Yeni Sürücü Başvurusu Hk

By ToNiK
Misafir Üye
Bugün sürücü kursuna başvuru yaptım. Formları doldurdum 550 TL sağlık raporuyla birlikte kurs ücreti dedi.

120 direksiyon sınavı 50 direksiyon harci falan filan dedi.

Benim asıl sorum yazılı ve direksiyon sınavına nasıl hazırlanmalıyım? Kendi otomatik aracımla mı gitmem avantajlı yoksa kurs aracıyla mı?

Yazılı sınavda kaç soru olur, neler önemlidir, geçer not nedir bunları soracaktım.

Teşekkürler şimdiden.

-JoseJosef
Editor
Otomatik araç ile hazırlanma, düz vites daha doğru olur.

Artık tüm sınavlar bi arada, sağlık, trafik, motor. 100 soru.

Nerden çalışacağım diye sorarsan, netten eski dönem çıkan soruları test şeklinde çöz, verilen kitaba hiç bakmadan dahi geçersin.

Hayırlısı olsun şimdiden.

maekşi
Forum Ustası
Her bir bolum bolum icin not barajı 70 puandır.

Sorular genelde her donem ayni sorular sorulur. Kafani biraz verirsen her birinden rahatlikla gecersin. Kafani fazla vermezsen motor ve trafikten geçer ilk yardımdan kalirsin.

Sınavdan kalirsan 4 kez daha sınava girme hakkin var.

Manüel araç ile kendini geliştir

Direksiyon sınavında sansina dizel bir araç denk gelirse arabayı stop ettirme olasılığında düşer. Buda dip not olsun

accayiip
Cool Üye
Otomatik araç ile hazırlanma, düz vites daha doğru olur.

Artık tüm sınavlar bi arada, sağlık, trafik, motor. 100 soru.

Nerden çalışacağım diye sorarsan, netten eski dönem çıkan soruları test şeklinde çöz, verilen kitaba hiç bakmadan dahi geçersin.

Hayırlısı olsun şimdiden.
50 soru var artık. direksiyon sınavı da komisyona kalmış birşey tek hatada indirebiliyorlar.

accayiip
Cool Üye
Doğru, haklısın.. 50 soruydu, söyleyince anımsadım.

Tam 70le geçmiştim bende. :)
Geçen cumartesi direksiyon sınavına girdim herşeyi tamamladık son kavşağı dönüp bitireceğim o an durdum yolun müsait olmasını bekliyorum vitesi 1 e almayı unuttum haliyle stop ettik hemen bitti dediler, indim. Bu iş para tuzağına döndü artık.

-JoseJosef
Editor
Geçen cumartesi direksiyon sınavına girdim herşeyi tamamladık son kavşağı dönüp bitireceğim o an durdum yolun müsait olmasını bekliyorum vitesi 1 e almayı unuttum haliyle stop ettik hemen bitti dediler, indim. Bu iş para tuzağına döndü artık.
Aynen öyle, hataya dahi teşvik ediyorlar.

Benim direksiyon zamanımda, ters yönden gelen yolu bize bağlayan bi yol vardı.

Iİşi aceleye getirip o yoldan girmemi istedi, bi ara elim vitese gitti tam küçültecektim,

Dedim yemezler, düşürmedim attım 3e es geçtim dönüşü, direk devam ettim.

Niye girmedin diye sorunca da, kural dışı ve ters yön dedim. Üstüne bir de aferin demez mi?

Vites kolunu makatina sokmak geldi içimden. Kazasız belasız geçtim. .

accayiip
Cool Üye
Aynen öyle, hataya dahi teşvik ediyorlar.

Benim direksiyon zamanımda, ters yönden gelen yolu bize bağlayan bi yol vardı.

Iİşi aceleye getirip o yoldan girmemi istedi, bi ara elim vitese gitti tam küçültecektim,

Dedim yemezler, düşürmedim attım 3e es geçtim dönüşü, direk devam ettim.

Niye girmedin diye sorunca da, kural dışı ve ters yön dedim. Üstüne bir de aferin demez mi?

Vites kolunu makatina sokmak geldi içimden. Kazasız belasız geçtim. .
aynen dediğiniz gibi yokuş kalkışı yapacağım da da müdahale etmişti.
100 tl verdim sınav için bu cumartesi tekrar gireceğim inşallah yine bana denk gelmezler.

fearof
Forum Ustası
Ehliyetini alıp cebine koyanlara geçmiş olsun,

Şimdiden müracaat edip sınava girecek olanlarada Allah kolaylık versin.