Yobazın el kitabı

Betr!
Forum Kalfası
Ysuf Abim Yine Elinden Geleni Yapmış...

Kim Ne derse desin Abi Ben seni Örnek Alıyorum...

Senin Düşüncelerin [Bazılarına Göre] Yanlışta olsa sonuna kadar savunuyorsun.
+K tercuman olmuşsun düşüncelerime

GİLA isimli kullanıcıya daha önce karma vermişsiniz. Tekrar karma verebilmek için, başka kullanıcılara karma dağıtmanız gerekiyor.

T.S.K: Düşman.. Şer yuvası. Grizu patlamasının sebebi.. Ergenekonun kalbi.. Depremlerin müsebbibi.. Kafaya düşen saksının, sel felaketlerinin, hava kirliliğinin, cümle faciaların tek sebebi.

Bence Herşeyi Açıklıyor.

- Yönetici düzenlemesi: :
ByNiKoTiN
Daimi Üye
eline sağlık hocam.
Aydınlanma çağına girememiş hala tarih öncesi devirlerden kalma fosillerin okumasını ve zor ama okuduklarını anlamalarını temenni ederim.

misafir1009
Forum Ustası
Kar Payı hk

FAİZ: Devlet bankalarına yatırılan para için haram, islamcı sermayelere yatırılanı KAR PAYI.

Sevgili dostum,

Kar Payı nedir ?Biliyormusun?
Ben benim bildiğimi anlatayım.
Kar payı; şirket kurarsınız mal alacaksınız krediyle alırsınız faturasını bankaya temlik edersiniz banka sizin adınıza öder.
Banka ise belirlemiş olduğu kriterlere göre buradaki kazancın yani iskontosunu size verir.
Mal vadeli veya vadesiz diye ayrılır.
Vadesiz fiyatı bile olsa peşin para olunca iskonto alınır çok düşük de olsa zaten bu dağıtılan kar payıdır olay.

Belki faydası olur diye düşünüyorum.

Bl4ckPearL
Daimi Üye
Yusuf usta, yine eline sağlık güzel hoş konu..Tek ricam; millete laf yetiştirme, boşver. Ne güzel hazırlamışsın belli ki saatlerini harcamışsın, millete cevap yetiştirdikçe konu özünden sapacak, ve bil ki kapanacak.. Senden tek ricam, biz seni konunla analım, saçma sapan insanlara verdiğin/vereceğin cevaplarla veya onların morlaşan halleriyle değil. Herkez herşeyi görüyo..Dinciyide dindarıda dinide biliyo, alenen söylenmese de farkındayız. Konu senin konundur, dincilere ithafen hazırlanmıştır, özel bir konudur.Bitti.
Dostum cok guzel aciklamissin, Fazla soze gerek yok ;)

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
konu hassas konudur, bu yüzden sözümüzü tutup, ortalığı germemek adına cevaplarımızı tabi ki vereceğiz.

tabi, soruyu soranın kimliği önemli değil ama, soru soruysa ;)

Ancak dini odak noktası yaptığının da farkında değil.

İçkili olduğu halde namaza yaklaşmayınız-Ağzınız köpürdüğü an dini ağzınızdan atınız.

Din don din don din don..! nereye kadaqr bakalım.
ulubatlı kardeşim, yazdıklarımla ilgili yanlış birşey bulamamışsa, hiç kendinizi yırtmayın, sizler hayatta bulamazsınız.

zira o bulabilseydi, ipliğimi pazara çıkartırdı.

konu hakkında hemfikir olduğumuza sevindim :cool:

Bi türlü Müdür rahat bırakmıyor yazamıyorum... akşam eve gidince kısmet ama yani çok yalnış bulduğum yer yok sayırlır bir kaç kısım sorgulanabilir onlarıda akşam yazarım tartışırız...
her zaman beklerim.

siz yazın, ben cevabını mutlaka veririm.

Katılmadığım Tek Nokta

Vahdettin sultan ile alakalı kısımlar

Diğerlerine lafım yok :):)

Ama yazdıklarını Gorebilmek için

Sigma 10-20mm lens takmak lazım
vahidettin sultan ile ilgili kısıma itiraz etmişsiniz.

