
üstad bende yeni kullanmaya başladığım SAMSUNG 4828FN Çok fonksiyonlu yazıcı var ve şu anda fabrika çıkışlı toneri kullanıyorum bu tonerlere chip takılıyormuş,acaba o nedir ne işe yarar chip makinenin kendisinemi yoksa toneremi takılıyor..birde bu yazıcı sadece siyah renk yazıyor bu yazıcı ile renkli basım yapıma imkanı hasıl olabilirmi..saygılar.
çip taktırmak yazıcının tonerin bitse dahi kullanmanı sağlıyor eğer çip olmazsa toner bittimi yenisini almak zorundasın

aldıgınız yazıcı office yazıcısıdır sadece siyah yazar renkli olmaz

ev için ufak 300 400 tl ye renkli lazer yazıcı bulmak mümkün

çok fonksiyon lu olarak hp al derim çünkü hp en ucuz kartuş ları ile ünlü
(içindeki mürekkep başka yazıcılardan daha kaliteli ve yoğun)
doldurması kolay dır
birde lcd ekranlı olanlar var onlardan almayın çünkü bana göre hava dan başka bir işe yaramaz zaten onlar hafıza kartı lcd dende basıcanız fotoları şeçebiliyorsunuz eğerpc dışındada foto basarım diyorsanız alabilirsiniz

ama siz bilirsiniz bütce uygunsa demo kartuşu olmayan yazıcılardan alınız onlarda 120 130 tl den başlıyor siz sorun çünkü demo kartuşlat tek kullanımlık vede
daha ucuz satıyorlar yazıcını
normal kartuşlu daha pahalı

hp dolumu 30 doluma kadar kalitesini kaybetmez eğer müreklep kaliteli ise su bazlı mürekkepler alırsanız onlar en ucuzudur kartuşu öldürürsünüz

neorecormon
Çırak
üstat ellerine kollarına sağlık
ancak aradım ama bulamadım
hp photosmart d5160 cihaz var 339 ve 344 kartuşlarını doldurttum ama nasıl resetleyeceğimi bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilirmisin şididen teşekkürler.

temucinozturk
Çırak
üstat bende hp.4300 serisi hem yazıcı,hem tarayıcı,hem fotokopi ve hem de fax olan bir yazıcı var.belki 15 ayrı yerde kartuş dolumu yaptırdım alet bir türlü yazmıyor 1 adet yazıyor 2 gün yazıcıyı kullanmayınca ucu kuruyormu ne oluyor yazmıyor.izmirde çok iyi firmalarada doldurttum ama hep aynı kendi orjinali 21 ve 27 istersen bir ay kullanma problem yok yaz diyorsun yazıyor..nedir sorun cihazın özelliğimi bu.

WHACKER
Forum Kalfası
üstat bende hp.4300 serisi hem yazıcı,hem tarayıcı,hem fotokopi ve hem de fax olan bir yazıcı var.belki 15 ayrı yerde kartuş dolumu yaptırdım alet bir türlü yazmıyor 1 adet yazıyor 2 gün yazıcıyı kullanmayınca ucu kuruyormu ne oluyor yazmıyor.izmirde çok iyi firmalarada doldurttum ama hep aynı kendi orjinali 21 ve 27 istersen bir ay kullanma problem yok yaz diyorsun yazıyor..nedir sorun cihazın özelliğimi bu.
arkadaşım forumda aktif olamıyorum malum lys sitresi

şimdi öyle oluyorsa nedeni uygun olmayan mürekkep yada çok kuru ortamda çalışıyorsun(çöl gibi)
neyse şimdi çözümünü söylüyeyim

kaynar suyu bir kaba koy suyun yüksekliği 2-3 milimetre olsun (santim değil milim)
içine koy bira bekle suya rekli birsey akarsa kartuş açılmıştır artık rahat rahat yazdırabilirsiniz.(renk li sıvı geldiğinde 2-3 dakika daha kalsın sonra altını peçete ile sil akma oluyorsa işlem tamam

Makaveli
Forum Ustası
Whacker bende HP Officejet 6500 var bunun Kafası bozulmuş servisi aradım değiştirmiyoruz dediler yenisinide satmıyorlarmış ne yapmam lazım ?.

karakuzu35
Banned
kardeşim bilgi ve emeğin için çok teşekkürler!! umarım bana da yardımcı oursun! bende hp f380 yazıcı var. yaklaşık 1 sene kullanılmadı! sonra bu kartuşları dolum yaptırdım ( 21 ve 57 kartuş umaraları) fakat kartuş hatası verip duruyo. senin dediklerini yaptım! algılamayerlerine bant filan yapıştırdım! reset atmıyor!! sürekli kartuş ışığı yanıp sönüyo!! yrdımın için şimdiden sağol!

alfredmaler
Çırak
kardeşim bilgi ve emeğin için çok teşekkürler!! umarım bana da yardımcı oursun! bende hp f380 yazıcı var. yaklaşık 1 sene kullanılmadı! sonra bu kartuşları dolum yaptırdım ( 21 ve 57 kartuş umaraları) fakat kartuş hatası verip duruyo. senin dediklerini yaptım! algılamayerlerine bant filan yapıştırdım! reset atmıyor!! sürekli kartuş ışığı yanıp sönüyo!! yrdımın için şimdiden sağol!
Kartuşları 1 kere bile kullandıktan sonra 1 sene hiç kullanmadıysan mürekkepler donmuştur.

mk148a
Çırak
İyi günler arkadaşalr elimde hp designjet 110 plus yazıcı var.kartuşu tam bitti ve dolum yaptığım uedek kartuşu görmedi.Kartuşu nasıl resetlerim kartuş siyah kartuş kafadaki kartuşumu resetleyecğiz yoksa diğer yedek kartuşumu?Kartuş no: C4810A

tinanoglu
Forum Kalfası
kartuşlar tam bela hp c4280 var siyah 350 olanı her ilk dolumda arıza veriyor atıcam çöpe makinayı, 40 lira yeni kartuş.

ardakal
Çırak
S:A arkadaşlar ben yeni konu açmak istemiyorum canon mp610 3ve 4 satırları silik yazıyor okunmuyor ne yapmam gerekiyor.kartuşu yeni doldurdum 2 seneden belli ben kendim dolduruyorum belki 15 sefer doldurmuşumdur acaba kartuşmu bozuldu ondan olabilirmi cevap için teşekkürler.