

MALZEMELER
1,5 su bardağı kuru bakla
6 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.
Sıcak suyu tencereye aktarın. Pişirme süresini kısaltmak adına uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu ekleyin.
Baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynatın. Zeytinyağının eşsiz bir tat verdiği favaya kavuşmak için blender yardımıyla karışımı püre haline getirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin. Arzuya göre dereotu ile süsleyin.
PÜF NOKTASI
Bol suda yıkadığınız kuru baklayı daha kısa sürede pişmesi için bir gece önceden suda bekletin.
Favanın servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir bekledikçe suyunu çekecek ve kıvam alacaktır.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız favaya kereviz de ekleyebilirsiniz.
SERVİS ÖNERİSİ
Cam Tepsi'ye boşaltılan fava soğumaya bırakılır fava soğuduktan sonra üzerine zeytinyağ ve limon suyu gezdirilir.. üzeri ince kıyılmış dereotu ile süslenir