1- şayet son halife, vatan kahramanı, değişmez idol, muhteşem şahsiyet ve hatta sondan bir evelki evliya kısmına katılmadıysanız,

oraya ben de katılmıyorum

ancak, dinci gözüyle öyle olduğu kesindir..

hatta, bir adım ileri gidelim,

hani vahidettinin M.Kemal Atatürk'e ANADOLU'ya, milli mücadeleyi başlatması için gitmesi gerektiğini söyleyenler vardır ya,

saksağanları kandırmak için, vahinin ( vahidettin de diyebilirsiniz ) M.Kemal'e milli mücadeleyi başlatmak için verdiği emir belgesinin fotoğrafı varmış, ( fotoshop sağolsun ) onu bile sağa sola koymuşlar.

ancak, katılmadığınız nokta vahinin ( vahidettin de denilebilir ) milleti koyun sürüsü, kendisini de onu güdecek çoban olarak görmesi konusuysa,

google dan = bu millet koyun sürüsü vahidettin = yazarak istemediğiniz kadar kanıt ve kaynak bulabilirsiniz.

arzu ettiğiniz taktirde, sadrazam ile konuşmalarını da metin olarak verebilirim.

Kimse üstüne alınmasın...

Demokrat laik devlete inanalar da alınmasın...

Amaç sözcük dağarcığımızı geliştirmek..

Ben de bir kaç katkı yapayım dedim di...

Bu da Laikçilerin sözlüğü olsun...:D

İkiyüzlülük….

Benin de dedem hacıydı ninem başörtülüydü diye söze başlayarak toplumsal tepkiyi direkt göğüsleyemeyenlerin dolaylı yollardan dindar topluma aba altından sopa göstermesi..

Hazımsılık :
İslami değerler konusunda yaşanan kalbi ve fikri sindirememezlik olayı…

Devamı gelecek....

..................................................
.........................................................................

sizin de konuyla ilgili yanlış birşey bulamamanıza sevindim.

laiklerin, laikçilerin, sahte cumhuriyetçilerin konusu, benim konumu ilgilendirmiyor.

gidin, istediğiniz yere konu açın. gereken katkıları yaparız

konumun içine farklı konu katarak provoke etmenizden dolayı şikayet hakkımı kullanıyorum..

FAİZ: Devlet bankalarına yatırılan para için haram, islamcı sermayelere yatırılanı KAR PAYI.

Sevgili dostum,

Kar Payı nedir ?Biliyormusun?
Ben benim bildiğimi anlatayım.
Kar payı; şirket kurarsınız mal alacaksınız krediyle alırsınız faturasını bankaya temlik edersiniz banka sizin adınıza öder.
Banka ise belirlemiş olduğu kriterlere göre buradaki kazancın yani iskontosunu size verir.
Mal vadeli veya vadesiz diye ayrılır.
Vadesiz fiyatı bile olsa peşin para olunca iskonto alınır çok düşük de olsa zaten bu dağıtılan kar payıdır olay.

Belki faydası olur diye düşünüyorum.
teşekkür ederim..

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
konunun başında da belirttim.

yanlış olan, iftira ve yalan itham olan ne varsa yazın, cevaplayalım diye.

demek deşifre olmak birilerinin hoşuna gitmiyor :)

sürpriz değil. bekliyordum bunu :)

lobiyi de bekleriz ;)

yasba
Forum Ustası
Asıl pravakatör sensin ...

Demediğini bırakma zoruna giden bişey oldumu hemen Jurnal...

Devam ediyorum :

Jurnalci :

Jurnal yoluyla yönetici , yetkililere, şakşakçılarına yaranmaya çalışan kimse.
Pashlı Chivi yazdığın yorumlarında Gilanın yazdıklarında katıldığın ya da katılmadığın yerleri yazsan ve buna göre cevap alsan daha iyi olmaz mı ? bu şekilde yaptığın yorumlar konunun dağılmasına ve başka yerlere gitmesine neden oluyor çünkü , şimdiden teşekkür ederim .

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
teşekkür ederim yasba.

vatandaşın amacı, diğer konuları olduğu gibi bu konuyu da provoke etmek.

ben bu konuyu sırf bilgisayar başında 4 saatte bitirdim. öncesi de var.

emeğe saygı maygı istemiyoruz. ama azıcık delikanlı olmakta yarar var..

alakanıza teşekkürler. ...

