Yolsuzluk ve yoksulluk

carlito08
En Agresif Üye
Yakın zamanda , haberlerde de yer alam bu mevzuuyu gündeme getirmek istiyorum.
Özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinde olmak üzere , yapılan yolsuzluğun mekanizması , daha öncesinde de bariz bir şekilde ortadaydı . ama son zamanlarda bu işin üzerine giden Sn. Emin Çölaşan, işin boyutunu gözler önüne serdi.
Mekanizma şu şekilde çalışıyor.
Diyelim ki; 500 metrelik bir yol yapım çalışması var... normalde verilmesi gereken ihale fiyatı 500 bin dolar diyelim.
belediye, bu işi kendi şirketlerine , yaklaşık 1.5 -2 milyon dolara veriyor.belediye şirketleri (BİT'ler --Adı da işlevine uygun:D) mali incelemelerden muaf olduğu için, bu işi , taşeronlara devrediyor. taşeronlar da başkalarına devrediyor ve bu işten herkes ekmek yiyor.
Sonra da , inşaatlar sırasında , büyükşehir belediyesi kamyonları ve diğer cihazları, Taşeronlara devredilen işleri yapıyorlar. ortada ,araçların taşeronlara kiralandığı şeklinde bir belge de yok!
Yani ; belediye işi kendisi yapıyor, Partili yandaşlara da para akıtıyorlar.
Hangi parayı??????
Bizim, Vergilerle verdiğimiz paraları. Hakkımızla kazanıp, vergi veriyoruz, haksız kazanca kurban gidiyor.
Sonuç : Yorum sizin. Bu yönetimle nereye kadar?
 
- Yönetici düzenlemesi: :
bozkurttalat
Forum Ustası
ya kardeş yine birşey söyleyeceğim ama sayın moderatörümüz metatron kardeşimiz yine benım mesajı düzeltmekle ugrasacak en ıyısı ben onu ugrastırmayayım ve kısa keseyım.
nasıl düzelecek biliyormusun kardeş böle yapanlara yapacağın tek şey var oda sallandırmak sallandırmak sallandırmak başka çaresi yok bunun öldür gitsin herkes kurtulsun. Türkiye de böle ş.... lerden kurtulsun.
 
yasba
Forum Ustası
Ben Kocaelideyim büyükşehir belediyesi AKP li ,çok güzel çalışmalarıda var Allah için ama öyle söylentiler varki inanılmaz .Başkanın oğlu ve damadının sürekli birşeyler götürmesinden ,ihaleleri hep kendi adamlarına vermelerine kadar dünya kadar şey konuşuluyor .Diyeceksinizki diğerleri farklımıydı ,doğru onlarda yapıyordu ama hiçbir parti bu kadar abartmamıştı bence . Ama ihale işleri ,ama kadrolaşma çok fazla çok .
 
Üst