Yurt Dışından Telefon Getirenler Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
Yurt Dışından Telefon Getirenler Dikkat! Bunu Sakın Yapmayın

Zamanımız 21. yüzyıl ve teknoloji çağındayız. Evlerde, okullarda ve iş yerlerinde, kısacası her yerde teknoloji aletleri hüküm sürmüş durumda. Bunların başında da mobil cihazlar gelmektedir. Özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar o kadar fazlalaştı ki, artık herkeste görmek mümkün.

Eskiden ekstra eşyalardan olan akıllı telefonlar şimdi ise bir ihtiyaç haline gelmiş, herkesin cebine girmeyi başarmıştır. Fakat şunu belirtmeliyiz ki telefonlar geliştikçe parası da artmaktadır. Mesela şuan güzel bir telefonun fiyatı, askeri ücret maaşının iki katı durumundadır. Bu paranın yüksek olmasının bir diğer sebebi ise de Türkiye’de olmasıdır.

Türkiye’de pek fazla telefon üretilmediğinden dışarı ülkelerden getirmekte ve bu getirme sürecinde ise üzerine paralar eklenmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki telefonların fiyatı diğer ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu farklıktan rahatsız olanlar ise yurt dışından telefon getirmekte ve daha az ücret ödemektedir. Fakat geçtiğimiz günlerde yurt dışından gelen telefonlar hakkında uyarı geldi ve telefon alırken dikkatli olunması söylendi.

Yurt Dışından Telefon Getirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • Bir telefon yurt dışından geldi ise 4 ay kullanabilirsiniz, fakat bu süreç bittiğinde telefonunuzu kayıt ettirmelisiniz, aksi takdirde herhangi bir iletişim için telefonunuzdan yararlanamazsınız.
  • Yurt dışından gelen cihazların IMEI’ YA sahip olup olmadığı öğrenilmelidir. Eğer var ise kontrol edilmelidir ki kaçak olup olmadığı ortaya çıksın.

IMEI Nedir ve Nasıl Öğrenilir?
  • IMEI her telefonda bulunan seri numarasına verilen isimdir. Bu seri numaraları ile telefon resmiyete geçmekte ve her hangi bir sıkıntıda bu kod ile müdahale edilmektedir. Ayrıca, IMEI bilginizi kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ederiz, çünkü yurt dışından gelen telefonlarbu kodları kopyalayarak kaçak telefon üretmektedir.
  • IMEI bilgisini öğrenebilmek çok basittir. Tek yapmanız gereken telefonunuzdan *#06# tuşlayıp aratmanızdır.
Telefon Kaydı Nasıl Yapılır?
  1. Yurt dışından gelen telefonlar için harç ödeme ücreti ödenir. (149.20 TL)
  2. Ödemeden sonra abone kayıt merkezlerinden veya e-devletten başvuru yapılmalıdır.

kaynak

Son düzenleme:
vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
yurtdışından iphone getirecekelere veya türkiye içinden yurdışı iphone alacaklara birkaç bilgi....

ortalıkta dolaşan ama sadece efsane olmaktan öteye gitmeyen bir durum var ve bu konu bizzat tarafımdan türkiye apple ile görüşülerek açıklığa kavuşmuş oldu.
yurdışından alınan iphone cihazlarının türkiyede garantisi ağızlarda dolandığı gibi 24 ay değil.
aksine sadece avrupa ülkeleri için üretilmiş cihazlara türkiye apple 1 yıl garanti veriyor.
amerika,arap ülkeleri ve uzak doğu ülkelerinden alınan cihazlara garanti verilmiyor.

cihazlarda "facetime" yani görüntülü görüşme olmuyor.çünkü arap ülkelerinde görüntülü görüşme yasaklanmış durumda.

kendimden bir örnek vereyim burada piyasada 3500tl'ye satılan bir cihazı yurtdışı olduğu için 2550 tl'ye aldım ve 149 tl de pasaport kaydı ücreti ödedim.