KizilTug
Forum Kalfası
pashlı chivi varsa konuya cevabın yaz... Yoksa, boşver yazma :D Sırf birşeyler yazacağım diye uğraşma, GİLA açmış bir konu, içeriğine dair bir cevabın varsa yaz, verecek cevabın yoksa, sinirden sağa sola saldıranlar gibi ordan burdan yazmana gerek yok. Konuyu dağıtmayalım.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
pashlı chivi varsa konuya cevabın yaz... Yoksa, boşver yazma :D Sırf birşeyler yazacağım diye uğraşma, GİLA açmış bir konu, içeriğine dair bir cevabın varsa yaz, verecek cevabın yoksa, sinirden sağa sola saldıranlar gibi ordan burdan yazmana gerek yok.

benden ona bir adet müzik :D

dinlesin dursun :D:D:D:D

BedliS
Forum Ustası
Yazının başından sonuna kadar insanların inançlarının kullanıldığı yönünde görüş belirtmişsin. Hatta cüretkârlığında sınır tanımayıp gazi Said-i Nursi ye kadar dil uzatmışsın. Unutmuşsun ki İlk TBMM açılışına katılmış olan bu mübarek zat Atatürk Tarafından mebusluk teklifi almış biridir. bu mübarek adam yıllarca hapislerde niçin yatığını bile bilmemiş açılan her davadan beraat etmiştir.

Konuya geri geleyim, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra başta İnönü olmak üzere Müslüman halkın inanç ve değerlerine karşı bir saldırı başlamıştır. Güç ellerinde olduğu her vakit saldırıları giderek artmış, insanları hakir ve cahil görmeyi görev edinmişlerdir. Kökleri bugünlere dayanan bu kesim halen ülkenin tek sahibi olduklarını düşünmektedirler.
Tek parti iktidarlıklarında yaptıkları icraatlar ve halka çektirdikleri acılar aşikârdır.

İnsanlarımızın inançlarını kendi ideolojileri çerçevesinde değiştirmek ve kutsallarına hakaret etmeyi borç bilen bu topluluk bakın neler yapmış…
HTML:
Tarih:1932
1- Oturacak sıraları, gardıropları olan camilere ihtiyaç vardır. Halk buralara temiz ayakkabıları ile girecek.
2- Bütün dua ve hutbeler Arapça değil, ulusal dilde (Türkçe) olmalıdır. Camilerin iyi yetişmiş müzisyen ve müzik aletlerine ihtiyacı vardır. Modern ve kutsal enstrümantal müzik ihtiyacı acildir.
3- Basılı hutbe dizileri yerine, felsefe eğitimli vaizlerin yetkisinde dini rehberliğe geçilmelidir. (Bernard Lewis; Modern Türkiye'nin Doğuşu, s. 409-411 )
Sorarım bu Hıristiyanlık sevdalısı adamlara neden kiliselerde ki okunan ilahiler dokunmamışlar.

Onlara göre; yaptıkları en büyük yanlış tek partili sistemden çok partili sisteme geçmeleri olmuştur. O günden sonra tek başına iktidarı neredeyse rüyalarında görmeye başlamışlardır. Çünkü halk onları ve icraatlarını asla tasvip etmemiştir. Çünkü halkın nazarında onlar emin insanlar değillerdir.
Yaptıkları bunlar ile kalmamış iktidara her yaklaştıklarında halka aynı zulmü yapmaya devam etmişlerdir.

HTML:
Anlatatan Cihat Omay
Yer :    Seka
Tarih: 1965-66-67-68 yıları
Cihat ağabeyin ağzından;’’ ninem sekada çalışıyordu. Vagon dolusu kuran-ı kerimleri yakıyorlarmış. O zaman ninem entarisine saklayıp dışarı çıkarıyordu.Kuran okumak yasak tı. Jandarma ev ev dolaşıp kuran okuyanları arıyordu. ’’
O günleri inşallah bu halk bir daha yaşamaz.

Tek parti diktasının bitiği o günlerden sonra gücü ellerinde bulundurmak için sözlerinin geçtikleri daha doğrusu yönetimlerinde oldukları kurumlar vasıtası ile halkı baskı altında tutmaya yeri geldiğinde hükümet başkanlarını asmaya yeri geldiğinde irtica geliyor nidaları salmaya devam etmişleridir.

Bu oyunlara da gelmeyen halka karşı en son ve aşikâr hareketleri 28 Şubat döneminde gerçekleşmiştir. Bizzat kendi elleri olmayan irticacı yaratmışlar ve kurdukları Hizbullah örgütü ile gündemi bir anda değiştirmeyi başarmışlardır.

