Yetersiz Ehliyet Cezası Hakkında

Senkron.
Forum Ustası
Arkadaşlar geçen cuma akşam üzeri konya ankara yolunda trafik polisi tarafından durduruldum..

Ehliyetim kullandığım araca yetmiyordu.. Polis bi tutanak tuttu ve mahkemeye göndereceğini söyledi..

Cezanın miktarına mahkeme karar verecekmiş. Tahmini ne kadar bi miktar gelir bilgisi olan varmı.?

Senkron.
Forum Ustası
Çok teşekkür ederim. O gün polise de sormuştum tahmini ne kadar gelir şeklinde o da 270 demişti ama geçen gün bi yerde okumuştum minimum 600 lira gibi bi rakamdan bahsediliyordu emin olamamıştım.. Tekrar teşekkür ederim..

AdrenaLiN_
Forum Ustası
iyi takip et derim ceza kesildikten sonra 15 gün içinde öderseniz indirim yapıyolar aklında olsun bende radara yakalndım 115 tl ceza yedim erken ödeyince 85 tl ye düşürdüler

kolonya
Forum Ustası
ktk. nun 84. md. yer alan diğer kusurlar da 39/1-a md. gereğince mahkeme 270 tl+1-2 ay hapis cezası veriyor. bu 1-2 ay tamamen hakimin insiyatifinde. genellikle alt ceza olan 1 ay cezası veriliyor. 30x22tl=660 tl yapar... 660+270 tl= 930 tl ödeyeceksiniz manasına gelir. bu cezayı 15 gün içinde öderseniz amme alacakları usül kanununa göre 1/4 oranında indirim yapılır ve cezanız 697.5 liraya düşer.

ayrıca gene 39/1-a md. gereğince araç sahibi değilseniz tescil plakasınada 270 tl. cezai işlem uygulanır.(araç sahibine)