morko58
Forum Ustası
yurtdışından iphone getirecekelere veya türkiye içinden yurdışı iphone alacaklara birkaç bilgi....

ortalıkta dolaşan ama sadece efsane olmaktan öteye gitmeyen bir durum var ve bu konu bizzat tarafımdan türkiye apple ile görüşülerek açıklığa kavuşmuş oldu.
yurdışından alınan iphone cihazlarının türkiyede garantisi ağızlarda dolandığı gibi 24 ay değil.
aksine sadece avrupa ülkeleri için üretilmiş cihazlara türkiye apple 1 yıl garanti veriyor.
amerika,arap ülkeleri ve uzak doğu ülkelerinden alınan cihazlara garanti verilmiyor.

cihazlarda "facetime" yani görüntülü görüşme olmuyor.çünkü arap ülkelerinde görüntülü görüşme yasaklanmış durumda.

kendimden bir örnek vereyim burada piyasada 3500tl'ye satılan bir cihazı yurtdışı olduğu için 2550 tl'ye aldım ve 149 tl de pasaport kaydı ücreti ödedim.
Desene ben böyle işin taaaaa

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Desene ben böyle işin taaaaa
anlattığım durumu telefonda bizzat yetkililerle görüştüm ve sordum.24 ay garanti için yurtiçinden cihaz almak ve aradaki büyük farkı vermek gerekiyor maalesef.
1 yıl garanti süresinin olması ise maalesef türkiyedeki kullanıcıların aşırı derecede cihazları getirip yerine swap cihaz talep etmeleerinden dolayı alınmış bir kararmış.
kısacası bunun da cılkını çıkarmakta geri kalmamışız.

pasaport kaydı için yasal süre ise cihaza sim kart takıldığı andan itibaren 4 aydır.

ŞİMDİ BU KISIMA ÇOK DİKKAT EDİN TUZAĞA DÜŞMEYİN

ülkemizde yurtdışı cihazlara pasaport kaydınnı ücret karşılığı yapan şahıslarda var.
fakat bir kısmı ise bu süreçte bile işin hilesini bulmuşlar.
e devlet üzerinden cihazın imei numarasını kayıt işlemi için sisteme giriş yapıyorlar ve bunun ekran kaydını alıp kayıt tamamlanmış gibi cihaz sahiplerine veriyorlar.ücretini de kayıt tamamlandı diye alıyorlar.
oysaki kredi kartı yada nakit olarak kayıt ücreti yatırılmadan bu süreç tamamlanmış olmuyor.
cihaz sahibi ise nasıl olsa elimde belge var ve kayıt oldu diye rahatlıyor ama acı gerçek bir süre sonra cihaz kapanınca ortaya çıkıyor.
e devletten imei kontrolünde ne cihazın kaydı ne de herhangi bir ücret yatırılmamış görünüyor.

butür dolandırıcılara karşı tedbirli olmakta fayda var.

Son düzenleme:
fearof
Forum Ustası
Asla ve asla kendi pasaportunuz üzerine bir başkasının telefon kaydını yapmayınız.

Aksi takdirde bir suç işlenmesi halinde muhattap siz olursunuz.

Bunu da ilave edelim.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
bende iphone 6 s plus 64 gb aldım 1800 TL + 150 TL pasaport kayıt ücreti alırken bizde 3250 TL idi. konudaki vanturanın yazdığını okuduktan sonra facetime baktım varmış :D sanırım amerikadan gelmiş telefon şarj soketi amerikan tipi :)

sunay
Hızlı Çırak
android telefonlarda imei sorunu yok.eski telefonlarınızın imeisini yazıp sorunsuzca kullanabilirsiniz.ben lemax2 kullanıyorum.imei yazılmıs.samsung7 nin işlemcisini kullanıyor.cok hızlı ve cok uygun.arastırın derim

plamen
Forum Ustası
GM5 plus aldım 750 tl 1 yıl olacak neredeyse gayet memnunum :D 3bınler ne ya sahınmı alıyonuz :D