Maalesef 28 Şubat tarihi itibari ile Türkiye’ye irtica gelmiştir. Fakat konunda geçen isimler değil savunduğun zihniyet bu irticayı bu ülkeye getirmiştir.

28 Şubat irticai hareketinin cezasını binlerce genç kızımız maalesef çekmektedir.

[B] Bunların yaptıkları haksızlıklara karşı halkın sesi olmaya çalışan insanlarında içinde çürükler çıkmıştır. Fakat bu çürükleri de 28 Şubatçıları da halk görmüştür ve görmektedir.[/B]

Halkın nazarında aslın dinci kesim olmayan irtica ile ülkenin gündemini yılarca meşgul eden bir arpa boyu yol katletmemizi engelleyen. Sözde elit gerçek de halk düşmanı kesimdir.

Senin ansiklopedisini yazdığın dincilerin kimler olduğunu neler yaptığını bu halk hatim etti. Sen çağı 50 sene geriden takip etmeye devam et...

KizilTug
Forum Kalfası
Maalesef 28 Şubat tarihi itibari ile Türkiye’ye irtica gelmiştir. Fakat konunda geçen isimler değil savunduğun zihniyet bu irticayı bu ülkeye getirmiştir.

28 Şubat irticai hareketinin cezasını binlerce genç kızımız maalesef çekmektedir.

[B] Bunların yaptıkları haksızlıklara karşı halkın sesi olmaya çalışan insanlarında içinde çürükler çıkmıştır. Fakat bu çürükleri de 28 Şubatçıları da halk görmüştür ve görmektedir.

Halkın nazarında aslın dinci kesim olmayan irtica ile ülkenin gündemini yılarca meşgul eden bir arpa boyu yol katletmemizi engelleyen. Sözde elit gerçek de halk düşmanı kesimdir.

Senin ansiklopedisini yazdığın dincilerin kimler olduğunu neler yaptığını bu halk hatim etti. Sen çağı 50 sene geriden takip etmeye devam et...

Sahte dinci, hristiyan dostu aynı zamanda sahte darbe karşıtı darbesever fetoş gülen hocamız 28 şubat hakkında neler düşünüyormuş bakalım...

"28 şubat ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi adına Türkiye'de bazı süreçleri geciktirmedi aksine hızlandırdı. Hatta 28 şubat Türkiye'de DEMOKRASİ'NİN YERLEŞMESİNİ DE HIZLANDIRDI

BedliS
Forum Ustası
Sahte dinci, hristiyan dostu aynı zamanda sahte darbe karşıtı darbesever fetoş gülen hocamız 28 şubat hakkında neler düşünüyormuş bakalım...

"28 şubat ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi adına Türkiye'de bazı süreçleri geciktirmedi aksine hızlandırdı. Hatta 28 şubat Türkiye'de DEMOKRASİ'NİN YERLEŞMESİNİ DE HIZLANDIRDI
Şahsım için çok doğru bir tespit. Maymunun gözünü açmasını sağladı.:D

KizilTug
Forum Kalfası
Şahsım için çok doğru bir tespit. Maymunun gözünü açmasını sağladı.:D
erbakan ve tayfasını yol dışı edip, masonik medyanında desteği ile amerikan güdümlü yenilikçileri getirdiği için fetoş hoca çok sever 28 şubat sürecini ;)

Ah ah, siz yokmu siz.. 12 eylülü översiniz, 28 şubata göz kırparsınız akpyi yarattığı için... Sonrada sırf emelleriniz için, darbeci diye millete zulüm yaparsınız, siz gerçek darbeseverler... 12 eylüle övgüler yağdıranlar... Millete cuntacı dersiniz, gerçek cuntacılarla tango dansı yaparsınız, bırak dokunmayı gıkınızı çıkartmassınız..

Şu amerika yokmu şu amerika, sev derse sevdiriyor, sevme derse sevdirmiyor.. Darbecileri sev.. Sevdiler... Şimdi askeri sevme, yıprat.. Aynen yapıyorlar..

* Siz derken seni kastetmedim, alınma.

sudem
Forum Ustası
lobiden şöyle bir baktım da bu ansiklopedinin okunduğu kütüphaneden farklı yönde sesler çıkıyor ben sadece yorumdan ziyade gözlemlemeyi tercih ettim :)

fakat şunuda belirtmek isterimki...

