Yeni Satın Aldığım Ekran Kartının Sürücüsünü Yükleyemiyorum

intel1111
Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba

Geçende yeni ekran kartı satın aldım ama driver güncelemede çok büyük sorunlar yaşıyorum, eski oyunları bile oynayamıyorum (oyun sürücünüz güncel değil uyarısı veriyor).

Kullandığım Windows`larda ekran kartının gücünden yararlanamıyorum (Vista`nın aero özelliği çalışmıyor) Linux Mint`te ekranda lekeler var.

Ekran kartım bu:

Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX11.2

Sorun şu ki; AMD`nin web sitesinde bütün modellere destek var iken bu model yok; R9 270x yerine R7 270x modele destek var

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Radeon-200-Series-Drivers.aspx#winvista

intel1111
Daimi Üye
Muhtemelen benim indirdiğim sürücüyü önerdiniz, sizin önerdiğiniz sürücüyü indirdim kurulum sırasında
"paket yükleme hatası" verdi (benim indiriğimde de aynı hatayı vermişti)
Ona da baktım, yukarıdaki otomatik sürücü yükleme programı, ancak AMD`ye yakışmayacak derecede başarısız bir program, Vista`da "sürücü bulamadık hatası" verdi (Windows XP`ye kadar destek var), Windows 10`da ise; "işletim sisteminiz Windows 8.1 olarak belirledik" diyor (bunu nasıl başardıysa).

2. olan sürücüde Vista desteği yok (firmaların kullanıcıya kendi istediği işletim sistemini dayatmasına sinir oluyorum)

Oysa ki MSİ R5 ekran kartında hem ekran kartının hemde AMD`nin sürücülerini kolayca kurmuştum, nasıl bir iş bu anlamadım.