Önemli olan gerçeklerle yüzleşmek, onları tanımaktır.Hikmet müminin yitiğidir, nerede bulursa alır:)

- Yönetici düzenlemesi: :
BedliS
Forum Ustası
erbakan ve tayfasını yol dışı edip, masonik medyanında desteği ile amerikan güdümlü yenilikçileri getirdiği için fetoş hoca çok sever 28 şubat sürecini ;)

Ah ah, siz yokmu siz.. 12 eylülü översiniz, 28 şubata göz kırparsınız akpyi yarattığı için... Sonrada sırf emelleriniz için, darbeci diye millete zulüm yaparsınız, siz gerçek darbeseverler... 12 eylüle övgüler yağdıranlar... Millete cuntacı dersiniz, gerçek cuntacılarla tango dansı yaparsınız, bırak dokunmayı gıkınızı çıkartmassınız..

Şu amerika yokmu şu amerika, sev derse sevdiriyor, sevme derse sevdirmiyor.. Darbecileri sev.. Sevdiler... Şimdi askeri sevme, yıprat.. Aynen yapıyorlar..

* Siz derken seni kastetmedim, alınma.
Biz sizleri de biliriz...

Siz derken seni kastedemedim . Dünkü amerikan uşaklarından bahsettim

pashlı chivi
Daimi Üye
Dünyada örneği sadece ülkemizde görülebilen, güya laikliği ve çağdaşlığı ya da ülkeyi savunuyorum derken onun ticaretini yapan insanları sınıflardıranlar vardır elbet .

GILA ve şakşakçıları işte böyle...

Bu zihniyetteki insanlar aslında gizli niyetlerini açığa koymaktan hep çekinirler.

Onlara göre inançlılar kötüdür.
Tüm türbanlılar ülkeyi yıkmak ister.
Her sakallı ve cemaat mensubu ülkeyi İran yapmak ister.

Ama yukarıda belirttiğim gibi mert değildirler ve gerçek niyetlerini tevil yoluyla ikrar ederler...

3qU!Noc
Forum Ustası
vahidettin sultan ile ilgili kısıma itiraz etmişsiniz.

1- şayet son halife, vatan kahramanı, değişmez idol, muhteşem şahsiyet ve hatta sondan bir evelki evliya kısmına katılmadıysanız,

oraya ben de katılmıyorum

ancak, dinci gözüyle öyle olduğu kesindir..

hatta, bir adım ileri gidelim,

hani vahidettinin M.Kemal Atatürk'e ANADOLU'ya, milli mücadeleyi başlatması için gitmesi gerektiğini söyleyenler vardır ya,

saksağanları kandırmak için, vahinin ( vahidettin de diyebilirsiniz ) M.Kemal'e milli mücadeleyi başlatmak için verdiği emir belgesinin fotoğrafı varmış, ( fotoshop sağolsun ) onu bile sağa sola koymuşlar.

ancak, katılmadığınız nokta vahinin ( vahidettin de denilebilir ) milleti koyun sürüsü, kendisini de onu güdecek çoban olarak görmesi konusuysa,

google dan = bu millet koyun sürüsü vahidettin = yazarak istemediğiniz kadar kanıt ve kaynak bulabilirsiniz.

arzu ettiğiniz taktirde, sadrazam ile konuşmalarını da metin olarak verebilirim.

Dede koyun değilde

zaten gormuyormusun %47 aldıran bizim milletimiz değilde kim?

Ve yine gelirse başa bu kimseler yani tekrar seçilirse Afedersin ama hiç bişey diyemem

Her insan hayatında Hata yapar Ki ozaman ki durumu dusunursek normal

Sağlı sollu İngiliz ajanları saldırırken kimin ne oldugu belli değilken

O sonucta benim atam ve iyide olsa kotu olsa Atamı kotulemem

Zaten kotuledğimiz için bu hallerdeyiz

Ve kesinliklede vatan Haini Sıfatını kendisine Yakıştırmıyorum

Suan deliller var diyosun ama ne kadar doğru bilmiyoruz ki

Dünya TArihi yalanlardan ibaret

ama sunada inanıyorum koruma kanunları kalkınca bazı şeylerde ortaya cıkacak iyi yada kotu

Ben bu kanunlara karsıyım kanunların korudugu kişiye değil